Heerlijke zonnige chicklits

Wat is er nou leuker dan in het zonnetje heerlijke zonnige chicklits te lezen? Dat is toch gewoon dubbelop genieten?! Maar ook als het buiten vroeg donker en koud is, wil je weleens even helemaal verdwalen in een boek dat je mee op reis neemt naar de zon! Dus ben je gek op romantische verhalen waarvan je een lekker vakantiegevoel krijgt? Lees dan eens een boek uit de onderstaande heerlijke zonnige chicklits! Het zijn echte aanraders.

zonnige chicklits

Ik wil met je mee! - Jill Mansell

Tijdens haar eerste bezoek aan haar vaders nieuwe huis in Cotswold, raakt Mimi verliefd op het dorp en de mensen die er wonen. Ze hebben allemaal hun eigen problemen en gekkigheden.Eén bewoner springt er voor Mimi uit en dat is Cal, ze hebben meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. Het enige nadeel is dat hij gelukkig is getrouwd met Stacey en een dochter met haar heeft. Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Lees hier de recensie.

zonnige chicklits

Duingras - Jackie van Laren

Het leven zit Wende even niet mee. Ze is gestopt met haar opleiding en wordt ook nog eens plotseling gedumpt door haar vriend. Om dit te verwerken boekt ze in een opwelling twee weken vakantie op een Waddeneiland. Daar hoopt ze erachter te komen wat ze met haar leven wil gaan doen. Al snel ontdekt Wende de Grote Vis, de enige strandtent op het eiland. Hier raakt ze bevriend met eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent, en steekt ze als vanzelfsprekend de handen uit de mouwen. Tijdens het werk leert het drietal elkaar steeds beter kennen, en voor Axel voelt Wende al snel meer dan alleen vriendschap. Maar is ze wel klaar voor een nieuwe liefde, ook al is het misschien maar een vakantieliefde? En dan staat plotseling haar ex voor haar neus…

Lees hier de recensie.

zonnige chicklits

Nee heb je - Charlotte de Monchy

Bobbie heeft de laatste jaren alleen maar oog gehad voor haar baan. Ze werkte zich drie slagen in de rondte en haar mobiel stond continu aan. Na een enorme paniekaanval op een bedrijfsfeest beseft Bobbie dat het allemaal net even te veel is geweest voor haar. Met een kleine klus - het kopen van een surfschool en het bijbehorende stuk strand - vertrekt ze drie maanden naar Bali. Daar woont haar zus, Lauren, die ze al negen jaar niet heeft gesproken door een ruzie. Maar zit Lauren eigenlijk wel op Bobbies komst te wachten?

Lees hier de recensie.

Het dorpje Happiness - Holly Martin

Willow heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto's en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Lees hier de recensie.

zonnige chicklits

Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren

Evie en Carter ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje van wederzijdse vrienden en voelen zich gelijk tot elkaar aangetrokken. Er sprake van een echte klik! Ze werken allebei als agent, maar voor twee concurrerende bedrijven in Los Angeles. Op zich is dit geen probleem, maar dan gaan de bedrijven waarvoor ze werken fuseren en blijken ze om dezelfde baan te moeten vechten. De beginnende liefde tussen Evie en Carter slaat om in een strijd om dezelfde baan.

Lees hier de recensie.

 

zonnige chicklits

Baguette met jam voor twee - Wendy Brokers

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze. Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Lees hier de recensie.

 

zonnige chicklits

Mijn zoete wraak - Jane Fallon

Op een dag ontdekt Paula dat haar man Robert vreemdgaat. Ze besluit om niet meteen bij hem weg te gaan, zoals veel vrouwen wel zouden doen. Nee, ze gaat wraak op hem nemen. Eerst analyseert zij haar relatie met Robert en ontdekt ze dat ze eigenlijk al tijden niet echt meer van elkaar houden, dus doet ze haar best om hier verandering in te brengen. Ze trekt alles uit de kast om te zorgen dat Robert weer verliefd op haar wordt om hem, als het zover is, de bons te geven.

Lees hier de recensie.

 

Zonnige dagen in het duincafé - Debbie Johnson

Mijn naam is Willow Longville. Ik woon in een dorp genaamd Budbury aan de prachtige kust van Dorset met mijn moeder Lynnie, die soms vergeet wie ik ben. Ik ben een serveerster in het Duincafé, dat eigenlijk zóveel meer is dan een café… Het is mijn thuis.

Voor Willow is het vervallen café dat uitkijkt op het strand de plek waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten en waar ze zich onderdompelt in een dagelijkse dosis positiviteit. Maar wanneer er een aantrekkelijke vreemdeling binnen komt wandelen die een nieuwe lentewind met zich meebrengt, realiseert Willow zich dat haar rustige plattelandsleven voor altijd zal veranderen.

Lees hier de recensie.

Liever verliefd - Sophie Kinsella

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

 

zonnige chicklits

Terug naar Villa Rosa - Nicky Pellegrino

Stella verliest haar baan en besluit om er even tussenuit te gaan. Via internet ruilt ze haar Londense appartement met Leo, een onbekende Italiaan, die haar een verblijf in het prachtige Villa Rosa heeft aangeboden. Via deze huizenruil belandt Stella in het Italiaanse kustplaatsje Triento. Villa Rosa is een idyllisch huisje en Stella geniet van het vrije leven en de prachtige omgeving. In Triento maakt Stella al snel vrienden en raakt ze verknocht aan de Italiaanse levensstijl. Tijdens haar verblijf in Italië e-mailt ze bijna dagelijks met huiseigenaar Leo. Hierdoor bouwen ze een bijzondere vriendschap op, want ze hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet.

Lees hier de recensie.

zonnige chicklits

Een zomer aan zee - Katie Fforde

Emily is verloskundige, maar is de discussie over thuis bevallen of in het ziekenhuis even helemaal zat. Ze is daarom wel toe aan een sabbatical, en gelukkig gunt haar collega haar dat van harte. Net als ze een reis wil boeken belt een goede vriendin. Door haar zwangerschap kan Rebecca haar werk als kokkin op een schip een tijdje niet meer doen, en de enige aan wie ze het koken en haar gasten durft over te laten is Emily. De vraag komt als geroepen en dus vertrekt Emily naar Schotland. Eenmaal daar wordt ze opgehaald door Alasdair, de wat nukkige zwager van Rebecca. Hoewel ze hem in eerste instantie nogal onvriendelijk vindt, komt daar later verandering in...

Lees hier de recensie.

 

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

Lees hier de recensie.

zonnige chicklits.nl

Onder de Italiaanse zon - Santa Montefiore

Onder de Italiaanse zon vertelt het verhaal van drie generaties, een oma (Gracie), een dochter(Carina) en een kleindochter(Anastasia). De bijna negentig jarige Gracie woont met haar honden op het Engelse plattenland, maar besluit om naar Italië te vertrekken voor een kookcursus. Ondanks het verwaterde contact met haar moeder besluit Carina toch met haar mee te gaan, samen met haar zeventienjarige dochter. In Italië komen de vrouwen dichter bij elkaar en merken ze dat Gracie toch om een bijzondere reden naar Toscane wilde.

Lees hier de recensie.

Het winkeltje in Cockleberry Bay - Nicola May

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen... of tegenwerken. 

Lees hier de recensie.

zonnige chicklits

Zwart op wit - Mhair McFarlane

Op de bruiloft van twee collega's wordt Edie gekust... door de bruidegom, in het zicht van de bruid. En terwijl ze - achtervolgd door woedende bruidsmeisjes - naar haar hotelkamer vlucht, weet ze één ding zeker: haar leven zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn. Gelukkig werpt haar baas haar een reddingsboei toe. Ze mag in Nottingham (want daar is hij een film aan het opnemen) de biografie van Elliot Owen, een bekende acteur, gaan schrijven. Edie twijfelt geen seconde: dag Londen, hallo Nottingham! Een heerlijke roman over jezelf zoeken en vinden, over ontdekken waar je voor staat en wie je echte vrienden zijn ... en natuurlijk over de liefde!

Lees hier de recensie.

 

Welke zonnige chicklits ga jij binnenkort lezen?

Lees ook: Chicklits met de zomer in de bol

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • 12 x romantische boeken

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: 10x Het Feelgood boek van het jaar 2020 'Tegen beter weten in'

Zoek in artikelen