De leukste kinderboeken met geluid

Hoe leuk is het om samen met jouw kleine kindje op ontdekkingsreis te gaan? Om erachter te komen wie of wat elk geluidje in de wereld maakt? Hier beleven jullie allebei plezier aan en het is ook nog eens ontzettend leerzaam voor jouw kindje! Daarom hebben wij voor jou de leukste kinderboeken met geluid op een rijtje gezet.

kinderboeken met geluid

Pippa. Vaar je met me mee? - Anita Bijsterbosch

Pippa de papegaaiduiker is gek op varen. Wie wil er met haar mee? Pippa vraagt het aan de ijsbeer, de walvis, de pinguïns… maar niemand wil met haar mee. En jij? Kijk, zoek en luister je mee? Pippa. Vaar je met me mee? staat vol verrassende dieren en natuurgeluiden! 

kinderboeken met geluid

Bam Boem! - Guido van Genechten

Het is één groot feest in de Afrikaanse jungle. Koning Leeuw slaat de maat, Nijlpaardje roffelt met twee stokjes en Aapje trommelt er vrolijk op los. Doe je met de dieren mee? Bam Boem! staat vol grappige junglegeluiden. Hier moet op gedanst worden. Wedden dat je niet stil kunt blijven staan? 

kinderboeken met geluid

Hoor wie knort daar? - Guido van Genechten

Hé, hoor jij dat ook? Een dierengeluid! Was het een varken? Of een muisje misschien? Of was het de kikker in de vijver? Kijk en luister op elke bladzijde mee welk diertje er koerde, knorde of kwaakte. Met Hoor wie knort daar? wordt jouw kindje aan het werk gezet, want wie maakte nou dat leuke dierengeluidje? 

kinderboeken met geluid

De Notenkraker Van Tsjaikovski - Marion Billet

Dit is een eerste kennismaking met De notenkraker van Tsjaikovski in woord, beeld én geluid. Clara krijgt als kerstcadeau een notenkraker, die een betoverde prins blijkt te zijn. Samen binden ze de strijd aan tegen de muizenkoning.

kinderboeken met geluid

Overal vogels - Robert Hunter

Luister naar het hoge gekrijs van papagaaien in het regenwoud, de schorre kreten van raven in de bergen en de mooie melodieën van zangvogels in de stad. In Overal vogels kun je op de muziekknoppen drukken om kennis te maken met meer dan zestig vogelsoorten uit tien verschillende leefgebieden van over de hele wereld.

kinderboeken met geluid

Wat hoor je Nijntje? - Dick Bruna

Luister mee wat nijntje hoort op een dag in dit vrolijke geluidenboek. Bij het opstaan kraait de haan en gaat de wekker af. Welk geluid maakt de koe en herken je de fietsbel? Zing mee met het nijntje lied en droom weg bij het slaapliedje op de laatste pagina. Er is dus zeker genoeg te horen in dit boek vol met geluidjes. 

kinderboeken met geluid

Babydieren - Marion Billlet

Babydieren is een eerste kennismaking met dieren en hun baby's in woord, beeld én geluid. Als je op de knop drukt hoor je welk geluid het babydier maakt. Hier gaat jouw kindje zeker van genieten!

kinderboeken met geluid

Bumba: Muziek maken is leuk! - Jan Maillard

Bumba is dol op muziek. Samen met zijn vrienden ga je op ontdekkingsreis door de wereld van muziek. In dit boekje hoor je het geluid van de verschillende muziekinstrumenten. Het is aan jou om te herkennen bij welk instrument het geluid hoort. Duw op de tabjes en luister naar de instrumenten.

kinderboeken met geluid

Het Gruffalo geluidenboek - Julia Donaldson

Natuurlijk ken je de Gruffalo allang: het angstaanjagende, afschrikwekkende bruine monster dat door kinderen over de hele wereld wordt omarmd. Maar weet je ook hoe hij klinkt? Niet? En de muis? De slang? De vos? De uil? Met dit geluidenboek komt het verhaal van de Gruffalo nog meer tot leven.

 

Wat zijn jouw favoriete kinderboeken met geluid?

Lees ook: 8 kinderboeken over vriendschap

Nieuwste artikelen

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

  • Winnaars Emmy Awards 2021

Gerelateerde artikelen

  • De beste jeugdthrillers

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • 12 x sexy New Adults boeken

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • 9x historische romans over Nederland

Zoek in artikelen