Winterse chicklits

De winter is een lekker knus seizoen en wij zijn er gek op. Als het buiten koud is, is het natuurlijk ontzettend fijn om op de bank te kruipen met een grote kop thee (of koffie of warme chocolademelk), een dekentje en een goed boek. En wist jij al dat er voldoende seizoensgebonden boeken te vinden zijn? Zeker binnen het chicklit-genre! Dus houd jij van de winter en van chicklits? Dan móét jij de onderstaande winterse chicklits een keertje lezen! 

Winterse chicklits  Winterse chicklits  Winterse chicklits

Een dag in december - Josie Silver

Laurie is begin twintig, zit vast in een saaie baan, is single en weet zeker dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Ze deelt een appartement met de leukste huisgenote die ze zich maar kan wensen en dat is Sarah. Als Laurie op een koude decemberdag in de bus naar huis zit, stopt de bus bij een halte waar ze een jongen ziet zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door. Ze is vastbesloten om 'De Busjongen' te vinden en loopt een jaar lang samen met Sarah alle barretjes in Londen af. Helaas tevergeefs. Maar dan komt Sarah met de mededeling dat zij de man van haar dromen heeft gevonden en neemt haar nieuwe vriend Jack mee naar huis. Tot Lauries grote verbazing blijkt hij de jongen van de bushalte te zijn. Ze gunt Sarah het geluk van de wereld en vindt dat ze hem moet laten gaan. Laurie gaat verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Lees hier de recensie.

Winterse chicklits  Winterse chicklits  Winterse chicklits

Winter in het kattencafé - Melissa Daley

In het stadje Stourton-on-the-Hill heeft Debbie het allereerste kattencafé geopend. Hier serveert ze haar gasten haar huisgemaakte delicatessen. In het kattencafé woont ook Molly samen met haar kittens. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan. Op een dag klopt namelijk de zus van Debbie, Linda, met een gebroken hart aan en Debbie staat erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly's bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

Winterse chicklits  Winterse chicklits  Winterse chicklits

Winterliefde - Nora Roberts

Het eerste verhaal uit Winterliefde gaat over Cilla O’Roarke, zij presenteert het avondprogramma op de radio. Op een avond ontvangt ze een dreigtelefoontje, en ze besluit er niks mee te doen. Maar de beller blijft doorgaan met het bedreigen van Cilla en dus besluit ze om de politie in te schakelen. De politieman Boyd Fletcher moet haar beschermen tegen de stalker. De spanningen tussen Boyd en Cilla lopen al snel hoog op…

In het tweede verhaal uit Winterliefde volgen we Rachel, een advocate. Tijdens een rechtszaak moet zij de inbreker Nick verdedigen. Al snel heeft ze door dat de jongen erg jong en ontzettend bang is. Gelukkig weet ze een deal te sluiten met het OM: Nick hoeft niet naar de gevangenis op voorwaarde dat Rachel samen met zijn oudere stiefbroer Zack een oogje in het zeil houdt. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te gaan, helemaal niet omdat Zack zo aantrekkelijk is!

Lees hier de recensie.

Winterse chicklits

Van Chanel naar flanel - Marijke Vos

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan? 

Lees hier de recensie.

Winterse Chicklit

Wintereiland - Jenny Colgan

Het is winter en de kersttijd op het Schotse eiland Mure is aangebroken. Dit is natuurlijk dé tijd van het jaar om samen te zijn met de mensen van wie je houdt – tenzij je, zoals Flora, per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het aan hem moet vertellen. Ook de dokter op het eiland, de uit Syrië gevluchte Saïf, probeert een manier te vinden om te genieten van zijn eerste Westerse kerst met zijn zoontjes. Kunnen Flora en Saïf in het seizoen van vrede op aarde hun geluk weer terugvinden?

Lees hier de recensie.

Winterse chicklits

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel

Jessica en haar beste vriendinnen Hannah, Debbie en Micky kennen elkaar al jaren. Eigenlijk delen ze zo een beetje alles met elkaar, maar door andere verplichtingen (zoals werk, gezin etc.) zien ze elkaar niet meer zo heel erg vaak. Daarom besluiten ze samen een weekendje weg te gaan naar het vakantiehuisje waar Jessica en Micky tijdens hun jeugd al hun vakanties door hebben gebracht. Dit is een plek met zowel mooie als minder mooie herinneringen, maar ze denken dat die nu ver in het verleden liggen. Niks is minder waar, want bij aankomst blijken ze niet de enige te zijn met het plan eom hiernaartoe op vakantie te gaan...

Lees hier de recensie.

Winterse chicklits

Het lied van mijn hart - Lily Frank & Lizzie van den Ham

In Het lied van mijn hart lees je aan de ene kant het verhaal van muziekdocent Anne en aan de andere kant van leerling Liv. Anne en Liv gaan allebei mee op een winters schoolreisje naar Brussel, maar geen van beiden heeft er echt zin in. Ze hebben namelijk allebei hun eigen redenen om niet in een al te goede stemming op reis te gaan. Anne staat namelijk oog in oog met Sjoerd Scheltema en hij is de reden dat haar contract niet verlengd werd. Liv wordt op haar beurt geconfronteerd met haar grote rivaal Kim Ji Ho, degene die haar tijdens een zangwedstrijd heeft verslagen.

Zal de stemming tijdens deze winterse trip onder het nulpunt zakken of zal de liefde de temperatuur tot een hoogtepunt laten stijgen?

Lees hier de recensie.

Pride and Prejudice and Mistletoe - Melissa de la Cruz

Pride and Prejudice and Mistletoe is een hervertelling van Pride and Prejudice van Jane Austen waarin de genders zijn omgewisseld. Miss Darcy is een succesvolle rijke partner van een beleggingsfonds in New York. Ze heeft het druk met haar carrière, maar ze keert een tijdje terug naar haar familie in Pemberley om Kerstmis te vieren. Op het jaarlijkse kerstfeest van haar ouders komt Darcy de irritante Luke Bennet tegen. Hij is een simpele timmerman en is niet bepaald op zijn mondje gevallen is. Ze herinnert hem om de rivaliteit die ze altijd tegenover elkaar hadden op school. Maar de vele glazen eierpunch zorgen ervoor dat ze toch met zijn tweeën onder de mistletoe eindigen.

Lees hier de recensie.

Winterse chicklits

Winterbloesem - Corina Bomann

Het verhaal in Winterbloesem speelt zich af in 1902. Johanna is de dochter van een rijke familie die een hotel en een kuuroord runt. Christian is haar broer en ondanks dat zij een goed leven gewend zijn, kijken zij niet op anderen neer. Wanneer Christian op een dag uit rijden gaat, vindt hij een meisje op het strand. Ze is aangespoeld en nauwelijks nog in leven. Christian treft haar aan gekleed in een nachthemd met haar been verstrikt in een zeil en de tak van een fruitboom stevig in haar handen geklemd. Hij neemt haar mee naar het hotel en wanneer de drenkelinge bijkomt blijkt dat zij aan geheugenverlies lijdt. Johanna geeft  haar de naam Barbara, naar de tak die zij vasthad toen ze gevonden werd...

Lees hier de recensie.

Winterse chicklits

Winter in Schotland - Sarah Morgan

Hannah is een echte workaholic en probeert zoveel mogelijk vakanties met haar familie te vermijden, maar ze weet dat ze dit niet de rest van haar leven kan doen. Haar familie heeft namelijk altijd hooggespannen verwachtingen en daarnaast heeft Hannah nu ook stress vanwege een groot geheim dat ze met zich meedraagt. Ook huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel! En tot slot vraagt Posy zich af of ze wel haar "beste leven' leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit voor haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…

In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

 

Lees ook: 14 geweldige Chicklit auteurs die je misschien nog niet kent

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 12 x romantische boeken

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • De beste jeugdthrillers

Zoek in artikelen