9 boeken voor de fans van YOU

De serie YOU is ontzettend populair. In deze serie ontwikkelt Joe een ongezonde obsessie voor Beck en begint haar zelfs te stalken. Niet alleen op social media, maar ook in het echt leven. Hij volgt Beck overal en probeert haar hele leven te beheersen! Vind jij dit een leuk onderwerp om over te lezen? Dan hebben wij goed nieuws. Hieronder vind je namelijk 9 boeken die je moet lezen als je fan bent van de serie YOU.

Natuurlijk kan je beginnen met het boek waar de serie YOU op gebaseerd is namelijk het YOU van Caroline Kepnes. Maar wil je graag een nieuwe verhaallijn dan zijn onderstaande boeken zeker aanraders.

boeken voor de fans van YOU

De stalker - Helen Vreeswijk

Leonie is 15 jaar, ze is best wel populair en heeft een leuke vriend. Ze heeft haar leven helemaal op de rit, tot ze op een dag een raar telefoontje ontvangt. Aanvankelijk denkt ze dat het een stomme grap is van een paar vrienden, maar al snel blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. De onbekende belt steeds vaker. Niet alleen overdag, maar ook in de nacht. Leonie probeert hem te negeren, maar dat maakt haar stalker alleen kwaad. In haar jaszak vindt ze dreigbrieven waarin hij haar duidelijk maakt dat hij steeds weet waar ze is, met wie ze is en wat voor kleren ze aanheeft. Leonie wordt paranoïde en durft nauwelijks nog de deur uit. Haar stalker maakt haar leven tot een hel.

boeken voor de fans van YOU

Als de dood - Peter James

Als de dood van Peter James gaat over online dating, stalken, en obsessie. Via een online datingsite denkt Red Westwood haar nieuwe liefde te leren kennen. Al snel volgt er een relatie tussen de twee. Maar gaandeweg blijkt de man een aantal hele duistere en onaangename kanten te hebben. De liefde verandert in terreur en Red weet zich met behulp van de politie aan hem te ontkomen, maar dan begint de nachtmerrie pas echt... Roy Grace staat voor de taak deze zaak tot een goed einde te brengen.

 

boeken voor de fans van YOU

De vrouw na mij - Greer Hendricks

Na een traumatische gebeurtenis ontmoet Nellie Richard. Bij hem voelt zij zich nu veilig. Richard is lief, attent en beschermend. Haar vrienden en moeder vragen zich alleen wel af of hij niet te mooi is om waar te zijn. Vanessa woont bij haar tante. Iedere ochtend als ze wakker wordt, slaat de werkelijkheid weer in als een bom. Ze denkt aan Richard en aan haar vervangster. Wat doen ze nu? En wat zou haar tante doen als ze zou weten wat Vanessa heeft gedaan?
Je denkt dat je weet wat er aan de hand is, maar...

boeken voor de fans van YOU

Het gelukkigste meisje ter wereld - Jessica Knoll

Ani FaNelli heeft geen leuke jeugd gehad. Haar tienerjaren op de prestigieuze Bradley School waren nogal traumatisch voor haar. Maar nu heeft ze zorgvuldig een nieuwe identiteit opgebouwd. Ze heeft een prachtige baan, een goedgevulde klerenkast en een succesvolle verloofde. Het leven lacht haar toe. Maar Ani draagt een groot geheim met zich mee. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze gevochten heeft op het spel zet?

boeken voor de fans van YOU

Misery - Stephen King

Paul Sheldon is de schrijver van de ontzettend populaire Misery-serie. Hij besluit er echter een punt achter te zetten en niet verder te gaan met de serie. Vanaf dat moment wil hij alleen nog maar echte literatuur gaan schrijven. Het onheil begint als hij vertrekt van zijn vast schrijfplek: hij wordt overvallen door een sneeuwstorm, krijgt een ongeluk en wordt vervolgens wakker in het bed van een trouwe, maar redelijk gestoorde fan. Het begin van een nachtmerrie, die met geen pen te beschrijven valt.

boeken voor de fans van YOU

De angst - C.L. Taylor

In De angst van C.L. Taylor volgen we het verhaal van Lou. Samen met haar leraar Mike loopt ze van huis weg om met hem naar Frankrijk te vertrekken. Ze is ervan overtuigd dat hij haar grote liefde is. Al snel blijkt Mike heel anders in elkaar te zitten dan Lou dacht en hij laat haar helemaal gebroken achter. Achttien jaar later ontdekt Lou dat hij een nieuw slachtoffer op het oog heeft en ze is vastbesloten te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar Mike is een schurk van de ergste soort, en Lou moet ervoor waken opnieuw slachtoffer te worden…

boeken voor de fans van YOU

Ziek van liefde - Ian McEwan

In het boek Ziek van liefde sleept Ian McEwan je mee in het verhaal van Joe Rose, die toevallig betrokken raakt bij een tragisch ongeval met een luchtballon. Bij het ongeluk vindt een korte ontmoeting plaats tussen Rose en een zekere Jed Parry. Dit lijkt niet meer dan een onschuldig incident, maar al spoedig blijkt uitgerekend deze ontmoeting het begin te zijn van een angstaanjagende nachtmerrie. Ziek van liefde is een spannende roman over hoe een obsessieve verliefdheid iemand kan veranderen in een levensgevaarlijke stalker!

boeken voor de fans van YOU

Vertrouw niemand - Jayne Ann Krentz

In Vertrouw niemand gaat het over Grace Elland. Op een dag vindt ze het levenloze lichaam van haar baas. Naast hem ligt een lege fles wodka, en daardoor wordt ze teruggeworpen naar haar eigen donkere verleden. Grace keert terug naar haar geboorteplaats en probeert alles wat ze heeft geleerd over 'positief denken' in de praktijk te brengen. Alleen is dit iets dat ze maar met moeite kan opbrengen tijdens de vreselijkste blind date ooit met investeerder Julius Arkwright. Grace en Julius hebben werkelijk niets met elkaar gemeen, maar de ex-marinier beschikt over diverse eigenschappen die haar wel eens van pas kunnen komen. Want is hij niet de perfecte man om haar te helpen als blijkt dat ze een stalker heeft?

boeken voor de fans van YOU

Onder de huid - Sara Flannery Murphy

Onder de huid gaat over Edie die nu al vijf jaar als body werkt in het Elysische instituut. Dit is een nogal ongebruikelijke baan. Edie ontvangt als body verschillende cliënten. Deze hebben allemaal een dierbare verloren. Edie neemt tijdens deze sessies een pil in, die lotus wordt genoemd. Hierdoor kan haar lichaam worden overgenomen door de dierbare die is overleden, zodat de nabestaanden alsnog even met hun dierbaren kunnen praten. Maar dan raakt Edie geobsedeerd door een nieuwe knappe cliënt. Langzaamaan ontwikkelt ze gevoelens voor deze man en al snel ziet ze hem ook buiten werktijd om. Dit is echter tegen de regels die zijn opgesteld om de body's te beschermen. Dit werk is namelijk niet zonder gevaren...

Lees jij graag over boeken die over een obsessie of stalking gaan?

Lees ook: 10 x wanneer je Young Adult obsessie duidelijk werd

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • De nieuwe verslavende serie 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

Zoek in artikelen