De favoriete auteurs van Sarah J. Maas

Als jij een echte fan bent van Young Adult en Fantasy dan kan het bijna niet anders dan dat je weleens van Sarah J. Maas hebt gehoord. Zij is de schrijfster van de Hof van Doorns en Rozen-serie en De Glazen Troon-serie. Zoals je misschien wel had verwacht is Sarah J. Maas zelf ook gek op lezen. Wij hebben Sarah J. Maas persoonlijk gesproken en aan haar gevraagd wie haar favoriete auteurs zijn. In dit artikel zetten wij ze voor je op een rijtje!

Sharon Shinn

Sharon Shinn is een auteur die niet stil zit en heeft al veel boeken op haar naam staan. Ze is onder andere bekend geworden door haar boek Summers at Castle Auburn. Deze roman gaat over Coriel Halsing. Toen zij nog een klein meisje was bracht ze haar zomers door op Castle Auburn samen met haar halfzusje. Ze werd verliefd op een knappe prins, die nooit de hare zou kunnen zijn. Nu ze ouder is geworden begint ze ook de duistere zijde van deze magische plek in te zien.

Daarnaast schreef ze ook de Samaria-trilogie, waar ze de William C. Crawford Award for Outstanding New Fantasy Writer mee won. Het eerste boek in de Samaria-trilogie, Archangel, speelt zich af in de toekomst. Samaria is een planeet en hun enige hoop is een nieuwe aartsengel. De orakels hebben Gabriel hiervoor uitgekozen en hij zal een stervelijke vrouw, met de naam Rachel, moeten trouwen. Het is hun lot, maar Rachel heeft hier toch andere ideeën over.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Ace Books & Penguin

Megan Whalen Turner

Megan Whalen Turner is de schrijfster van The Queen's Thief series. Op dit moment bestaat deze serie uit 5 boeken en het 6de boek is onderweg. Het gaat om The ThiefThe Queen of AttoliaThe King of AttoliaA Conspiracy of KingsThick as Thieves en Return of the Thief. In The Thief denkt een magiër van de koning te weten waar een oude schat begraven ligt. Om deze schat in handen te krijgen heeft hij een bekwame dief nodig. Hiervoor kiest hij Gen uit de koninklijke gevangenis. Hun reis naar de schat is zowel gevaarlijk als moeilijk, onderweg vertellen ze elkaar verhalen over de oude goden en godinnen.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: HarperCollins

Madeline Miller

Madeline Miller is vooral bekend door het boek Circe dat zij geschreven heeft. Dit is een indrukwekkend verhaal over de heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus. Circe is een vreemd meisje en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze verstoten. Geïsoleerd wendt ze zich tot de gewone stervelingen voor gezelschap, waarbij ze een kracht ontdekt die verboden is voor de goden: hekserij.

Eerder schreef Madeline Miller het boek Een lied voor AchillesPatroclus is een jonge prins, verbannen naar het koninkrijk van Phthia om daar op te groeien met godenzoon Achilles. Achilles is sterk, mooi, een gouden kind: alles wat Patroclus niet is. Maar ondanks hun verschillen raken de jongens innig bevriend, en hun band wordt sterker naarmate ze ouder worden. Dit tot verdriet en woede van Achilles' moeder Thetis, een wrede zeegodin die een hekel heeft aan stervelingen. 

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Orlando & Meulenhoff

J. R. R. Tolkien

J.R.R. Tolkien is natuurlijk wel de meester van het fantasy genre en daarom is het natuurlijk niet zo heel gek dat hij één van Sarah J. Maas haar favoriete auteurs is. Hij schreef de In de Ban van de Ring-trilogie en De Hobbit. In deze boeken neemt J.R.R. je mee op reis door Midden-Aarde en maak je kennis met elfen, dwergen, hobbits, tovenaars en orks.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Boekerij

Nalini Singh

Nalini Singh heeft echt ontzettend veel boeken op haar naam staan, waaronder de Guild Hunter-serie en de Psy-Changeling-serie vallen. Beide series bestaan uit erg veel delen. In de Guild Hunter-serie zijn maar liefst 15 boeken verschenen. Het eerste deel, Angel's Bloodneemt je mee naar een wereld met engelen en vampieren. Elena Deverauz is een vampierjager en is ingehuurd door de gevaarlijk knappe aartsengel Raphael. Dit keer moet ze niet op zoek gaan naar een vampier, maar naar een aartsengel die slecht is geworden.

De Psy-Changeling-serie bestaat uit nog meer boeken, namelijk 18! Deze serie gaat over changelings. Zij zijn half mens en half dier. In Slave to sensation maken we kennis met de Psy. Zij regeren over de wereld en straffen iedereen die emoties toont. Maar er is een oorlog op komst, omdat er al meerdere changeling vrouwen zijn vermoord. 

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Penguin Books

J. R. Ward

Ook J.R. Ward heeft erg veel boeken geschreven en daarom bespreken we alleen de twee bekendste series. De Black Dagger Brotherhood-serie is een echte bestseller en bestaat uit 16 boeken. Het eerste deel in deze serie heet Dark Lover en gaat over de enige overgebleven volbloed vampier, Wrath. Hij wil het op gaan nemen tegen de moordenaars van zijn familie, maar dan gaat zijn beste strijder dood. Hij laat zijn dochter achter, die half vampier is. Ze heeft niemand meer om haar te beschermen, dus Wrath neemt deze taak op zich.

Een andere serie van J.R. Ward is Fallen Angels. Het eerste boek Covet gaat over Jim Heron. Hij is een gevallen engel en moet de zielen van zeven mensen redden. Hij verandert het leven van de zakenman Vin diPitero door hem voor te stellen aan een vrouw die hem aan alles doet twijfelen. Zijn lot, zijn gezonde verstand en zijn hart.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Penguin Books

Sally Thorne

Sally Thorne heeft 2 boeken op haar naam staan, namelijk The Hating Game en 99 Percent Mine. In The Hating Game haten Lucy Hutton en Joshua Templeman elkaar intens. Ze willen allebei de promotie in de wacht slepen en gaan de strijd met elkaar aan!

Het nieuwste boek van Sally Thorne is 99 Percent Mine en gaat over Darcy Barrett. Ze heeft de wereld over gereisd en kan met zekerheid zeggen dat niemand kan tippen aan Tom Valeska. Het nadeel is dat Darcy's tweelingbroer, Jamie, hem eerder zag en hem heeft geclaimed als zijn beste vriend.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: HarperCollins

Karen Marie Moning

Karen Marie Moning is de schrijfster van onder andere de bestseller-serie Fever. Deze serie bestaat uit 11 boeken en het eerste boek draagt de naam Darkfever. Het zusje van MacKayla is vermoord en zij heeft een aanwijzing voor haar moord achtergelaten. Het is een cryptische boodschap op Mac's telefoon. Mac reist af naar Ierland om antwoorden te zoeken, maar dan komt ze voor een nog veel grotere uitdaging te staan. Ze moet lang genoeg blijven leven om haar krachten onder controle te krijgen. De gave die zij bezit brengt haar naar het gevaarlijke rijk van de Fae. 

Ook schreef Karen Marie Moning de Highlander-serie, die uit 7 boeken bestaat. In Beyond the Highland Mist ontmoet de legendarische krijger Hawk zijn gelijke wanneer de mooie en eigenzinnige Adrienne de Simone op zijn pad komt. Ze is teruggestuurd in de tijd door een wraakzuchtige fee. Ze komt uit het moderne Seattle en belandt in de armen van de arrogante zestiende-eeuwse Schotse schurk.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Bantam Doubleday Dell Publishing Group Inc

Lloyd Alexander

Lloyd Alexander is de schrijver van The Chronicles of Prydain. Deze high fantasy-serie bestaat uit The Book of Three, The Black Cauldron, The Castle of Llyr, Taran Wanderer en The High King. In het verhaal volgen we Taran. Hij wilde graag een held worden, maar het verzorgen van een varken is niet bepaald heldhaftig. Ook al is Hen Wen een orakelvarken. Maar op een dag verdwijnt Hen Wen en dan belandt Taran in een betoverende wereld.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: St. Martins Press

Patricia A. McKillip

Patricia A. McKillip heeft de Morgon van Hed-trilogie geschreven. Deze bestaat uit De raadselmeester van HedErfgenaam van zee en vuur en de Harpspeler in de wind. Morgon van Hed, raadselmeester van het college te Caithnard in Ymris en vorst van het kleine boerenrijk Hed, ziet kans door een riskant raadselspel met de eeuwenoude schim van Peven, Heer van Aum, in diens sombere toren de kroon van de koningen van Aum te verwerven en wint zo de hand van de beeldschone Raederle, de dochter van koning Mathom van An. Maar er is meer. Morgon gaat door het leven met drie geheimzinnige sterren op zijn voorhoofd. Wat is het raadsel van deze drie sterren, wat is het raadsel van de harp met drie sterren, die alleen door Morgon bespeeld kan worden en wat is het raadsel van het zwaard met drie sterren versierd, dat Morgon alleen kan hanteren?

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Sirius Fantasy

N. K. Jemisin

Inmiddels zijn er 2 boeken van N.K. Jemisin in het Nederlands verschenen. Dat zijn Het vijfde seizoen en De Obeliskpoort uit De gebroken aarde-serie. In Het Vijfde Seizoen volgen we drie vrouwen met een speciale gave die de natuur kunnen beïnvloeden, maar ook aardbevingen kunnen veroorzaken. Damaya, een jong meisje dat wordt getraind om het Koninkrijk te dienen; Syenite, een ambitieuze jonge vrouw die zich verplicht moet voortplanten met haar verbitterde en angstaanjagende mentor; en Essun, een moeder die op zoek is naar de vader die haar zoontje vermoordde en hun dochter ontvoerde vlak nadat een nieuw Seizoen een diepe kloof door het land trok.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Luitingh Sijthoff

Garth Nix

We sluiten de favoriete auteurs van Sarah J. Maas af met Garth Nix, de schrijver van Het Oude Koninkrijk-serie. Deze serie bestaat uit de boeken SabrielLiraelAbhorsen en Clariel. Het Oude Koninkrijk is een wereld binnen onze wereld. Sabriel is met beide werelden bekend. Haar vader is de machtige magiër de Abhorsen en hij kan zelfs de doden tot leven wekken. Hij is degene die het evenwicht tussen mens en geest in het Oude Koninkrijk in stand houdt. Nu is hij, de Abhorsen, verdwenen. Sabriel vreest dat zijn eeuwige tegenstrever, de vileine Kerrigor, daar wel eens de hand in zou kunnen hebben. Hoe het zij, Sabriel heeft geen andere keuze dan het Oude Koninkrijk binnen te gaan en persoonlijk op zoek te gaan naar haar verdwenen vader.

De favoriete auteurs van Sarah J. MaasBron: Boekerij

Wat is jouw favoriete boek uit Sarah J. Maas haar lijst?

Lees ook: Interview Sarah J. Maas

Nieuwste artikelen

  • Schimmen - Dolly Alderton 

  • Waarom de maan verdwijnt - Martine Letterie & Rick de Haas

  • Dwars & Co - Rico Hop

  • 11 dingen die roman lezers niet meer willen horen

  • De beste jeugdthrillers

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen