7 griezelige kinderboeken

Op zijn tijd is het ontzettend leuk om te griezelen en niet alleen Halloween is daar geschikt voor. Griezelen kan je elke dag van het jaar doen en griezelige kinderboeken zijn daar uiterst geschikt voor. Met de onderstaande boeken kan jij, jezelf het hele jaar door perfect op Halloween voorbereiden! De boeken zijn lekker luchtig, maar geven je toch een griezelig gevoel. 

griezelige kinderboeken

1. Merel Jansen en de verboden stad - Will Mabbitt

Merel Jansen wordt in haar slaapkamer belaagd door hongerige druiventakken die uit haar kast lijken te komen. Ze weet aan de slingerplanten te ontkomen, maar ze nemen wel haar babyzusje mee. Voor Merel zit er niets anders op dan haar zusje achterna te gaan en uit te zoeken waar ze naartoe werd gebracht. Maar dan moet Merel wel door een gevaarlijke jungle, vol dodelijke monsters en vergiftigde gummybeertjes, zien te komen. Daarna zal ze moeten afreizen naar de Verboden Stad waar een snode heks nog snodere plannen heeft.

Lees hier de recensie.

griezelige kinderboeken

2. Het nieuwe spookhuis - De Heer Tjerk Noordraven

Nera woont samen met haar vader en oma in een woonwagen. Haar oma is een waarzegster op de kermis en haar vader heeft een eigen spookhuis. Niet zo lang geleden is er op de kermis een nieuw spookhuis gekomen en die is veel enger dan die van haar vader. Het spookhuis heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt. De eigenaar van dit spookhuis is Herwald de dwerg.

Nera vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt dat de publiekstrekkers van het nieuwe spookhuis echt zijn. Ze blijken ook bijzonder ongelukkig te zijn en Nera besluit ze te helpen met ontsnappen.

Lees hier de recensie.

griezelige kinderboeken

3. Kippenvel - R.L. Stine

In dit Kippenvel boek staan drie verschillende verhalen: De vloek van de Farao, Het spookt bij de buren en Het moerasmonster! In het eerste verhaal gaat Adrian samen met zijn oom en nichtje op vakantie naar Egypte en daar ontdekken ze een verborgen graftombe. Het tweede verhaal vertelt het verhaal over Chantal, die haar nieuwe buurjongen ervan verdenkt een geest te zijn. Ze probeert uit te zoeken waar hij vandaan komt. In het laatste verhaal gebeuren er vreemde dingen in het dorpje waar Brent woont. Iemand verdwijnt en overal worden er dode dieren gevonden.

Lees hier de recensie.

griezelige kinderboeken

4. Reckless: Achter de spiegel - Cornelia Funke

Jacob Reckless heeft een oude magische spiegel ontdekt. Deze spiegel brengt je naar een andere wereld, waarin mensen, feeën, dwergen en goyls (een vijandig stenen ras) samenleven. Jacobs broertje, Will, komt erachter dat zijn broer naar een andere wereld reist en gaat hem achterna, maar dat loopt niet goed af. Will wordt getroffen door de vloek van de goyls en zal langzaam verstenen.

Jacob zet alles op alles om zijn broertje te redden. Samen met zijn vriend Vos en de grote liefde van Will, Clara, gaat Jacob op zoek naar een machtige, maar gevaarlijke fee die de vloek ongedaan kan maken.

Lees hier de recensie.

griezelige kinderboeken

5. Welkwoud - Tahereh Mafi

In het magische Welkwoud woont Laylee, de laatst overgebleven mordeshoor. Zij is degene met de taak om de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals. Na de dood van haar moeder werd haar vader gek van verdriet en heeft haar achtergelaten. Nu staat ze er alleen voor en moet al het zware werk zelf opknappen. Hierdoor worden Laylee's handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur, maar dan opeens staan Alice en Oliver voor de deur, twee onbekende tieners die vastbesloten zijn om Laylee te helpen. Maar staat de eenzame Laylee wel open voor hulp? En hoe kunnen Alice en Oliver weer kleur in het leven van Laylee brengen?

Lees hier de recensie.

griezelige kinderboeken

6. De heksen - Roald Dahl

Heksen zien eruit als normale mensen. Ze hebben dezelfde kleren aan als ons. Ze wonen in dezelfde huizen en hebben een normale baan. Maar ondertussen broeden ze snode plannetjes uit onder de leiding van de allergruwelijkste Opperheks.

Een jongen wordt door zijn oma meegenomen naar Engeland. In het hotel waar ze verblijven is een groep heksen ingetrokken, die een plan smeden om de wereld van alle kinderen te verlossen. Samen met mijn allerliefste oma probeert de jongen een stokje te steken voor de gruwelijke plannen van de meest monsterlijke heksen die je, je maar kunt voorstellen.

griezelige kinderboeken

7. De Spiderwick Chronicles - Tony Diterlizzi

Jared, Simon, Mallory verhuizen vanuit New York naar het oude afgelegen huis van hun oudoom Arthur Spiderwick. Sinds de verhuizing gebeuren er wel erg vreemde dingen. Er verdwijnen allemaal spullen en er gebeuren steeds ongelukjes die niemand kan verklaren. De arme Jared krijgt steeds de schuld van hun moeder, omdat hij zo onhandig is. Maar Jared, Simon en Mallory denken dat er meer aan de hand is. Ze gaan samen op onderzoek uit te en ontdekken dan de fantastische waarheid over het Spiderwick-landgoed en de wel heel bijzondere wezens die er wonen.

 

Wat zijn jouw favoriete griezelige kinderboeken?

Lees ook: 8 boeken om te griezelen met Halloween

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • 12 x sexy New Adults boeken

Zoek in artikelen