De beste jeugdthrillers

​Spannend, meeslepend en soms zelfs doodeng. Jeugthrillers zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit tijdens het lezen en dat je aan het einde van het boek geen nagels meer over hebt. Dus ben jij er klaar voor om de wereld van onverklaarbare moorden en lugubere spelletjes ingetrokken te worden? Dan zijn dit de beste jeugdthrillers voor jou!

beste jeugdthrillers

1. Pijn - Mel Wallis de Vries

Het is een prachtige, warme nazomeravond als het levenloze lichaam van een meisje gevonden wordt. De laatste minuten van haar leven heeft de dader op Snapchat gedeeld. Iedereen heeft het erover. Het ergste is dat dit meisje niet het enige slachtoffer is geworden van deze moordenaar. Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Lees hier de recensie. 

beste jeugdthrillers

2. Ontvoerd - Helen Vreeswijk

Anouk valt op meisjes en dat is een geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Om ervoor te zorgen dat niemand erachter komt leidt ze een dubbelleven en vertelt ze de ene na de andere leugen waardoor ze steeds dieper in de problemen raakt. Als ze uiteindelijk de moed heeft om het haar ouders te vertellen, vindt ze geen begrip. Dat stort haar wereld helemaal in en ze wenst haar ouders het allerergste toe. Maar daar krijgt ze snel genoeg spijt van als een onbekende het gezin binnendringt en geld eist in ruil voor een leven.

Lees hier de recensie.

beste jeugdthrillers

3. Snitch - Margje Woodrow

Roos en Quinty zijn al jarenlang vriendinnen met elkaar, maar dan komt Fenna bij hen in de klas. Quinty laat Roos min of meer vallen en kiest voor Fenna. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert nogal heftig en haar omgeving beschouwt dat als een probleem. Er wordt haar zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert om het in te nemen. Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij de ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn heel erg tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

Lees hier de recensie.

beste jeugdthrillers

4. Val - Cis Meijer

Na de zomer zou Liv naar dezelfde highschool gaan als haar hartsvriendin Sofia in New York. Maar terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste gesprek eindigt zelfs in een ruzie. Daarna ontvangt ze van Sofia een appje: HET SPIJT ME. ALLES KOMT GOED! Een dag later krijgt Liv het afschuwelijke bericht dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het wel echt een ongeluk? Of is haar iets anders overkomen? Liv besluit om toch naar New York te vertrekken om de waarheid achter Sofia’s verdwijning te achterhalen. 

Lees hier de recensie.

beste jeugdthrillers

5. Fright Night - Maren Stoffels

In deze spannende jeugdthriller van Maren Stoffels kom je oog in oog te staan met je grootste angst. Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night. Hierbij brengen ze de nacht door in een bos. Ze worden opgedeeld in groepjes van vijf personen en worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar… Maar wie?

Lees hier de recensie.

beste jeugdthrillers

6. Verwoest - Margje Woodrow

Op een dag bezoekt Juul het graf van haar broer Milan en daar doet ze een schokkende ontdekking. In de aarde staat geschreven: DOEN + DURVEN = WAARHEID. Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een dare. Juul besluit de uitdaging aan te gaan; ze móét weten wat haar broer is overkomen. Maar dan volgen de dares zich in moordend tempo op en ze zetten Juul helemaal klem. Wie is de persoon die haar uitdaagt? En lukt het Juul om uiteindelijk de waarheid over haar broer te achterhalen?

Lees hier de recensie.

beste jeugdthrillers

7. Zusje vermist - Sophie McKenzie

Zusje vermist van Sophie McKenzie is het spannende vervolg op de bloedstollende jeugdthriller Vermist. Op een zonnige dag gaat Lauren met haar achtjarige zusje Madison naar het strand. Daar raakt haar zusje Madison plotseling vermist. Lauren raakt hierdoor totaal in paniek en weet niet meer wat ze moet doen. Hoe moet ze haar ouders vertellen dat Madison weg is? Moet ze de politie toch inlichten? En waarom overkomt het juist Lauren, die ooit op dezelfde plek werd ontvoerd?

beste jeugdthrillers

8. Test. - Mirjam Mous

Het is de eerste dag van de zomervakantie en Elvis heeft met Talisha afgesproken op de pier. Onderweg daarnaartoe wordt er door een dakloze een briefje in zijn handen gedrukt. Er staat op: Dit is een test. We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn doodvonnis. Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. Langzaam wordt duidelijk dat Elvis op een bijna onmenselijke manier op de proef wordt gesteld. Kan hij zijn vader uiteindelijk redden?

Lees hier de recensie.

beste jeugdthrillers

9. Schuld - Mel Wallis de Vries

Een paar leerlingen plegen kort na elkaar zelfmoord. Op het eerste gezicht lijkt ergeen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt Tess een brief die alles verandert. Hierin staat: JIJ BENT DE VOLGENDE... Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Lees hier de recensie.

Wat vind jij de beste jeugdthriller?

Lees ook: Thrillers met sterke plottwists

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • 12 x sexy New Adults boeken

  • 9x historische romans over Nederland

Zoek in artikelen