Beste carrièreboeken door en voor vrouwen

Ben jij al een echte carièretijger? Of wil jij toch nog graag een grote promotie binnenslepen? Wij hebben daarom speciaal voor jou 9 carièreboeken door vrouwen op een rijtje gezet. Deze boeken kunnen jou helpen bij het waarmaken van je dromen, zodat je gelukkig wordt. Er staan allemaal handige tips en strategieën in van bekende vrouwen die het helemaal gemaakt hebben in het leven!

Beste carrièreboeken door vrouwen

1. Bossypants - Tina Fey - Engels

Tina Fey was slechts een jong meisje met een droom: een terugkerende droom vol stress waarin ze werd opgejaagd door haar gymleraar op een vliegveld. Maar ze had ook een droom dat ze op een dag een komiek op de tv zou worden. Beide dromen zijn uitgekomen. In Bossypants vertelt Tina Fey haar verhaal. Ze onthult alles over haar leven en bewijst wat we allemaal vermoeden: je bent helemaal niemand totdat iemand tegen je zegt dat je bazig bent.

Beste carrièreboeken door vrouwen

2. Nice girls don't get the corner office - Lois P. Frankel -Nederlands

Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don't get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema's: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

Beste carrièreboeken door vrouwen

3. Yes Please - Amy Poehler - Engels

Yes Please is een hilarisch en oprecht boek. Het is een verzameling verhalen, gedachten, ideeën, lijsten en haiku's van één van de meest geliefde artiesten, Amy Poehler. In dit boek kom je van alles te weten over haar leven. Van haar veilige jeugd net buiten Boston tot haar dagen in New York City. Daarnaast beschrijft ze haar ideeën over Hollywood, the biz en de demon die naar ons terugkijkt in de spiegel. Ook vertelt Amy Poehler over haar blijdschap toen ze te horen kreeg dat ze een gezicht voor pruiken heeft. Yes Please staat dus boordevol wijsheid die je in het leven kan gebruiken.

Beste carrièreboeken door vrouwen

4. Everything Is Negotiable: The 5 Tactics to Get What You Want in Life, Love, and Work - Meg Myers Morgan - Engels

In dit boek haalt Meg Myers Morgans theorieën over hoe je gelukkig moet zijn onderuit. Ze beweert dat de meest conventionele wijsheid over het sturen van onze levenskeuzes totale onzin is. Ze spoort de lezer aan om niet het geijkte pad van volwassenheid, ouderschap en loopbaantraject te volgen, omdat die ons beperkt. Je moet zelf actie ondernemen om je leven te veranderen. Met veel humor en moed leert Meg Myers Morgan ons ​​om te navigeren in de noodzakelijke afwegingen van het leven, zonder de bagage van onze eigen verwachtingen. Het bevat veel verschillende strategieën voor verschillende obstakels in het leven en hoe we betere keuzes kan maken. Everything is Negotiable is voor vrouwen die klaar zijn om het leven te leven dat ze zelf willen.

Beste carrièreboeken door vrouwen

5. Lean In: Women, Work, and the Will to Lead - Sheryl Sandberg - Engels

In Lean In onderzoekt Sheryl Sandberg waarom de ontwikkeling van vrouwelijke leidersposities stil staat. Ze legt de onderliggende oorzaak uit en biedt overtuigende en verstandige oplossingen die vrouwen kunnen helpen het beste uit hunzelf te halen. In Lean in wordt niet alleen zakelijke kost besproken. Af en toe gooit Sheryl Sandberg er namelijk een leuke persoonlijke anekdote in. Ze vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse strijd om de juiste keuzes voor zichzelf, haar carrière en haar familie te maken. Daarnaast biedt ze praktisch advies over onderhandelingstechnieken, mentorschap en het opbouwen van een bevredigende carrière, en ze stimuleert vrouwen grenzen te stellen en de mythe van “het allemaal hebben” achter hen te laten. 

Beste carrièreboeken door vrouwen

6. #GIRLBOSS - Sophia Amoruso 

In #GIRLBOSS vertelt Sophia Amoruso het verhaal van haar ongelooflijke succes. Ze laat zien hoe iedereen succesvol kan worden, als je op jezelf vertrouwt en je instinct volgt. Sophia Amoruso is de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal, een organisatie met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst. Maar het eerste wat ze ooit online verkocht was geen kledingstuk - het was een boek dat ze ergens gestolen had. Tot haar tweeëntwintigste had ze allerlei verschillende baantjes en geen enkel idee wat ze wilde doen met haar leven. Toen besloot ze eens te proberen wat vintage kleding te verkopen op eBay. De rest is geschiedenis.

Beste carrièreboeken door vrouwen

7. Is Everyone Hanging Out Without Me? - Mindy Kaling - Engels

Mindy Kaling heeft vele levens geleid. Ze is onder andere komedienne, actrice, gehoorzaam kind van immigrantenprofessionals en, nu, schrijver geweest. Is Everyone Hanging Out Without Me is een mengeling van grappige bekentenissen en onwetenschappelijke observaties. Mindy Kaling schrijft over van alles. Van een timide jonge kok die bang is voor haar eigen fiets tot het leven in Hollywood, daten, vriendschappen en het plannen van haar eigen begrafenis.

Beste carrièreboeken door vrouwen

8. Talking As Fast As I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls and Everything in Between -  Lauren Graham - Engels

In dit boek kijkt Lauren even terug op haar leven. Ze deelt hierin grappige verhalen over haar jeugd, ze vertelt over het begin van haar carrière als actrice en over de uitdagingen van een single in Hollywood. Talking As Fast As I Can bevat foto's en fragmenten uit het dagboek dat Lauren bijhield tijdens de opnames van Gilmore Girls: A Year in the Life. Dit boek is net als een gezellige avond waarbij je een inhaalslag maakt met je beste vriend. Je vertelt elkaar dan verhalen en je praat zo snel als je kan.

Beste carrièreboeken door vrouwen

9. Ginny Werkt - Ginny Ramkisoen - Nederlands

Hoe vind je jouw droombaan, oftewel de baan die precies past bij wie jij bent en wat jij wilt? Ginny Ramkisoen gaat je daarbij helpen. Ze is de oprichter van Vacature Via Ginny, hét online platform voor werkzoekenden in de creatieve branche, en heeft dus veel ervaring – ook persoonlijk, want haar eigen carrière kende ook de nodige ups en downs. In Ginny werkt kom je er aan de hand van drie vragen achter wat je nu eigenlijk wilt. Het wordt tijd voor een baan die echt bij jou past en niet een baan die jouw omgeving of de maatschappij voor je heeft bedacht.

Wat vind jij het beste carrièreboek?

Lees ook: Kinderboeken met verhalen over inspirerende vrouwen zijn op dit moment erg populair

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in mei van Netflix verwijderd

  • Fast & Furious 9: De powervrouwen aan het woord

  • 100% Coco Tokyo - Niki Smit

  • Recensie: Rose plays Julie 

  • Ongetemd leven - Glennon Doyle

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 9 genieën in boeken

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen