Boeken van echte powervrouwen

Oprah Winfrey, Michelle Obama, noem maar op! Steeds vaker zien we op onder andere de televisie echte powervrouwen die als een voorbeeld dienen voor vele anderen. Deze powervrouwen zijn niet alleen op televisie vertegenwoordigd, maar schrijven steeds vaker ook boeken! Wij hebben de boeken van echte powervrouwen op een rijtje gezet!

powervrouwen   powervrouwen

Michelle Obama - Mijn verhaal - Nederlands

Het boek Mjin verhaal van Michelle Obama is in het najaar van 2018 in het Nederlands verschenen. In Mijn verhaal beschrijft Michelle Obama belangrijke gebeurtenissen in haar leven, bijvoorbeeld wanneer ze besefte dat ze de enige zwarte vrouw in de collegezaal was, de beginjaren van haar huwelijk met Barack en zijn snel lopende politieke carrière.

Koop Mijn verhaal HIER bij BookSpot.

powervrouwen   powervrouwen

Oprah Winfrey - Wat ik zeker weet - Nederlands

Oprah Winfrey kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze powervrouw is een inspiratie voor velen. Het is dan ook niet gek dat Oprah al meerdere boeken geschreven heeft. Een van die boeken is Wat ik zeker weet. In dit boek zijn de columns die ze in de afgelopen 14 jaar geschreven heeft gebundeld. Het boek zit vol met inzichten en inspirerende wijsheden. 

Koop Wat ik zeker weet HIER bij BookSpot.

powervrouwen   powervrouwen

Malala Yousafzai - Ik ben Malala - Nederlands

Als er iemand een echte powervrouw is, is het Malala Yousufzai wel! Ze overleefde een moordaanslag en won de Nobelprijs voor de Vrede in 2014. Ze is pas 21 jaar, maar nu al een vrouw om naar op te kijken. In haar boek Ik ben Malala schrijft ze over haar strijd voor onderwijs voor iedereen. 

Koop Ik ben Malala HIER bij BookSpot.

powervrouwen   powervrouwen   powervrouwen   powervrouwen

Ellen Degeneres - Seriously... I'm Kidding - Engels

Ellen Degeners is vooral bekend van haar talkshow 'The Ellen Degeneres Show'. Deze vrouw, die over een goede dosis humor beschikt, mocht in 2018 al 60 kaarsjes uitblazen. Deze vrouw is een voorbeeld voor velen, misschien alleen al omdat ze haar seksualiteit niet onder stoelen of banken steekt. Ellen Degeneres heeft al verschillende boeken geschreven, waaronder 'Seriously... I'm Kidding', waarin ze vertelt over haar ervaringen en het leven in het algemeen met een flinke dosis humor. 

Koop Seriously...I'm kidding HIER bij BookSpot.

powervrouwen   powervrouwen

Hillary Clinton - What happened - Engels

Nog een First Lady - en bijna president - in deze lijst, namelijk Hillary Clinton. In het boek What happened schrijft Hillary Clinton over de presidentsverkiezingen van 2016. Hillary Clinton is de eerste vrouwelijke kandidate voor het Witte Huis. In haar boek beschrijft ze wat de campagne, de Russische inmenging en het onverwachte verlies met haar deden. 

Koop Ehat happened HIER bij BookSpot.

Tina Fey - Bossypants - Engels

Tina Fey is een Amerikaanse komediant en tevens actrice, producer en scriptschrijver. Je zou haar kunnen kennen van de film Date Night. Deze powervrouw en alleskunner heeft daarnaast ook nog een boek geschreven genaamd Bossypants. Hierin vertelt ze over haar dromen als jong meisje en hoe deze dromen uiteindelijk werkelijkheid zijn geworden. 

Koop Bossypants HIER bij BookSpot.

Gloria Steinem - Revolution from Within: A Book of Self-Esteem - Engels

De Amerikaanse Gloria Steinem is journaliste, activiste en feministe. Ze is onder andere de grondlegger van het tijdschrift Ms. Deze vrouw kan dus als een inspiratie voor velen gezien worden. In haar boek Revolution from within: A book of Self-Esteem deelt ze deels haar persoonlijke verhaal, maar het is ook een gids voor anderen om inspiratie te vinden. Zo vertelt ze bijvoorbeeld over haar rolmodellen, zoals Ghandi. 

Koop Revolution from Within HIER bij BookSpot.

Meg Whitman - The Power of Many -Engels

We sluiten de lijst met boeken van echte powervrouwen af met Meg Whitman. Misschien dat de naam Meg Whitman niet meteen een belletje doet rinkelen, maar de site waarvan ze de CEO is geweest ken je waarschijnlijk wel! Ze is namelijk de CEO geweest van de veilingsite eBay. In The Power of Many vertelt Meg Whitman over de waarden die haar gedreven hebben tijdens haar periode als CEO en hoe je succesvol kan zijn zonder dat je je ethische normen verliest. 

Koop The Power of Many HIER bij BookSpot.

Welk boek van deze powervrouwen ga jij zeker lezen?

Lees ook: Op deze manier herken je zeldzame boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 5x Powervrouwen films voor een 'anti-Valentijn'

 • Ik ben Malala

 • Februari 2014: Project Dromenland

 • Feministische films die je gezien wil hebben

 • The Butler (BIOS)

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen