7 boeken voor kattenliefhebbers

Katten; je houdt van ze of je haat ze. Meestal is er geen tussenweg in te vinden. Als je gek op ze bent dan ben je vast en zeker een echt kattenmens en kan je maar geen genoeg van ze krijgen! Wist jij al dat er af en toe ook hele leuke boeken over katten worden geschreven? Nee? Dan hebben wij een aantal boekentips voor jou! We hebben hieronder namelijk 7 boeken voor kattenliefhebbers op een rijtje gezet.

boeken voor kattenliefhebbers

Levenslessen van een kat - Jamie Shelman

Heb jij een kat? Dan weet je waarschijnlijk wel dat ze ontzettend eigenzinnig zijn en dat niemand ze det wet voor laat schrijven. Ze doen gewoon altijd waar ze zelf zin in hebben. Volgens illustratrice en kattenliefhebber Jamie Shelman kunnen wij zeker nog wel wat leren van onze huisgenootjes. Een kat trekt zich eigenlijk nergens iets van aan, stelt duidelijke grenzen als dat nodig is, vraagt aandacht als hij of zij er behoefte aan heeft, neemt op tijd een rust waar en wanneer het hem uitkomt en schaamt zich helemaal niet. Daar kunnen wij, als mensen, een voorbeeld aan nemen!

boeken voor kattenliefhebbers

Kat over de vloer - Rachel Wells

Alfie heeft meerdere baasjes en zij houden allemaal van hem. Hij heeft nu altijd een dak boven zijn hoofd. Maar ook al heeft hij het nu alles wat zijn hartje begeert en wordt hij flink verwend door zijn nieuwe baasjes, toch kan hij het niet laten om af en toe uit zijn comfort-zone te stappen en op onderzoek uit te gaan in de straat. Op een dag ontdekt hij dat er nieuwe mensen in de straat komen wonen, maar dit nieuwe gezin gedraagt zich wel een beetje vreemd; ze laten zich nauwlijks zien en lijken niet open te staan voor contact met de andere buurtbewoners. Alfie gaat natuurlijk meteen uitzoeken waarom de nieuwe mensen zich zo afzonderen en waarom de zeer aantrekkelijke poes die met het gezin mee is gekomen zich zo vijandig opstelt naar hem en de andere buurtkatten.

boeken voor kattenliefhebbers

Warrior Cats - Erin Hunter

In het woud wonen vier wilde kattenclans. Al eeuwen volgen zij de regels die door hun voorouders zijn bedacht. Maar de Donderclan verkeert nu in groot gevaar. De Schaduwclan wil namelijk over het hele woud heersen en lapt de geldende regels aan hun laars. Niet iedereen brengt het er levend van af en sommige krijgskatten sterven onder hele vreemde omstandigheden... En op een dag verschijnt er een hele normale huiskat in het woud. Zijn naam is Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de clans.

boeken voor kattenliefhebbers

Bob de straatkat - James Bowen

James vindt een gewonde kat in het trappenhuis van zijn flat. Hoewel hij nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij de rode kater mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Bob volgt James overal, in de bus, in de metro, en als hij geen zin heeft om te lopen zit hij op James' schouder. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

boek voor kattenliefhebbers

Reisverslag van een kat - Hiro Arikawa

Op een dag vindt Saturo een zwerfkat. Hij besluit eigenlijk direct om het diertje onder zijn hoede te nemen. Saturo is namelijk altijd al een grote liefhebber van katten geweest. Langzaam bouwt Saturo een vriendschap op met de eigenzinnige kat, Nana. Maar dan breekt er een onzekere periode aan in Saturo's leven en gaan ze samen op zoek naar een nieuw huis voor Nana. Samen doorkruisen ze Japan en logeren ze bij oude vrienden van Saturo. Ze komen bij een norse boer die in katten niets meer dan rattenvangers ziet, bij een hartelijk echtpaar met een B&B waar huisdieren welkom zijn en bij een treurige man die net verlaten is door zijn vrouw.

boeken voor katenliefhebbers

Catfulness - Paolo Valentino

Iedereen die weleens te maken heeft gehad met een kat weet hoe ze in het leven staan. Ze bepalen alles zelf en niemand hoeft ze te zeggen wat ze moeten doen. Hun motto is dan ook eigenlijk 'We eten wanneer we honger hebben, drinken als we dorst hebben en slapen als we moe zijn.'  Het is dan ook niet zo gek dat katten heel erg gelukkig zijn. Ze weten precies hoe ze dat moeten zijn! Ze beheersen de kunst van het met aandacht in het hier en nu te leven tot in de finesses. Hun uitstraling is mindfulness, of nee dat is Catfullness. Wat kunnen we daar als mens, als altijd gehaast mens, toch veel van leren! 

boeken voor kattenliefhebbers

Katten sparen - Lorna Scobie

Katten sparen is een erg mooi prentenboek van Lorna Scobie. In het boek gaat het over iemand die katten wil gaan sparen. Ze bedenkt een plannetje om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk katten kan sparen. Ze besluit om muizen te lokken met kaas. Op die manier kan ze dan weer katten lokken met de muizen die ze heeft gevangen! Al snel komen de katten. Eerst een paar, maar het worden er steeds meer. Totdat er ook hele grote gestreepte katten komen, of is dat toch een ander dier? Wat moet je dan doen als je eindelijk katten hebt maar je hier geen raad meer mee weet?

 

Welke boeken voor kattenliefhebbers heb jij al gelezen?

Lees ook: Boeken voor dierenliefhebbers

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Boeken voor dierenliefhebbers

  • Recensie: Warrior Cats - Tijgerklauws woede

  • Recensie: Kat over de vloer

  • Recensie: Kat voor de deur

  • Alfie: kat op vakantie - Rachel Wells

Zoek in artikelen