10x Populaire kinderboekenseries

Als echte boekenliefhebbers vinden we het natuurlijk geweldig als we kinderen zien lezen en genieten van een boek. Nog leuker vinden we het natuurlijk als onze eigen kinderen net zo dol zijn op lezen als wij! Mocht jij nou een kind hebben óf kennen die heel erg van lezen houdt maar niet weet wat hij of zij nu moet gaan lezen? Of heb je een kind die (nog) niet zo van lezen houdt? Wij hebben voor jullie de populairste kinderboekenseries voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar op een rijtje gezet, zodat jullie de komende tijd weer een nieuwe boekenserie kunnen ontdekken!

Populaire kinderboekenseries

1. Serafina serie - Robert Beatty

We beginnen deze lijst met populaire kinderboekenseries met de Serafina serie van Robert Beatty. 

Deze populaire kinderboekenserie gaat over de twaalfjarige Serafina. Ze woont samen met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand mag van haar bestaan afweten. Op een dag ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren op het landgoed. Er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek uit, waarbij ze hulp krijgt van de zoon van de landheer. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft... 

Populaire kinderboekenseries

2. De waanzinge boomhut serie - Andy Girffiths

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is het eerste deel in deze populaire serie.

In de boomhut van Andy en Terry is werkelijk alles mogelijk! Zo is er een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven in de boomhut de dolste avonturen. 

Populaire kinderboekenseries

3. Het leven van een Loser serie - Jeff Kinney

Het Leven van een Loser van Jeff Kinney hoort ook in dit rijtje van populaire kinderboekenseries thuis! Ondertussen zijn er van deze serie al 12 delen verschenen. 

Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek.

Populaire kinderboekenseries

4. Dagboek van een Muts - Rachel Renee Russell

Dagboek van een muts is net als Het leven van een loser een ontzettend populaire kinderboekenserie. Ondertussen telt ook deze serie al 12 delen. 

In Dagboek van een Muts beleeft Nikki de ene na de andere ramp. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, noemen de populaire meiden haar MUTS!

Populaire kinderboekenseries

5. Dummie de Mummie - Tosca Menten

Dummie de Mummie van Tosca Menten telt nu al 10 delen én het boek is zelfs verfilmd. Met deze vrolijke kinderboekenserie zit je altijd goed!

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg.
Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?

Populaire kinderboekenseries

6. Dolfje Weerwolfje - Paul van Loon

Wie is er niet met de boeken van Paul van Loon opgegroeid? Dolfje Weerwolfje is misschien wel één van de meest bekende Nederlandse kinderboeken aller tijden. Verschillende generaties zijn met dit boek opgegroeid en Paul van Loon schrijft nog steeds nieuwe delen in deze serie. 

Wanneer Dolfje wakker wordt op zijn zevende verjaardag schrikt hij zich ineens rot. Hij ziet overal haar op zijn lichaam!

Populaire kinderboekenseries

7. For Girls Only! - Hetty van Aar

Emma is verhuisd. Helemaal alleen gaat ze naar een nieuwe school. Ze kent er niemand, totaal niemand. En de anderen kennen zo ongeveer iedereen, behalve haar natuurlijk. In haar lievelingsboek For Girls Only leest Emma: als je lacht krijg je sneller vrienden. Ja, dat zal wel. Maar er valt niets te lachen. Er staat ook: zoek iemand die ook alleen is. Zo leert ze Katja kennen. Maar is Katja wel een echte vriendin? Al snel heeft Emma een heleboel vragen, die ze opschrijft in haar dagboek. Maar nog voor ze een antwoord vindt, loopt het fout…

Populaire kinderboekenseries

8. De Grijze Jager - John Flanagan

De Grijze Jager is een fantasyserie die zich speciaal richt op kinderen.

De Grijze Jager gaat over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont. Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn... 

Populaire kinderboekenseries

9. De Griezelbus - Paul van Loon

In het lijstje van populaire kinderboekenseries konden we De griezelbus die ook door Paul van Loon geschreven is natuurlijk niet weglaten!

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

Populaire kinderboekenseries

10. Heksje Lilly - Knister

We sluiten de lijst met populaire kinderboekenseries af met de boekenreeks Heksje Lilly. 

Lilly heeft een boek.
Het is een toverboek.
Het lag opeens naast haar bed.
Zomaar.
In het boek staan spreuken,
en daarmee kan Lilly toveren.
Alleen... toveren moet je leren
en in het begin gaat er wel eens iets mis...

Welke kinderboekenserie is jouw favoriet?

Lees ook: 13x de leukste verfilmingen van kinderboeken

Nieuwste artikelen

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

  • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

  • De beste Carry Slee boeken

  • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

  • De 10 leukste tienerboekenseries

  • Dagboek van een muts - In de spotlights

  • Recensie: Zes seconden

Zoek in artikelen