Non-fictie boeken over geluk die jouw leven kunnen veranderen

Het is moeilijk om het begrip 'geluk' te definiëren. Geluk is namelijk een erg subjectief begrip en betekent voor iedereen iets anders. Wij gaan het dus niet eens proberen, maar er zijn een aantal auteurs die het wel geprobeerd hebben. Zij schreven non-fictie boeken over geluk. Hierin beschrijven ze verschillende manieren om een gelukkig leven te leiden. Dus wil jij nog gelukkiger zijn dan dat je nu al bent? Dan zijn deze non-fictie boeken over geluk echte must-reads en mag je ze niet missen!

non-fictie boeken over geluk

Hygge - Marie Søderberg Li Söderberg

Het geheim van het geluk van de Denen is hygge. Dit zijn momenten van geluk, warmte en samenzijn. Maar hygge is niet alleen voor de Denen weggelegd, het is voor iedereen haalbaar. Het maakt niet uit wie je bent of waar je woont. We begrijpen allemaal intuïtief wel wat dit gevoel is: het overvalt je als je in je favoriete hoekje verzonken bent in een boek, terwijl het buiten koud is. Of wanneer je van heerlijk eten geniet met je beste vrienden. Marie Søderberg laat zien dat hygge overal om je heen te vinden is, als je maar weet waar je moet kijken. Met dit boek ligt een gelukkig leven zeker binnen handbereik.
 

non-fictie boeken over geluk

De logica van geluk - Mo Gawdat

Mo Gawdet heeft een duidelijk statement over een gelukkig leven: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het leven zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek. De Logica van geluk is een ideaal boek om jezelf in te laten zien dat je een gelukkig leven kan leiden, ook al is het leven niet altijd even leuk en gezellig.

non-fictie boeken over geluk

Ikigai - Héctor Garcia

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai. Dat is een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. Dit boek helpt je om jouw Ikigai te vinden. De auteurs van dit boek zijn zelf naar Okinawa gereisd om maar liefst 100 inwoners te interviewen om op die manier te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch, gezond en gelukkig leven. In dit boek vind je allemaal tips om je beter te voelen, zoals bijvoorbeeld "eet tot je voor tachtig procent vol zit', dat is namelijk veel gezonder voor je lichaam. Daarnaast raden ze aan: ga nooit met pensioen, maar blijf altijd een doel hebben waarvoor je je bed uit komt.

non-fictie boeken over geluk

De edele kunst van not giving a f*ck - Mark Manson

De edele kunst van not giving a f*ck is een humoristisch boek en staat vol met allemaal grappen. Tegelijkertijd wordt de theorie die in dit boek uit een wordt gezet wetenschappelijk ondersteund. Volgens dit boek moet je stoppen met altijd maar positief zijn, en in plaats daarvan leren om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo'n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. 

non-fictie boeken over geluk

Leef Lagom - Anna Brones

Lagom is een Zweedse filosofie. Het betekent "precies de juiste hoeveelheid', niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Dat is dus balans. Deze leefstijl laat zien hoe je nog meer geluk kunt vinden in het dagenlijks leven door middel van evenwicht. Hierdoor heb je minder stress, meer tijd voor de dingen die je leuk vindt, voldoende geld en een bewuster leven. Met deze kleine inspanningen kan jij je leven goedkoper, beter en groener maken. Leef Lagom neemt je aan de hand van afbeelding mee door de wereld van Lagom!

non-fictie boeken over geluk

De kunst van het geluk - Dalai Lama

Kan geluk binnen handbereik liggen? De Dalai Lama denkt van wel. Het is een houding die je aanneemt tegenover anderen en tegenover jezelf. Deze houding draait om verschillende dingen, zoals openheid en herkenning. Je moet inzien dat een ander, net als jijzelf, een mens is. Dat is de eerste stap naar innerlijke vrede. Uitgaande van meer dan 2500 jaar boeddhistische kennis en helder inzicht maakt de Dalai Lama duidelijk hoe we onzekerheid, woede en moedeloosheid kunnen overwinnen. Door dit boek kan je de zin van het leven ontdekken.

non-fictie boeken over geluk

Lykke - Meik Wiking

Er is niemand die meer over geluk (Lykke) weet dan Meik Wiking, CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen. En hoewel we veel van de Denen kunnen leren over voldoening, is hij van mening dat de sleutels tot geluk over de hele wereld gevonden kunnen worden. In dit boeiende boek neemt hij ons mee op een zoektocht naar het goede leven. In dit boek vind je verhalen en tips uit de gelukkigste plekken op onze planeet. Het is de ultieme handleiding om een beetje meer lykke in ons leven te kunnen vinden.

Lees hier de recensie.

non-fictie over geluk

Houden van dingen die niet perfect zijn - Haemin Sunim

Henim Sunim is een Koreaanse boeddhistische monnik. In Houden van dingen die niet perfect zijn heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt vooral dat niemand echt perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld om je heen en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt. Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Dit boek bevat niet alleen tekst maar ook kleurrijke illustraties. Hierdoor zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken.

non-fictie boeken over geluk

Vind je ikigai - Héctor Garcia

Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in Ikigai, "de reden van je bestaan' of je "levenspassie', keren Héctor García en Francesc Miralles terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren. Want hoe kun je je ikigai precies vinden? En als we onze ikigai hebben gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft? In Vind je ikigai worden deze vragen beantwoord. Het boek biedt verschillende routes met praktische oefeningen waarmee je doelen naar de juiste eind­bestemming worden gebracht. En tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat je onderweg naar deze bestemming geluk en welzijn zult ervaren.

Lees hier de recensie.

non-fictie boeken over geluk

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim

We sluiten dit rijtje van non-fictie boeken over geluk af met nog een boek van de monnik Haemin Sunim. In dit boek geeft hij les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Lees hier de recensie.

Wat zijn jouw favoriete non-fictie boeken over geluk?

Lees ook: 8 biografieën van schrijvers die je gelezen moet hebben

Nieuwste artikelen

  • Deze boeken moeten ze nog een keer verfilmen (maar dan goed!)

  • Alles wat we weten over The Princess Diaries 3

  • Trailer van Marvel's Moon Knight is uit

  • Deze series en films hebben wereldwijd het langst op nummer 1 gestaan op Netflix

  • 10 tv en film eindes die veranderd zijn omdat ze te duister waren

Gerelateerde artikelen

  • Beautytips van Lauren Conrad

  • Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij

  • Recensie: Sterker dan ooit

  • Antiglamour

  • Een dagboek vol geluk

Zoek in artikelen