Boeken zoals Lucinda Riley

Lucinda Riley heeft al ontzettend veel boeken op haar naam staan. Van De zeven zussen-serie tot Het Italiaanse meisje! Ze zijn allemaal ontzettend goed en lezen heerlijk weg. Kan je niet genoeg krijgen van de boeken van Lucinda Riley, maar heb je alles al verslonden? Dan hebben wij een aantal hele leuke tips met boeken zoals Lucinda Riley voor jou. Alle boeken in dit artikel zijn door ons beoordeeld met maar liefst 4 of 5 hartjes!

Boeken zoals Lucinda Riley

De acht of negen levens van Stella Fortuna - Juliet Grames

Stella Fortuna is geboren in een arm dorpje in het zuiden van Italië en is daar ook opgegroeid. Sinds jongs af aan werkt zij al op olijfgaarden. Ze doet alles samen met haar zusje, en beste vriendin, Cettina (Tina). Op een dag besluit hun vader om naar Amerika te vertrekken om een beter leven op te bouwen. Jaren later dwingt hij zijn gezin om hem te volgen. Stella en Tina hebben vinden het moeilijk om zich aan hun vader en de Amerikaanse gewoonten en cultuur aan te passen, maar toch blijven ze altijd bij elkaar. Stella heeft ondanks dat ze knap, slim en gewild is veel pech in haar leven. Ze heeft dan ook al meerdere keren oog in oog gestaan met de dood. Na de laatste keer wil Stella niets meer met haar zusje te maken hebben, maar niemand snapt waarom.

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Het lied van de zussen - Louise Allan

De zusjes Ida en Nora wonen  in Tasmanië. Ze zijn een beetje hun tegenpolen, de één rustig en de ander rebels. Op jonge leeftijd verliezen zij hun vader. Het verlies valt hun moeder erg zwaar en ze gaan met zijn allen bij hun oma wonen. Zij is een wonderbaarlijke vrouw en zij helpt de zusjes om hun dromen te creëren en te volgen. Nora is het jongst en in veel dingen net iets beter dan haar zus; ze speelt prachtig piano en heeft een mooie zangstem. Ze weet precies wat ze wil en laat niets in de weg staan om haar doel te bereiken. Ida is ontzettend jaloers en de zusjes groeien uit elkaar. Naarmate ze ouder worden leren beide zusjes dat hun wensen niet zomaar in vervulling gaan en moet Ida toezien dat Nora alles heeft wat Ida graag had willen hebben, maar daar juist ongelukkig mee is...

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Het grote huis - Erica James

Romily Temple schrijft thrillers en in de zomer van 1939 keert  zij, na een promotietour door Europa, terug naar Engeland. Daar wacht haar kersverse echtgenoot Jack Deveraux. Maar Jack wordt heel onverwacht ernstig ziek en zijn einde begint te naderen. Zijn familie wordt bijeengeroepen, maar zijn volwassen zoons en dochters weten niet dat Romily bestaat. Arthur, Hope, Kit en (de geadopteerde) Allegra zien in Romily niks minder dan een ordinaire indringer die uit is op het geld van de familie. Hoewel Romily nooit echt een familiemens is geweest, probeert zij er het beste van te maken voor Jack. Omdat het veel voor hem betekent. Een week lang verblijven ze in het grote huis, dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego's, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Het is slechts een week, maar hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn…

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Verborgen Levens - Judith Lennox

Wanneer de oma van Rose Martineau sterft, erft zij een prachtig huis op het platteland van Sussex. Dit mysterieuze huis blijkt van haar oma's jongere zusje Sadie geweest te zijn. Tot voor kort wist Rose helemaal niet van Sadies bestaan af. Wie was Sadie, en waarom had zij geen contact meer met haar zus? Rose gaat op onderzoek uit om deze vragen te beantwoorden. Intussen heeft Rose in haar dagelijks leven ook genoeg te verwerken: haar bestaan wordt overhoop gehaald door een schandaal dat haar huwelijk dreigt te verwoesten. Verscheurd tussen heden en verleden ontdekt Rose dat ze pas aan haar eigen toekomst kan werken als ze de geheimen van Sadies verleden heeft weten te ontrafelen.

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

De tijd van de vuurbloemen - Sarah Lark

De tijd van de vuurbloemen is het eerste deel van de Nieuw Zeeland-trilogie van Sarah Lark. De lezer wordt mee teruggenomen naar het jaar 1837. Ida woont op dat moment nog in Duitsland, maar sluit zich al snel aan bij een groep mensen die naar Nieuw-Zeeland gaat emigreren. Zij gaan op zoek naar vrijheid, geluk en rijkdom. Ida vertrekt samen met haar familie en aanstaande verloofde Ottfried. Het was niet Ida's eigen keuze om zich te verloven met Ottfried, hij is door haar familie uitgezocht. In hetzelfde jaar volgen we Cat. Zij woont op dat moment al in Nieuw-Zeeland en leeft daar echter niet in vrijheid. Ze is opgegroeid in een bordeel, maar is op zoek naar een betere toekomst. Daarom vlucht ze naar het Maori-volk, die ook wel 'de wilden' worden genoemd.

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Het verlaten huis - Sarra Manning

Zoë en haar vriend krijgen een groot verlies te verwerken. Daarom besluiten ze een huis, dat gebouwd is in 1936 en waar niemand in gewoond heeft, te kopen en op te knappen. De renovatie zet hun relatie – die toch al barsten vertoonde – flink onder druk. Op een dag vindt Zoë een koffer met daarin een agenda uit 1936 van Libby. De geschiedenis van het huis intrigeert Zoë, en ze hoopt dat ze met de gegevens uit de agenda kan achterhalen wie Libby was en waarom ze nooit in het huis is gaan wonen dat wel voor haar bedoeld was. En dan vindt ze nog iets anders in de koffer van Libby en ze blijken meer op elkaar te lijken dan ze dacht..

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

De zoete geur van appelcider - Joanne Bischof

Aven heeft het niet echt makkelijk gehad in haar leven. Ze heeft al ontzettend veel meegemaakt. Na de laatste tegenslag neemt ze een drastisch besluit. Ze gaat naar Amerika om haar tante te helpen met het opvoeden van haar drie zoons. Wanneer ze daar aankomt loopt helaas niet alles op rolletjes, maar gelukkig is er ook sprake van verassing en voorspoed. Aven leert weer te genieten van het leven en durft zich ook steeds meer open te stellen voor de liefde. Maar is dat wel echt voor haar weggelegd? En zullen de zoons van haar tante haar komst aankunnen? 

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Een vriend voor het leven - Catherine Cookson

Maisie leidt een erg zwaar en hard leven. Ze heeft nog steeds de liefde niet gevonden en van echte vrienden kan ze niet spreken. Hierdoor zoekt ze haar toevlucht tot een wel heel bijzondere vriend in haar gedachten; Hamilton. Hij verschijnt voor het eerst in haar leven als ze 7 jaar oud is. Nadat haar moeder is overleden, gaat Maisie een huwelijk aan in de hoop de liefde en geborgenheid te vinden die ze altijd heeft gemist. Dat blijkt echter een grote vergissing. Maisies leven bereikt haar dieptepunt en ze moet op zoek naar een manier om af te komen van haar echtgenoot en haar eigen dromen waar te maken. En er is maar één iemand die haar hierbij kan helpen..

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Het verhaal van Alice Hart - Holly Ringland

Al op negenjarige leeftijd verliest Alice Hart haar ouders in een brand. Ergens denkt ze dat het haar schuld is, omdat ze er stiekem van droomde dat haar vader door het vuur een transformatie zou ondergaan: van een man die zijn vrouw en dochter slaat naar een liefhebbende, zorgzame man. Als ze na haar ouders overlijden wordt meegenomen door haar oma, June, beseft Alice dat ze haar moeder en ongeboren broertje nooit meer zal zien. Dit verdriet heeft zo een grote impact op haar leven dat ze stopt met praten. Aangekomen op de boerderij vol met bloemenvelden van haar oma, Thornfield, heelt ze langzaam en sluit ze vriendschap met de buurjongen, Oggi. Terwijl ze opgroeit, komt Alice achter de ware geschiedenis van haar familie. Kapot van dit verraad vlucht Alice ver weg van de boerderij en belandt ze in Australië. Ze wordt verliefd en denkt eindelijk haar rust te hebben gevonden. Tot zich twee vrouwen melden met een ongelofelijk bericht en het verleden haar met grote stappen inhaalt.

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

De geheime bed & breakfast - Federica Brunini

Tamara en Dana zijn vriendinnen en runnen samen een zeer speciale B&B op een prachtig eiland in de Middellandse zee. De B&B is eigenlijk best wel geheim en is dus niet te vinden in de reisgidsen, heeft geen website, er kunnen maar vijf mensen verblijven en de enige manier om je reservering te bevestigen is door het tonen van een handgeschreven brief. Eva, Jonas, Olivia, Lisa en Lara zijn de vijf gelukkigen die de reis mogen maken. Zij hebben allemaal een eigen verhaal, een eigen droom en een eigen verleden. Maar misschien kan deze prachtige reis hun leven veranderen...

Boeken zoals Lucinda Riley

Aan de rand van het meer - Kate Morton

Alice Edevane is 14 jaar oud en is erg slim en nieuwsgierig. Ze groeit op aan de rand van een meer in Cornwall in een prachtig landhuis. Ze houdt ervan om verhalen te schrijven. Maar haar familie staat iets veel ergers te wachten dan de mysteries die zij zelf verzint. Aan het einde van een schitterend zomerfeest komen de Edevanes erachter dat Theo, hun jongste zoon, is verdwenen. De familie valt langzaam uit elkaar en het landgoed blijft verlaten achter. Na bijna 60 jaar blikt Alice terug op haar succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar.

Op hetzelfde moment logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling komt ze het oude landgoed, van Alice en haar familie, tegen. Het is nu verandert in een overwoekerde ruïne. Ze is erg nieuwsgierig naar het verhaal erachter en de wegen van Sadie en Alice kruisen elkaar. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn...

Lees hier de recensie.

Boeken zoals Lucinda Riley

Eiland in bloei - Sarah Jio

Het leven van Emily Wilson loopt op rolletjes. Ze is getrouwd met een knappe, succesvolle man, woont in een mooi huis en heeft als klap op de vuurpijl een bestseller op haar naam staan. Maar dan valt haar leven in duigen en kiest haar man voor een andere vrouw. Emily ondertekent de scheidingspapieren en volgt de wijze raad van haar vriendin Annabelle op: ze gaat er even tussenuit. Ze vertrekt naar Bainbridge Island om haar oudtante Bee op te zoeken. Bee is erg blij met haar komst en Emily besluit om er een maand te blijven. Tijdens haar verblijf ontmoet ze allemaal nieuwe mensen, maar loopt ze ook oude bekenden tegen het lijf. Ook vindt ze in het nachtkastje van haar logeerkamer een dagboekje, geschreven in 1943.  Emily begint er in te lezen en wordt het verhaal ingetrokken. Er zijn bijzondere overeenkomsten tussen haar verhaal en die uit het boekje. In de magisch neergezette sfeer word je meegenomen in het heden en het verleden. De verschillende verhaallijnen raken elkaar en ontrafelt Emily steeds meer.

Lees hier de recensie.

 

 

Welke boeken zoals Lucinda Riley ga jij binnenkort lezen?

Lees ook: Abbi Glines boeken series

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

Zoek in artikelen