8 boeken om te griezelen met Halloween

Halloween is de perfecte tijd om lekker te griezelen. Heksen, halfdoden, demonen, het kan ons niet eng genoeg zijn met Halloween! En gelukkig zijn er heerlijke horrorboeken die geschikt zijn om tijdens Halloween te lezen! Om echt de perfecte Halloween sfeer te creëren, raden we je aan om 's avonds als het donker is op de bank te kruipen met een grote kop thee, koffie of warme chocolademelk, een dekentje (om onder te kruipen) en één van onze boeken om te griezelen met Halloween! 

boeken om te griezelen met halloween

1. Hex - Thomas Olde Heuvelt

Het kleine, op het eerste gezicht, pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks.. Dit is een vrouw uit de zeventiende eeuw een haar ogen en mond zijn helemaal dichtgenaaid. Zonder iets te zeggen loopt ze door de straten van Beek en loopt ze naar binnen in huizen. Nachtenlang staat ze dan aan je bed. En iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Krampachtig wordt er alles aan gedan om haar bestaan geheim te houden. Maar een groep jongeren besluit viral te gaan met de Wylerjeks en de moderne samenlecing glijdt langzaam maar zeker af naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...

Lees hier de recensie.

boeken om te griezelen met Halloween

2. Zwart Hart - Joe Hill

Van sommige aankopen kom je nooit meer af!

Jude Coyne is een hardrock-ster op zijn retour en spaart occulte voorwerpen. Het kan niet gek genoeg zijn in zijn collectie; een zestiende-eeuwse schedel met een gat erin, een driehonderd jaar oude bekentenis van een heks, een strop die in de negentiende eeuw gebruikt is om iemand mee op te hangen... Maar dan koopt Jude Jude koopt zonder enige twijfel een ontzettend bizar voorwerp op een internetveiling. Dit had hij beter niet kunnen doen, er komt namelijk een manipulatieve, duistere macht in zijn leven die hem en zijn piepjonge vriendinnetje Georgia met de dood bedreigt...

boeken om te griezelen met halloween

3. De Oversteek - Justin Cronin

My Harper Belafonte is nog maar 6 jaar en is al de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat verkeerd afloopt als de eerste twaalf proefpersonen, besmet met een dodelijk virus, ontsnappen. Amy kan gelukkig wegkomen en verschuilt zich in de bossen, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.

Honderd jaar later weet een ommuurde kolonie zich staande te houden tegen de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden en samen maken zij de oversteek naar de plaats waar het ooit begon om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken – een geheim met de kracht om de wereld te redden.

Lees hier de recensie.

boeken om te griezelen met Halloween

4. It - Stephen King

In 1957 speelt een zesjarig jongetje in Derry tijdens een hevige regenbui met een papieren bootje in de goot. Plotseling verdwijnt het bootje. Als het jongetje op zijn knieën in het donkere gat tuurt, staren twee felgele ogen hem aan...

In 1984 slaan twee jongens op straat een man meedogenloos in elkaar en gooien hem in het water. Het slachtoffer lijkt door een clown uit het water te worden gehaald. Wat is er toch allemaal aan de hand in Derry? Een vriendegroepje gaat op onderzoek uit..

Bill, Mike, Richie, Beverley, Eddie en Ben komen na jaren bij elkaar in Derry. En dan blijkt dat de demonen uit hun jeugd nog steeds niet zijn verdwenen...

boeken om te griezelen met Halloween

5. Het gefluister in de duisternis - Howard Phillips Lovecraft

Het gefluister in de duisternis is gebaseerd op de legende dat de wereld lang geleden werd bewoond door wezens die de zwarte magie beoefenden, maar daardoor wel hun macht verspeelden en werden verbannen. Deze bundel bevat onder andere de verhalen: Een gruwelijke erfenis, De kleur uit de ruimte en Het gefluister in de duisternis. Dit boek is dan ook ideaal om mee te griezelen tijdens Halloween!

boeken om te griezelen met Halloween

6. Fantomen - Dean Koontz

Jenny Paige is een arts en reist samen met haar zusje Lisa naar het afgelegen skidorp Snowfield. Het stadje lijkt compleet verlaten te zijn. Wanneer ze in Jenny's huis aankomen vinden ze de huishoudster dood aan.Haar opgezwollen lichaam is bedekt met bloeduitstortingen.

Wat is er gebeurd? Een epidemie? Radioactieve straling? Een chemische ramp? Of een maniak? De waarheid blijkt erger dan alles wat men zich kon voorstellen...

boeken om te griezelen met halloween

7. Dodenwake - Stephen King

Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven.

Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

boeken om te griezelen met halloween

8. Quarantaine - Erik Betten

Het is oktober in Groningen en een oeroude bacterie vindt via een gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte. In luttele dagen zwermen de halfdode, besmette slachtoffers wezenloos door Noord-Nederland. Bang voor verdere verspreiding besluit de overheid de provincies af te sluiten. Het Gronings-Friese Kamerlid Homme Olivier wordt naar voren geschoven als woordvoerder. Aan hem de taak om de kalmte te bewaren terwijl er naar een oplossing wordt gezocht. 

Maar als de overheid vervolgens het leger in te zetten om de vluchtelingen uit het gebied tegen te houden, lijkt Homme juist als zondebok te worden gebruikt. Kort daarna ontvangt hij een berichtje waarin staat dat zijn vrouw in het gebied achterblijft om te helpen. Hij besluit Den Haag achter te laten om haar te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven trotseert hij het door de bacterie geteisterde noorden, op zoek naar iets wat misschien niet meer te redden valt...

 

Welke boeken om te griezelen met Halloween ga jij lezen?

Lees ook: De leukste griezelboeken voor kinderen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

  • Disneyfiguren in een creepy jasje

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen