De mooiste Young Adult contemporary boeken

Young Adult boeken heb je in alle soorten en maten, van fantasy tot dystopie tot contemporary. En zeker in het laatste subgenre worden ontzettend veel mooie boeken geschreven. Young Adult contemporary boeken spelen zich af in het heden en in onze wereld. Er worden maatschappelijke zaken op een prachtige manier beschreven en daarom hebben wij de mooiste Young Adult contemporary boeken voor jullie op een rijtje gezet! 

Young Adult contemporary boeken

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles is een eenzame, over het algemeen boze tiener die misschien wel een beetje te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Op een dag komen ze elkaar tegen bij het zwembad, maar ze lijken op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen te hebben. Behalve het feit dat ze allebei naar filosofen zijn vernoemd. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Lees hier de recensie.

Young Adult contemporary boeken

Wat als dit het is - Becky Albertalli & Adam Silvera

Arthur verblijft tijdelijk met zijn ouders in het huis van zijn oom in New York, omdat zijn moeder voor haar werk een tijdje is overgeplaatst naar deze stad. Dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Wanneer hij op een dag door de stad loopt ziet hij een knappe jongen die met een grote doos in zijn handen bij de ingang van het postkantoor staat. Ze raken aan de praat en Arthur volgt deze 'Doosjongen' het postkantoor in. Het blijkt dat Doosjongen, Ben, spullen van zijn ex in deze doos heeft zitten en op het punt staat deze terug te sturen. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is? En wat als het dat wel is?

Lees hier de recensie.

De liefdesbrieven van Abelard en Lily - Laura Creedle

Wanneer Lily en Abelard per ongeluk een wand van hun klaslokaal beschadigen is dit het begin van een bijzondere relatie. Lily heeft ADHD praat ontzettend snel en is vrij onhandig. Door haar ADHD heeft ze ook concentratieproblemen op school. Abelard is juist ontzettend slim, knap, en heeft asperger, waardoor hij er niet van houdt als mensen hem aanraken en hij wat trager van begrip is. Ze wisselen telefoonnummers uit en door middel van citaten uit het boek De liefdesbrieven van Abelard en Heloïse, die ze allebei hebben gelezen, groeit hun relatie uit van vriendschap tot iets meer. Maar houdt hun relatie stand?

Lees hier de recensie.

Young Adult contemporary boeken

Fangirl - Rainbow Rowell

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films. Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Lees hier de recensie.

Zoek me tussen de sterren - Francesca Zappia

Op school ziet niemand Eliza staan en is ze onzichtbaar, maar online is ze LadyAstronomia bedenker en tekenaar van de wereldberoemde webcomic Monsterzee. In haar online wereld voelt ze zich veilig. Dan komt er een nieuwe jongen op school, Wallace. Hij schrijft fanfictie over Monsterzee, maar hij weet niet dat Eliza de maker is van de strip waar hij zo van houdt. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen, maar wat gebeurt er als ze haar ware identiteit onthult?

Lees hier de recensie.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld - Becky Albertalli

Simon valt op jongens, maar dat weet de rest van de wereld niet. Behalve Blue, de jongen waar hij mee mailt en die bij hem op school zit. Ze weten alleen niet van elkaar wie ze zijn. Ze hebben regelmatig contact via de mail en ze beginnen elkaar steeds leuker te vinden. Maar wie zou Blue nou zijn? Is het de jongen die ook meedoet aan de voorstelling op school of één van de knappe voetballers? Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit überhaupt verantwoorden?

Lees hier de recensie.

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is op een jongen draait het weer op niks uit. Wat ze allemaal gemeen hebben? Iedere keer als Lara Jean beseft dat het op niets uit zal lopen schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen. Hierin beschrijft ze al haar onuitgesproken gedachten en gevoelens. Daarna vouwt ze de brief op, doet hem in een envelop, schrijft de naam en het adres van de jongen erop en stopt de brief in een doos die ze veilig opbergt onder haar bed.Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Lees hier de recensie.

Een bijna eindeloze afstand - Tahereh Mafi

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.
Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Lees hier de recensie.

Liefde & Geluk - Jenna Evans Welch

Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Nu zijn haar borsten overal op internet te zien en lijkt haar toekomst in puin te liggen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog voortdurend ruzie met Ian, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders. Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Lees hier de recensie.

Op het einde gaan ze allebei dood - Adam Silvera

Wat doe je met je dag wanneer je weet dat je ergens vandaag doodgaat? Hoe vind je nog vreugde of sluit je je leven goed af? In Op het einde gaan ze allebei dood volg je Mateo en Rufus. Een angstige loner en een stoere krachtpatser. Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. Twee jongens die elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet zouden hebben maar nu verbonden zijn door hetzelfde lot. Ergens vandaag gaan ze dood. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen.

Lees hier de recensie.

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries - Krystal Sutherland

Esthers familieleden zijn op z’n zachts gezegd een tikkeltje vreemd. Ieder van hen heeft een fobie, behalve Esther. Ze is wel bang voor dingen – voor 50 dingen om precies te zijn. Deze 50 angsten heeft ze geschreven als een lijst. Ze probeert deze angsten te vermijden, zodat die niet kunnen uitgroeien tot fobieën. Maar dan krijgt Jonah, een oud-klasgenoot van Esther, de bijna definitieve lijst van nachtmerries in handen. Jonah weet Esther over te halen om samen de confrontatie met de 50 angsten aan te gaan, zodat Esther erover heen komt. Gaat dit Esther lukken?

Lees hier de recensie.

 

Wat vind jij de mooiste Young Adult contemporary boeken?

Lees ook: 13 LGBTQ Young Adult boeken

Nieuwste artikelen

  • Alicia Silverstone speelt graag in Blast from the Past vervolg met Brendan Fraser

  • Trailer Joy Ride met Ashley Park en Stephanie Hsu is nu te zien!

  • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

  • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

  • Schijndood - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen