12 erotische fantasy boeken series

Een heel populair genre op dit moment is fantasy.  Heerlijke boeken waarbij je je helemaal kunt verliezen in een andere wereld. In veel fantasy boeken spelen romantiek en erotiek geen belangrijke rol, terwijl vele dat stiekem toch heel erg leuk vinden. Houd jij wel van een vleugje erotiek in fantasy boeken, maar weet je niet welke boeken je kan lezen? Wij helpen je een handje! In dit artikel hebben we 12 erotische fantasy boeken series in het Nederlands en Engels op een rijtje gezet. 

erotische fantasy boeken series      erotische fantasy boeken series     erotische fantasy boeken series     erotische fantasy boeken series

1. A Kiss of Shadows (Merry Gentry 1) - Laurell K. Hamilton (Engels)

We beginnen deze lijst van erotische fantasy boeken series met de Merry Gentry-serie van Laurell K. Hamilton. Merry Gentry, die behoort tot een elfenras genaamd de fey, is haar wrede tante, de Koningin van Lucht en Duisternis en heerseres van het Onheilige Hof, ontvlucht. Ze heeft zich gevestigd in Los Angeles en is actief voor detectivebureau Grey. Merry is gespecialiseerd in zaken van bovennatuurlijke aard.
Op een dag melden twee doodsbange jonge vrouwen zich bij het bureau met een dringende smeekbede om hulp. Merry beseft al snel dat het duistere gevaar dat hen bedreigt niet uit de mensenwereld afkomstig is. Ze komt een feyaanbidder op het spoor die mensen met fey-bloed lokt en hun levenskracht afneemt met behulp van een magische olie, wat ten strengste verboden is. Het spoor leidt naar het Onheilige Hof en al snel merkt Merry dat ook zij haar leven niet zeker is...

     erotische fantasy boeken series     erotische fantasy boeken series

2. The Claiming of Sleeping beauty (Sleeping Beauty trilogie 1) - A.N. Roquelaure (Engels)

Onze tweede erotische fantasy boeken serie in dit rijtje is de Sleeping Beauty-trilogie van A.N. Roguelaure. In deze serie wordt het bekende sprookje van Sleeping Beauty in een nieuw jasje gestoken. In het boek van A. N. Roguelaure wordt de vloek van de slapende prinses niet verbroken door middel van een kus, maar door middel van seksuele initiatie. De beloning voor de prins, nadat hij de prinses wakker heeft gemaakt, is de totale onderwerping van de prinses aan hem. Sleeping Beauty ontwaakt in een wereld van verleiding, verlangen en liefde. 

     erotische fantasy boeken series

3. Middernacht - Lara Adrian (Nederlands)

Gabrielle Maxwell is een avondje aan het stappen als ze oog in oog komt te staan met een hele knappe vreemdeling. Heel even staat haar wereld stil. Gabrielles diepste fantasieën en gevoelens komen naar boven, maar het volgende moment is de knappe vreemdeling alweer verdwenen. Ze volgt hem naar buiten en treft een bloedbad aan, dat is aangericht door wilde vampiers. Ook Gabrielle is bijna het slachtoffer, maar dan redt de vreemdeling haar. Hij blijkt Lucan Thorne te zijn. Hij is de leider van de Broederschap, een elitegroep onsterfelijken die de mensheid beschermt tegen het groeiende gevaar van de wilde vampiers. Niet alleen Gabrielle is verliefd, Lucan verlangt ook naar haar op een manier die hij in zijn negenhonderdjarig bestaan niet voor mogelijk had gehouden! Maar met de eindstrijd in het verschiet, kan Lucan zich eigenlijk niet binden aan een sterfelijke vrouw. Maar als Gabrielle het doelwit wordt van zijn vijanden, heeft hij geen keus...

Bekijk de recensies van de Middernacht serie HIER.

     erotische fantasy boeken series     erotische fantasy boeken series

4. De donkerste nacht (Lords of the Underworld 1) - Gena Showalter (Nederlands)

In een fort in Boedapest leven zes door de goden vervloekte krijgers. Ieder van hen draagt een demon in zich - Geweld, Ziekte, Dood, Pijn, Toorn en Losbandigheid - en ieder van hen levert dag en nacht een strijd om zijn demon in toom te houden...          Maddox, de hoeder van Geweld, sterft al duizenden jaren elke middernacht een gruwelijke dood, waarna zijn ziel wordt meegesleurd naar de hel. En elke ochtend weer wordt hij wakker in zijn bed - wetende dat hij nog diezelfde avond opnieuw zal sterven...                    Overal waar Ashlyn komt, hoort ze stemmen uit het verleden, en dat drijft haar tot wanhoop. Zodra ze bij Maddox is, wordt ze echter omgeven door stilte. Hij, op zijn beurt, merkt dat Geweld zich rustig houdt als hij bij haar is. En als blijkt dat ze met behulp van haar gave misschien een manier kan vinden om zijn vloek te verbreken, gelooft hij dat hun ontmoeting voorbestemd moet zijn. Maar de goden hebben andere plannen. Onverwacht omsingelen demonenjagers - de aartsvijanden van de krijgers - het fort, en er is er slechts één die hen daarnaartoe geleid kan hebben. Twijfel verscheurt Maddox. Is de vrouw die zijn ziel lijkt te kunnen redden een verraadster?

Bekijk nog meer boeken van Gena Showalter HIER.

     erotische fantasy boeken series     erotische fantasy boeken series

5. Eerste steen rechts - Darynda Jones (Nederlands)

Ook de serie van Darynda Jones kan niet in deze lijst met erotische fantasy boeken series ontbreken! Charley Davidson heeft een wel erg apart beroep: ze begeleidt de doden naar het hiernamaals. Maar alleen als zij daar klaar voor zijn. Meestal hebben de geesten nog onafgemaakte zaken waardoor ze nog even op aarde blijven (zoals degenen die zijn vermoord). Via de geesten kan Charley er achterkomen hoe de moordernaar eruitziet of waar de moord is begaan. Maar de laatste tijd is er nog iets anders aan de hand in Charleys leven: regelmatig krijgt ze in haar dromen erotisch bezoek van een wel heel knappe jongen. Wat hij met haar doet is met geen pen te beschrijven. Wie is deze jongen? En is hij dood of levend?

Bekijk de recensies van deze erotische fantasy boeken HIER.

     erotische fantasy boeken series     erotische fantasy boeken series

6. The Red (The Red 1) - Tiffany Reisz (Engels)

Mona Lisa St. James heeft op het sterfbed van haar moeder een belofte aan haar gedaan dat ze er alles aan zal doen om de kunstgallerij te redden. Helaas heeft de galerij schulden en komt Mona erachter dat ze geen andere keus heeft dan om de galerij te verkopen. Maar dan komt er een mysterieuze man langs die haar een aanbod doet: hij zal de kunstgalerij The Red redden van de ondergang, als Mona ermee akkoord gaat dat ze zich een jaar lang aan hem onderwerpt. De man is knap, Engels en ontzettend verleidelijk... Maar haar moeder zou toch niet hebben gewild dat Mona haarzelf aan een vreemdeling zou verkopen? Maar Mona heeft wel beloofd dat ze er alles aan zou doen om The Red te redden...

7. True Blood - Charlaine Harris (Nederlands)

Ook de True Blood-serie mag niet ontbreken tussen de erotische fantasy boeken series! Sookie Stackhouse is een serveerster en kan gedachten lezen. Dit is soms erg vermoeiend, maar het kan ook erg handig zijn! Dan komt er een nieuwe man naar het dorp, Bill Compton. Sookie raakt helemaal in de ban van hem. Alleen is er een klein probleempje: ze kan zijn gedachten niet lezen! En ze zou nou juist zo graag meer over hem te weten willen komen, zeker omdat hij erg griezelige vrienden heeft. Als één van Sookies collega’s wordt vermoord, denkt iedereen dat Bill de dader is. Er wordt zelfs gefluisterd dat Sookie weleens zijn volgende slachtoffer zou kunnen worden.

Bekijk alle erotische fantasy boeken van True Blood en een aantal recensies HIER.

8. Mercy Thompson - Patricia Briggs (Nederlands)

Mercy Thompson wil niks liever dan een normaal leven leiden, met een eigen garage, haar kat en haar vrienden. Alleen is Mercy niet zo gewoon, ze kan zichzelf in een coyote veranderen, haar buurman is een weerwolf en ook tussen haar vrienden bevinden zich vampiers en fae.. Dus als één van haar vrienden bedreigd wordt door een groepje schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor - maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht...

Lees al onze recensies over deze serie HIER.

      erotische fantasy boeken series      erotische fantasy boeken series

9. Kushiels Pijl (Phèdre's Trilogie 1) - Jacqueline Carey (Nederlands)

De Phèdre's-trilogie van Jacqueline Carey mag zichzelf ook onder de erotische fantasy boeken scharen! Phèdre wordt geboren met een purperen vlek in haar linkeroog en verkocht als dienstmeisje. Ze groeit op tot een beeldschone jonge vrouw, totdat haar contract wordt opgekocht door de edelman Delaunay. Deze onderwijst haar in de meest uiteenlopende zaken en stuurt haar, gewapend met haar uiterlijk en de verfijnde manieren van een courtisane, als zijn spion tussen de edelen van Terre d'Ange.
Met het uiterlijk van een godin en de verfijnde manieren van een courtisane begeeft Phèdre zich tussen de edelen van het rijk als spion in dienst van Delaunay, die banden heeft met het koninklijk huis van Terre d'Ange en wiens voornaamste kapitaal bestaat uit kennis. Op een van haar missies stuit ze op een duister geheim dat het hele land bedreigt. Vanaf dat moment proberen Delaunays vijanden haar uit de weg te ruimen.
Ze lijken in hun opzet te slagen als Phèdre als slavin in een van de stammen in de barbaarse en koude landen van de Skaldi terechtkomt. Maar terwijl de Skaldi zich opmaken om Terre d'Ange binnen te vallen weet Phèdre, vergezeld van de jonge krijger-priester Joscelin, te ontsnappen en terug te keren naar Terre d'Ange waar ze door haar vijanden wordt opgewacht.

10. Het Lied van IJs en Vuur - George R.R. Martin (Nederlands)

Het Lied van IJs en Vuur is misschien wel het meest bekend geworden door de populaire tv-serie die hierop gebaseerd is, namelijk Game of Thrones. In de serie zitten een aantal erotische scènes en dat geldt ook voor de boeken! Daarom staat de serie van George R.R. Martin ook tussen de erotische fantasy boeken. 

Het Lied van IJs en Vuur vertelt de liefdes, de levens en de ambities van de families Baratheons, de Lannisters, de Starks en al die andere grote families van de Zeven Koninkrijken.

Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Maar de macht van de koning is gedaald. Zijn Hand is onder verdachte omstandigheden overleden en vele zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als Robert Baratheon, de koning,  Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

Bekijk alles van George R.R. Martin en een aantal recensies HIER.

11. Bound (A Faery Story 1) - Sophie Oak (Engels)

Megan Stark is nooit speciaal geweest voor iemand. Ze heeft een saaie baan en haar huwelijk is mislukt. Niemand zou haar leven verwarren met een sprookje. Wanneer Megan ontvoerd wordt naar een magische wereld en ze de prijs blijkt te zijn in een groots en bloederig toernooi, weet ze niet of het een droom of een nachtmerrie is. Beckett Finn en zijn broer Cian zouden de troon erven van de Seelie Fae en heersen over een magisch koninkrijk, maar door het zwaard van een verrader is die toekomst nu verloren gegaan. De broers zijn vervloekt door hun koninklijke bloed, tenzij ze een metgezel vinden die de vloek kan verbreken. Wanneer Beck Meg ziet weet hij dat zij de sleutel tot hun redding is.

12. Pleasure Unbound (Demonica 1) - Larissa Lone (Engels)

We sluiten de lijst van erotische fantasy boeken series af met de Demonica serie van Larissa Lone. Tayla Mancuso is een demonenmoordenaar die hunkert naar sensuele genoegens, maar ze is bang dat dat haar altijd geweigerd zal worden. Maar dan belandt ze in een ziekenhuis dat gerund wordt door demonen in vermomming. Haar lichaam verlangt naar de hoofddokter Eidolon, maar om haar loyaliteit te bewijzen moet ze de dokter die haar leven gered heeft verraden.

Eidolon kan deze gevaarlijke vrouw die hem vervult van zowel woede als passie niet weerstaan. Ze is niet alleen zijn vijand, maar ze zou zomaar eens de jager kunnen zijn die het gemunt heeft op zijn volk. Verscheurd door zijn behoefte aan de waarheid en zijn zoektocht naar de perfecte metgezel, voordat hij een gruwelijke transformatie zal ondergaan die hem voor altijd zal veranderen, durft Eidolon het ondenkbare te doen. Hij laat Tayla bezit van hem nemen, zowel van zijn lichaam als van zijn ziel...

Welke van deze erotische fantasy boeken heb jij al gelezen?

Lees ook: 8 sexy boekenseries

Nieuwste artikelen

 • Hou van mij - Bes Ceyssens

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen