9x de leukste chicklits van Nederlandse bodem

Als echte chicklit liefhebber ken je natuurlijk de bekende auteurs (zoals Jill Mansell, Sophie Kinsella en Rachel Gibson) wel. Waarschijnlijk heb je heel veel van hun boeken gelezen! Maar in ons kleine kikkerlandje lopen ook een aantal toppers rond waarvan je de boeken niet mag missen. De meeste auteurs in dit lijstje hebben meerdere leuke boeken geschreven, maar voor deze lijst hebben wij slechts één pareltje uit hun collectie gekozen! Dit neemt natuurlijk niet weg dat hun andere boeken ook zeker aanraders zijn.

leukste chicklits van Nederlandse bodem

1. Zwaar verliefd! - Chantal van Gastel

Zwaar verliefd! draait om Isa. Zij is single en vindt zichzelf te zwaar. Ze is ruim 85 kilo en kan niet meer in de leuke winkels shoppen, omdat ze te dik is. En terwijl haar vriendinnen, Daphne en Floor, kunnen eten wat ze willen, is het voor Isa tijd voor verandering. Wanneer ze op haar werk als dierenarts in contact komt met een ontzettend lekker ding, is dat de motivatie die ze nodig heeft om door te zetten en af te vallen. Ze wordt letterlijk zwaar verliefd en dat brengt de nodige escapades met zich mee… 

Lees hier de recensie.

leukste chicklits van nederlandse bodem

2. Scoop! - Iris Houx

In Scoop! verhuist Esmée Evers naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie...

Lees hier de recensie.

leukste chicklits van nederlandse bodem

3. Nee heb je - Charlotte de Monchy

Bobbie heeft de laatste jaren alleen maar oog gehad voor haar baan. Ze werkte door tot diep in de nacht en haar mobiel stond altijd aan. Als ze op een bedrijfsfeest een enorme paniekaanval krijgt, beseft ze dat het misschien allemaal een beetje te veel is geweest. Met een kleine klus - het kopen van een surfschool en het bijbehorende stuk strand - vertrekt ze drie maanden naar Bali. Daar woont haar zus die ze al negen jaar niet heeft gesproken, maar zit zij wel op Bobbies komst te wachten?

Lees hier de recensie.

de leukste chicklits van nederlandse boeken

4. Verkikkerd - Lisette Jonkman

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds...

Lees hier de recensie.

leukste chicklits van Nederlandse bodem

5. Vallen - Jackie van Laren

De jonge Anne denkt het goed voor elkaar te hebben: Ze heeft een vriend waar ze mee samenwoont in een mooi appartement. Ze is alleen niet helemaal gelukkig met haar werk, omdat ze Alleen haar ambities er niet echt in kwijt kan. Ze zou weleens meer willen doen dan alleen maar korte stukjes schrijven. Plotseling komt dat op haar pad, en hoe! Als ze in vijf minuutjes drie vragen mag stellen aan de leadzanger van de beroemde rockband Road Rage, blijkt ze tot haar eigen verbazing in staat te zijn om diens driejarige zoontje te kalmeren van zijn paniekaanval. Zanger Rory (Roar) aarzelt geen moment en vraagt haar mee op tournee als begeleidster van zijn zoontje Rowland. In ruil daarvoor krijgt Anne de kans een groot en exclusief artikel te schrijven over hoe het er achter de schermen aan toegaat bij Road Rage. Ian, de vriend van Anne, vindt dit een bizar en extreem slecht plan. Toch pakt Anne haar kans en vertrekt voor drie weken naar Amerika.

Lees hier de recensie.

leukste chicklits van nederlandse bodem

6. Van Chanel naar flanel - Marijke Vos

Als Jennifer haar  erg rijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze zelf ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Lees hier de recensie.

 

leukste chicklits van nederlandse bodem

7. Barista! Koffie verkeerd - Elsbeth Witt

Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek...

Lees hier de recensie.

leukste chicklits van Nederlandse boeken

8. Miss Verstand - Astrid Harrewijn

Miss Verstand gaat over kinderpsychologe Iris, de beste vriendin van Didi uit Miss Communicatie en Lein uit Miss Match. Voor het oog van de buitenwereld leidt Iris een perfect leventje: ze heeft net haar nieuwe praktijk in Den Haag geopend en het gaat beter en beter met haar carrière. Ze wordt zelfs gevraagd als deskundige voor een tv-programma! Maar eigenlijk voelt Iris zich helemaal niet zo perfect in haar hectische leventje. Haar vriendinnen zijn beide zwanger en voor het eerst voelt het alsof ze er niet meer bij hoort. En waarom is zij de enige die nog niet de man van haar leven heeft gevonden? Hoewel de regisseur van het theaterstuk waar Iris en haar nieuwe werknemer Ellen aan meedoen, wel heel erg in de buurt komt.

Lees hier de recensie.

leukste chicklits van Nederlandse bodem

9. De Stadstuin: Maud - Anne West

In een achterstandswijk, achter een houten hek tussen de troosteloze gebouwen, ligt een stukje paradijs verscholen. Een kleine stadstuin, vol met heerlijke aardbeien die gratis verdeeld worden onder de buurtbewoners. Ze hebben namelijk vaak geen geld hebben om zelf groenten of fruit te kopen. De tuin wordt onderhouden door Kees Veldstra, aangezien de eigenaressen van de tuin - de drie van elkaar vervreemde zussen Maud, Yara en Britt - er niet naar omkijken. Maar dan raakt het geld op en komt de tuin in de problemen. Lukt het de zussen om op tijd hun verschillen opzij te zetten en de tuin te redden?

Lees hier de recensie.

Wat vind jij de leukste chicklits van Nederlandse bodem?

Lees ook: 9x historische romans over Nederland

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 12 x romantische boeken

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

Zoek in artikelen