YA boeken box sets

Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeautje voor één van je vrienden? Of gewoon voor jezelf omdat je dat hebt verdiend? Dan hebben wij een hele goede tip voor jou! Wij hebben hieronder namelijk de leukste en mooiste YA boeken box sets voor je op een rijtje gezet. Als echte boekenliefhebber mogen deze boxen niet in jouw boekenkast ontbreken!

YA boeken box sets

Hof van Doorns en Rozen box set - Sarah J. Maas

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Honger haalt namelijk het slechtste in iemand naar boven. Wat zij niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt haar mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lenthof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie! Hier zie je duidelijk de elementen van het sprookje naar voren komen. De personages worden beiden ontvoerd en meegenomen naar een kasteel. Ze zitten niet echt opgesloten, maar kunnen ook niet weg.

YA boeken box sets

DC Icons box set (Engels)

In de DC Icons box set vind je drie boeken over drie verschillende DC superhelden: Wonder Woman, Batman en Catwoman. In Wonder Woman lezen we het verhaal van Diana voordat ze een superheld werd. Toen ze een prinses van de Amazones was en haar gevecht nog moest beginnen. Ook in Batman lezen we het verhaal van Bruce Wayne. Hij was vroeger een roekeloze jongen, die de regels wilde breken voor een meisje dat weleens zijn grootste vijand kon worden. Tot slot lezen we in Catwoman het verhaal van Selina Kyle. Ze gaat achter een dief aan in Gotham City.

YA boeken box sets

De kraaien box set - Leigh Bardugo

In de duologie De Kraaien wordt de lezer meegesleept in de adembenemend spannende queeste van Kaz en zijn team van vijf criminelen. In een setting die is geïnspireerd door een 17e-eeuws Amsterdam, wordt het Grisha-universum verder uitgebreid. Vanaf de allereerste pagina geloof je in het bestaan van deze unieke wereld. Wegens Leigh Bardugo's meesterlijke world building wordt ze vaak in een adem genoemd met scheppers als George R.R. Martin en J.K. Rowling.

Ya boeken box set

Throne of Glass box set - Sarah J. Maas (Engels)

Celaena wordt door twee mannen bemind, het hele land vreest haar en alleen zij kan het koninkrijk redden. Celaena wordt in De Glazen Troon voor een erg moeilijke keuze gesteld. Ze moet haar leven in de gevangenis slijten óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Langzaam worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

YA boeken box set

Touching Juliette box set - Tahereh Mafi

Juliette heeft een dodelijke aanraking, maar niemand weet waardoor dat komt. De laatste keer dat zij iemand aanraakte sloot Het herstel haar op. De wereld valt uit elkaar. Ziektes vernietigen de mensheid, het is moeilijk om eten te vinden, vogels vliegen niet meer en de lucht heeft een vreemde kleur. Het Herstel heeft heel veel mensen gedood en de overlevenden zijn nu uit op wraak. Het Herstel gebruikt geweld om hen tegen te houden, maar ze krijgen niet op iedereen grip. Juliette beseft dat ze misschien kan helpen in deze strijd. Zij moet nu een belangrijke keuze maken: wil ze gebruikt worden als wapen of wil ze vechten in het verzet?

YA boeken box set

Sneeuw als as box set - Sara Raasch

Lang geleden werd het koninkrijk Winter aangevallen en veroverd door de kwaardaardige koningin Angra. De bewoners van Winter, de Winterianen, werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd van ze afgenomen. Gelukkig wisten acht mensen te ontsnappen en alleen zij kunnen Winter nog redden. Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke tochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

YA boeken box set

Eerste leven box set - Gena Showalter

Je Eerste leven is niet meer dan een generale repetitie voor het échte leven... en dat begint pas ná je dood. Je kunt kiezen tussen Troika en Myriad, twee rivaliserende rijken die elkaar bestrijden op leven en dood. En beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood. Tenley weigert echter haar handtekening te zetten. We hebben het hier tenslotte wel over het eeuwige leven! En dus zetten Troika en Myriad hun beste krachten in: twee zéér aantrekkelijke jongens die Tenley op alle mogelijke - en onmogelijke - manieren proberen over te halen zich bij hen aan te sluiten.

YA boeken box sets

Harry Potter Jubileum box - J.K. Rowling

Harry Potter is een normale, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante in de bezemkast onder de trap woont. Op een dag arriveert er een mysterieuze brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven zetten het leven van Harry’s op zijn kop. Hierna wordt hij gered door Hagrid op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met de trein, die vertrekt van Perron 9¾, reist hij naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Hier keert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. Uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

YA boeken box set

The Selection box set - Kiera Cass (Engels)

America Singer komt uit de één na laatste kaste en doet mee aan De selectie. Hierbij maken 35 meisjes kans op een beter leven. Ze zullen moeten strijden voor het hart van prins Maxon. Assepoester heeft, net als America, ook nooit om een prins gevraagd. Ze wilde alleen een avondje naar het bal in een mooie jurk, maar eindigt als een prinses. Dit geldt natuurlijk ook voor America. Zij deed eigenlijk alleen maar mee aan De selectie voor het geld, zodat haar familie het makkelijker zou hebben en toch eindigt ook zij met de prins! De selectie staat zeker met recht tussen de beste Young Adult sprookjes!

Wat vind jij de mooiste YA boeken box set?

Lees ook: De beste Young Adult sprookjes

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen