Boeken om je te laten huilen

Soms heb je zin in een ultiem feelgoodboek, waar je helemaal bij weg kan zwijmelen, maar soms heb je juist behoefte aan een boek waar je juist om kan zitten te huilen. Af en toe is het fijn om je emoties de vrjie loop te laten en je helemaal te laten meeslepen door een emotioneel boek. Ben jij nog op zoek naar een boek om je te laten huilen? Wij helpen je! Wij hebben hieronder een aantal boeken op een rijtje gezet waarbij je gegarandeerd een zakdoekje nodig hebt!

 

Boeken om je te laten huilen     Boeken om je te laten huilen

Een weeffout in onze sterren - John Green

We beginnen de lijst met boeken om je te laten huilen uiteraard met een boek van John Green. In Een weeffout in onze sterren volgen we Hazel, die drie jaar geleden werd opgegeven. Dankzij een nieuw medicijn wordt haar leven voor een onbepaalde tijd verlengd. Agustus (Gus) heeft de ziekte kanker overleefd, maar is hierdoor wel een been kwijtgeraakt. Wanneer Hazel en Gus elkaar ontmoeten voelen ze zich meteen tot elkaar aangetrokken, maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Ze gaan op zoek naar de auteur om te vragen hoe het met de personages is afgelopen. Hun zoektocht leidt hun naar Amsterdam, waar de auteur als kluizenaar blijkt te leven. Hij is heel anders dan ze zich hadden voorgesteld en hun leven neemt een wending die ze zelf niet hadden kunnen bedenken. 

Lees hier onze recensie. 

Boeken om je te laten huilen

Voor jou - Jojo Moyes

Louisa's wereld is klein. Ze werkt in het café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles - een baan, vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel. Wanneer Louise wordt aangenomen om voor Will te zorgen botsen de twee meteen met elkaar. Maar als ze ontdekt wat Will van plan is zet ze alles op alles om hem van gedachten te veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Lees hier onze recensie. 

Boeken om je te laten huilen

 P.S. Ik hou van je - Cecelia Ahern

Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen. Maar dan slaat het noodlot toe. Gerry wordt ongeneeslijk ziek en komt te overlijden. Holly's wereld stort in. Ze besluit om een paar maanden na zijn dood een mysterieus pakketje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor iedere maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

Lees hier onze recensie. 

Boeken om je te laten huilen

De vliegeraar -  Khaled Hossein

Amir en Hassan groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Amir behoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader.

Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar en Hassan zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan, verraadt hij zijn trouwe metgezel.

Amir vlucht naar de Verenigde Staten na de Russische inval. Hier bouwt hij een nieuw leven op, maar hij kan Hassan niet vergeten. Dan ontdekt hij een schokkend geheim en hij besluit om terug naar Afghanistan te gaan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

Boeken om je te laten huilen

De jongen in de gestreepte pyjama - John Boyne

Het is 1943 wanneer de negenjarige Bruno op een dag uit school komt en ziet dat al zijn spullen in kratten zijn ingepakt. Ze verhuizen naar een nieuw huis dat naast een hek staat dat zich uitstrekt zover het oog reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op één van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van die van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft...

Boeken om je te laten huilen

Het Achterhuis - Anne Frank

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. 

Boeken om je te laten huilen

Een brug naar Terabithia - Katherine Paterson 

Jess is een fanatieke hardloper en hij droomt ervan de snelste van de school te worden. Maar dan komt ontmoet hij zijn nieuwe buurmeisje Leslie en het blijkt dat zij nog veel harder kan rennen! Toch worden Jess en Leslie goede vrienden. Gaandeweg komt Jess erachter dat Leslie wel een ongelofelijk grote fantasie heeft... Ze weet een wereld op te roepen waar hij nog nooit van gehoord heeft: het geheime koninkrijk Terabithia. Dit land ligt diep verscholen in een bos, waar niemand hen kan vinden. Maar dan slaat het noodlot toe.

Boeken om je te laten huilen

De Wijde Hemel - Alice Sebold

De veertienjarige Suzie Salmon is vermoord en kijkt met verdriet en verlangen vanuit de hemel toe hoe haar familie omgaat met haar dood. Gaandeweg blijkt dat Suzies afwezigheid ook een nieuwe kracht met zich meebrengt die de familieleden opnieuw met elkaar verbindt. 

Boeken om je te laten huilen

De tweede dochter - Jodi Picoult

Anna is kerngezond, maar heeft voor haar dertiende al talloze medische behandelingen ondergaan om de leukemie van haar oudere zus Kate te bestrijden. Anna is verwekt om haar zus te redden - een rol waar ze nooit vraagtekens bij heeft gezet... tot nu toe. Zoals de meeste tieners begint Anna zich af te vragen wie ze is. Ze heeft er genoeg van om altijd in één adem met haar zus te worden genoemd. Dan neemt Anna een onvoorstelbare beslissing die haar familie verscheurt en fatale gevolgen kan hebben voor de zus van wie ze houdt...

Kamer - Emma Donoghue

Kamer begint op Jacks vijfde verjaardag. Jack leeft met Mam in de Kamer, waarvan de deur op slot zit. Kamer heeft alleen een dakraam en is elf vierkante meter groot. Jack is dol op televisiekijken, maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is. Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die 's nachts vaak komt. Dan zit Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam hem dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping zal kennismaken.

Thirteen Reasons Why - Jay Asher

Clay is verliefd op het meest bijzondere meisje van de klas, Hannah. Langzaam groeien ze naar elkaar toe en beleven ze een mooie avond. Maar dan pleegt Hannah ineens zelfmoord. Clay vindt op een dag een pakketje op de stoep, waarin 7 cassettebandjes zitten met daarop de dertien redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd. Degene die het pakket ontvangt is één van de redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd... Clay is dus ook één van de redenen. 

Welke van deze boeken heb jij al gelezen?

Lees ook: 8x boeken met het thema kanker

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • Volwassen acteurs die tieners speelden

 • De verfilming van Voor jou van Jojo Moyes is hier!

 • Waar kennen we de Riverdale cast nog meer van?

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Top 10 vrouwen series op Videoland

Zoek in artikelen