Fantasy boeken met elfen

Eén van de leukste onderdelen in fantasy boeken zijn misschien wel de mythische wezens die er vaak in voorkomen. Feëen, dwergen en natuurlijk elfen, we vinden het heerlijk om over deze wezens te lezen! De mooie elfen zijn misschien wel onze favoriete mythische wezens (hallo Legolas!). Elfen komen gelukkig in vele fantasy boeken voor. Ben jij ook zo gek op elfen? Lees dan snel verder! Wij hebben voor jullie 8 fantasy boeken met elfen op een rijtje gezet. 

De Elfen - Bernhard Hennen

De mens houdt zich verre van het te kil en te hooghartig gewaande elfenvolk; ook de dwergen mijden het volk, vanwege de arrogantie en de opvallend lichte ontvlambaarheid. Onder het elfenvolk, dat in afzondering leeft, ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aarsvijanden opnieuw van zich laat horen. Maar het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet. Twee jonge elfen, Farodin en Nuramon, worden met algemene stemmen door hun elfenbroeders en -zusters aangewezen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en onberekenbare noorderling Mandred.
Geheel tegen alle verwachtingen in raken Farodin en Nuramon op hun zoektocht van het rechte pad als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslachtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsvijand en voor eeuwig naar een sombere wereld ver weg is verbannen. Ze nemen zich voor om haar te bevrijden en terug te halen naar de elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn. Of Farodin en Nuramon door hun eigenzinnige gedrag niet groot onheil afroepen over het elfenvolk, die vraag blijft tot het laatst onbeantwoord.

      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen

Lord of the Rings - J.R.R. Tolkien

Hobbits zijn kleine lieden die in keurige holen onder de grond leven. Ze houden van lekker eten en zijn weinig avontuurlijk aangelegd. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Wanneer Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, kan hij niet vermoeden dat dit het begin is van een groot avontuur. De tovenaar Gandalf legt hem uit dat het geen gewone ring is; het is de Ene Ring die door de Donkere Vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen. En zolang de Ring niet vernietigd is, zal die dreiging blijven bestaan. Frodo reist met een groep vrolijke metgezellen naar Rivendel, waar in de Raad van Elrond beslist zal worden over het lot van de Ene Ring. De Raad zendt het Gezelschap van de Ring erop uit om de Ring in de vuren van de Doemberg te gooien. Een barre tocht begint.

      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen

De Nieuweling - Taran Matharu

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Lees HIER de recensie. 

      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen

Shannara - Terry Brooks

Lang geleden werden de landen van Shannara verscheurd door oorlogen tegen een eeuwenoud kwaad. Aan Shea, half mens, half elf, gaan de troebelen van verre streken voorbij in het vredige Lommerdal. Totdat de rijzige Allanon het dal betreedt. Hij bezit de kennis der ouden en de gaven der druïden. Hij onthult aan Shea dat duistere machten nieuw onheil beramen. De mens heeft inmiddels medestrevers gekregen: gnomen, dwergen, trollen en elfen, maar dit is niet genoeg. Er is maar een effectief wapen: het zwaard van Shannara, dat slechts gehanteerd kan worden door een afstammeling van Jerle Shannara, de Elfenkoning. Al snel blijkt dat Shea de laatste afstammeling is, op wie alle hoop rust.

      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen

De Glazen Troon - Sarah J. Maas

Ze wordt door twee mannen bemind. Het hele land vreest haar. Alleen zij kan het koninkrijk redden. Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Eén voor één worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Lees HIER de recensie.

      Fantasy boeken met elfen

De Kronieken van de onderwereld - Cassandra Clare

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer haar moeder ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Lees HIER de recensie.

      Fantasy boeken met elfen

The Iron Fey - Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen... Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen zou krijgen dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten... Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Lees HIER de recensie.

Fantasy boeken met elfen         Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen      Fantasy boeken met elfen

Artemis Fowl - Eoin Colfer

Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer Artemis erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het en mailt het naar zijn Mac. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code van het magische boek en ontdekt zo een manier om de elfen hun befaamde goud afhandig te maken. Hij slaagt erin kapitein Holly Short - de eerste vrouwelijke officier van de elfBI - te ontvoeren, wat op grote weerstand stuit van het in verhalen en legenden zo lief afgeschilderde elfenvoik. Zwaarbewapend en uitgerust met de modernste computertechnologie trekken de elfen ten strijde, vastbesloten de misdadige plannen van Artemis in de kiem te smoren...

Welk fantasy boek met elfen is jouw favoriet?

Lees ook: Fantasy boeken van eigen bodem

Nieuwste artikelen

  • De geest in het plafond - Emily Jackman

  • Een schot in de roos - Iris Visser

  • Valentijn Kraai en meneer Dood – Jenny Spangler

  • Ooievaarsblues - Bart Chabot

  • Gezinsverpakking - De Chabotten

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen