Deze fantasy boeken komen in 2019 uit

Wij vinden het heerlijk om ons tijdens het lezen in een heel andere wereld te begeven; Midden-aarde, Prythian, Fennbirn of Narnia, stiekem zouden we hier wel willen wonen! Helaas zullen we nooit een echt kijkje in deze werelden kunnen nemen, maar door het lezen van deze boeken is het toch alsof we er zijn geweest. Ben jij net als ons ook zo gek op fantasy boeken? Dan hebben we goed nieuws! Ook dit jaar komen er weer veel mooie fantasy boeken uit, die hebben wij voor je op een rijtje gezet!

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

De kleuren van magie - V.E. Schwab - 08-01

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

Godsgraf - Jay Kristoff - 10-01

Godsgraf is deel twee van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars.

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient.

Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.

Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

De eeuwige tijd – Deborah Harkness - 29-01

Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht.

Driehonderd jaar later valt hij als een blok voor de jonge Phoebe Taylor. Het lijkt het beste als Phoebe ook een vampier wordt, maar algauw blijkt dat het leven van een nieuwe vampier in het moderne Londen net zo zwaar is als in het Amerika van de 18e eeuw. Marcus realiseert zich dat de schaduwen waar hij driehonderd jaar geleden aan dacht te zijn ontsnapt, hen misschien wel eeuwig zullen achtervolgen.

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

De drietand, de heks en de draak - Christopher Paolini - 12-02

Welkom terug in de wereld van Alagaësia! Het is jaren geleden dat Eragon het land verliet om de nieuwe generatie Drakenrijders te stichten. Nu ziet hij zich geconfronteerd met een zee aan verantwoordelijkheden: een drakenvesting opzetten, leveranciers aantrekken, drakeneieren bewaken en het hoofd bieden aan vijandige Urgals en arrogante elven. Maar een visioen van de Eldunarí, onverwacht bezoek, en een mysterieuze Urgal-legende bieden de nodige afleiding…

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

Black Panther - Jesse J. Holland - 18-02

De Afrikaanse natie van Wakanda stond tien eeuwen lang bekend als een onoverwinnelijk land vol onvoorstelbare technologische uitvindingen. T'Challa, de laatste in een lijn van krijgerkoningen, is de Black Panther, begiftigd met buitengewone snelheid en kracht, en een pak dat is gemaakt van de onverwoestbare metaalsoort waarmee zijn land groot is geworden: Vibranium. Buitenstaanders zijn nu van plan om de rijkdommen van Wakanda te plunderen, inclusief de voorraad van het zeldzame metaal. Aan het hoofd van deze brute aanslag staat Klaw, een huurmoordenaar met het bloed van T'Challa's vader aan zijn handen. Klaw heeft een leger van superkrachtige huurlingen bij zich, allen vastbesloten om dood en verderf te zaaien in het ongerepte land.

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

Het keizerrijk van as - Anthony Ryan - 18-02

Het leger van de witte draak heeft een bloederig spoor door de wereld getrokken, steden en dorpen daarbij in de as leggend. Duizenden onschuldige mensen zijn gestorven onder deze genadeloze aanslag, en er zullen er snel nog meer volgen.
Alleen ex-crimineel Cleemond Torkreek en meesterspionne Lizanne Letriet  staan tussen de furie van de witte draak en het einde van de wereld.
Maar om de toekomst te redden, moeten ze eerst het verleden in duiken en een eeuwenoud mysterie oplossen dat misschien wel het tij eens en voor altijd kan doen keren.

De dysasters - P.C & Kristin cast - 27-02

Foster Stewart heeft altijd geweten dat ze anders is. Praten met planten en het beheersen van wolkenformaties zijn geen dingen waar de meeste zeventienjarigen mee bezig zijn. Het leven van football-ster Tate Taylor is perfect. Hij heeft nooit nagedacht over zijn 'extra' vaardigheden. Welke quarterback zou geen nachtzicht willen?

Maar in de nacht van hun eerste ontmoeting brengt een dodelijke tornado hen bij elkaar en worden hun ware vermogens – de kracht om de elementen te beheersen – gewekt. Dan blijkt Fosters wetenschapper-vader, Dr. Rick Stewart, hen te willen gebruiken voor zijn eigen snode plannen. Foster en Tate zullen Dr. Stewart moeten stoppen voordat hij hun leven en de rest van de wereld vernietigt.

Civil war – Stuart Moore - 08-03

Iron Man en Captain America: twee kernleden van de Avengers, 's werelds grootste superheldenteam. Wanneer een tragisch gevecht een gigantisch gat slaat in de stad Stamford en honderden burgers om het leven komen, eist de Amerikaanse overheid dat alle superhelden hun maskers afdoen en zich laten registreren. Voor Tony Stark – Iron Man – is dit een onfortuinlijke, maar noodzakelijke stap. Maar voor Captain America betekent het een ondraaglijke aanslag op de burgerlijke vrijheden. En zo begint de Civil War, de burgeroorlog.

De val van Gondolin - J.R.R. Tolkien - 26-03

De val van Gondolin volgt de ultieme krachtmeting tussen "de bron van alle kwaad' Morgoth en de zeegod Ulmo. Morgoth probeert de verborgen stad Gondolin te vinden en te vernietigen, terwijl Ulmo de Noldor verdedigt, de Elfenclan die Gondolin ooit bouwde, maar er al tijden niet meer woont.
De lezer volgt een van de Noldor, Tuor, die een avontuurlijke en gevaarlijke queeste onderneemt om Gondolin te vinden. Wanneer hij eindelijk aankomt in Gondolin, wordt hij een belangrijk man en krijgt hij een zoon: Eärendil, een belangrijk figuur in De Silmarillion en In de ban van de ring. Maar Morgoth valt aan met Balrogs, draken en orks, en de stad lijkt ten onder te gaan…

Nevermore 2: Morrigan Crow en de wondersmid - Jessica Townsend - 27-03

Morrigan Crow mag zich aansluiten bij het Wondergenootschap. Ze kijkt uit naar haar nieuwe opleiding, maar het genootschap lijkt haar alleen maar te willen leren hoe slecht en boosaardig de Wondersmid is, voor wie de inwoners van Nevermoor doodsbang zijn. Morrigan weet inmiddels dat ze ook een Wondersmid is en dat maakt haar niet erg populair. Zelfs haar laatste vrienden keren zich tegen haar. Maar het ergst van alles is dat er mensen verdwijnen. De fantastische stad Nevermoor, ooit een plaats van magie en veiligheid, is veranderd in een plek van angst en achterdocht...

De Obeliskpoort - N.K. Jemisin - 10-04

Het laatste Seizoen is van start gegaan, en de mensheid vervaagt langzaam in de lange, donkere nachten en de dikker wordende asregens. Essun – voorheen Damaya, voorheen Syenite, nu wreker – heeft een schuilplaats gevonden. Maar haar dochter is nog steeds vermist. In plaats daarvan is er Alabaster Tienring – gek, wereldvernietiger, verlosser – met een verzoek dat alleen Essun kan inwilligen. Een verzoek dat het lot van de Stilte voor goed kan bezegelen. Het verhaal gaat verder met een verdwenen dochter, gevonden door de vijand, en in krachten groeiende. Een dochter wiens keuzes de wereld kunnen breken. Het gaat verder met de machtige obelisken, immer aanwezig, zwevend boven het aardoppervlak als zwijgende kolossen, en een eeuwenoud mysterie dat eindelijk samenkomt. 

Zwartziel - Anna Stephens - 15-04

Zwartziel is het vervolg op het epische De Ziener van Anna Stephens. De Wolven liggen samen met Rilporiaanse soldaten dood op het slagveld, uitgemoord door de Mireces en hun fanatieke leger. De sluier die eens de Rode Goden op afstand hield is aan flarden gescheurd, en de plannen van de Duistere Vrouwe om de wereld te veroveren komen in vervulling. Waar de goden lopen, wordt bloed over de aarde vergoten. Alles wat nog tussen het Mireces-leger en de complete overgave van het Koninkrijk van Rilpor staat, zijn de muur van de hoofdstad, Rilporin, en de mannen en vrouwen die daarbinnen worden belegerd. Maar hoop op een goed einde kan opbloeien op de onwaarschijnlijkste plekken: in het hart van een ex-slaaf, in de gedachten van een soldaat met de ogen van een vos, en in de handen van een generaal die voorbestemd is om koning te worden. 

Heksenspiegel 2: Hazels spreuk - Marte Jongbloed - 16-04

Hazels spreuk van Marte Jongbloed is het tweede deel van de Heksenspiegel-trilogie, een spannende serie die zich afspeelt in de wereld van de moderne hekserij. Hazel voelt zich nu helemaal thuis bij haar coven, een heksengroep. Inmiddels kan ze zich weer alles herinneren van wat ze van haar ouders, twee invloedrijke heksen, heeft geleerd. Ze mist haar vader en moeder nu meer dan ooit. Ze zitten ondergedoken omdat ze een strijd voeren met heksen die zwarte magie beoefenen en uit zijn op meer macht. Dan krijgt Hazel een teken van leven van haar ouders: ze willen haar in het geheim ontmoeten. Zonder haar coven in te lichten gaat Hazel naar de afgesproken plek. Maar dan gaat alles mis…

Star Wars: Aftermath: De val van het keizerrijk - Chuck Wendig -14-05

De Val van het Keizerrijk is het derde deel van Chuck Wendigs Star Wars-trilogie Aftermath en een direct vervolg op de originele Star Wars-trilogie van George Lucas. Terwijl de laatste krachtmeting tussen de Nieuwe Republiek en het Keizerrijk van start gaat, richten alle ogen zich op de eens geïsoleerde planeet Jakku. De Slag om Endor heeft het Keizerrijk uit elkaar doen knallen en haar overgebleven troepen door het heelal verspreid. Maar de maanden na de succesvolle Opstand zijn niet gemakkelijk geweest voor de net opgerichte Nieuwe Republiek. Na een verwoestende aanslag door de laatsten van het Keizerlijke leger, wordt de nieuwe democratie nu gedwongen om in hun jacht op hun verborgen vijand tot het uiterste te gaan. Grootadmiraal Rae Sloane is het eerste doelwit, de meestgezochte oorlogsmisdadiger van het Keizerrijk, dankzij haar rol in de dodelijke hinderlaag. Ex-rebellenpiloot Norra Wexley, terug in dienst op dringend verzoek van prinses Leia, leidt de jacht. Norra doet dat niet alleen uit loyaliteit voor de Nieuwe Republiek: haar man is door de grootadmiraal als een moordzuchtige pion ingezet in haar aanslag, en nu eist Norra niet alleen gerechtigheid, maar ook wraak. Sloane heeft echter haar eigen wilde missie: de verrader Gallius Rax achtervolgen naar de kale planeet Jakku. Rax is het echte meesterbrein achter de aanslag van het Keizerrijk, en de sluwe strateeg heeft nu de laatste, krachtige onderdelen van de keizerlijke oorlogsmachine verzameld, vastbesloten om het laatste plan van keizer Palpatine uit te voeren. Terwijl de Keizerlijke vloot zich boven Jakku begeeft, is een armada van Republikeinse fighters op weg om het gevecht dat op Endor begon af te maken. Norra en haar crew begeven zich in het hart van deze apocalyptische strijd, die land en lucht zal laten branden. De toekomst van het heelal zal eindelijk worden besloten.

Duin Kapittel – Frank Herbert - 14-05

Niet lang na de gebeurtenissen in Ketters van Duin bereikt de strijd tussen de Zusters van de Bene Gesserit en de heerszuchtige Achtenswaarde Matres uit de Verstrooiing een gewelddadig hoogtepunt.
De Zusters zijn door de beproevingen, die ze hebben moeten doorstaan tijdens de duizenden jaren durende heerschappij van God-Keizer Leto II, gestaald voor de machtsstrijd die na de dood van de Dwingeland losbrandde. De inwoners van het Keizerrijk trokken toen door het heelal in.
Inmiddels onderworpen aan het terreurbewind van de Achtenswaarde Matres, een karikaturale nabootsing van de Bene Gesserit, keren vele miljarden van hun nakomelingen terug naar het Oude Rijk. Met hun nietsontziende overmacht onderwerpen de Achtenswaarde Matres nu de ene planeet na de andere, en vanuit de ruimte verschroeien ze de bolwerken van de Zusters – zoals het oude Duin, nu alleen nog een rokende sintelklomp. Maar de Kapittelplaneet van de Bene Gesserit hebben ze nog niet opgespoord. Zijn de Zusters sterk genoeg voor de beslissende krachtmeting?

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

Een sluier van speren - Bradley P. Beaulieu - 20-05

Een Sluier van Speren is het derde deel van Bradley P. Beaulieu's fantasy-trilogie Het Lied van het Gebroken Zand. Sinds de Nacht van Ontelbare Zwaarden, een bloedige strijd die de heersers van Sharakhai amper wisten te overleven, jagen de koningen op de rebellen van de Maanloze Horde. Velen zijn gedwongen de stad te ontvluchten, onder wie ook Çeda, die erachter is gekomen dat de Feestkoning een leger aan het verzamelen is om de heerschappij van de andere koningen te betwisten. Als Çeda de overgebleven leden van de Maanloze Horde vindt, nu bekend als de dertiende stam, heeft ze niet veel vertrouwen in hun overlevingskansen. Ze broedt op een plan om terug te keren naar Sharakhai en de asirim te bevrijden, de krachtige, onsterfelijke slaven van de koningen. De koningen daarentegen hebben hun grootste tacticus, de Zwaardkoning, op stap gestuurd om Çeda voor het gerecht te slepen. Maar de eens zo hecht verenigde heerschappij van de koningen is aan het afbrokkelen. Ze wedijveren in het geheim met elkaar om de controle over Sharakhai te winnen. Çeda hoopt dat in haar voordeel te gebruiken, maar wie kan ze vertrouwen? Elk van hen zou haar kunnen verraden. Terwijl Çeda werkt om de asirim uit hun ketenen te bevrijden, en de dertiende stam te redden, bereiden de koningen van Sharakhai, de sluwe koningin van Qaimir, de meedogenloze bloedmagiër Hamzakiir en de Zwaardkoning, zich allemaal voor op een groot gevecht dat het lot van allen kan bepalen.

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

Strange the dreamer - Laini Taylor - 21-05

De droom kiest de dromer, niet andersom. Lazlo Strange, oorlogswees en junior bibliothecaris, vreest dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar het vergt meer moed dan Lazlo in zich heeft om de halve wereld over te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een held genaamd de Godslayer en een groep legendarische krijgers heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen. Waardoor werd Weep tweehonderd jaar geleden gescheiden van de rest van de wereld? En wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken        fantasy boeken

Contender 1: De uitverkorene - Taran Matharu - 29-5

Door de geschiedenis heen zijn er steeds mensen verdwenen, zonder enige verklaring. Twee tieners staan op het punt te ontdekken waarom. Cade, een onbegrepen jeugddelinquent uit de 21e eeuw, en Harriet, een inbreker uit het victoriaanse tijdperk. Van het ene op het andere moment worden ze vanuit hun eigen tijd en leven getransporteerd naar een andere wereld. Het rijk waarin ze belanden wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren en monsterlijke beesten. Cade en Harriet moeten deelnemen aan een oneindig en bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door het almachtige Pantheon. Maar wie zijn die mysterieuze opperheren en wat voor lugubere spellen hebben ze voor hen in petto? Ze moeten zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Naar welk fantasy boek kijk jij het meeste uit?

Lees ook: Deze fantasy films komen er in 2019 uit

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 12 erotische fantasy boeken series

  • De langste fantasy boeken series

  • De verschillende fantasy genres

  • Deze fantasy films komen in 2019 uit

  • De beste cosy fantasy boeken

Zoek in artikelen