Carry Slee boeken vs. films

Boekverfilmingen: je kan er tegenwoordig niet meer omheen! Sommigen zijn echt geweldig en anderen zijn iets minder leuk. Toch zijn de meesten erg vermakelijk om naar te kijken. En ook veel van de boeken van Carry Slee zijn inmiddels al verfilmd. Wij vonden het tijd worden om de Carry Slee boeken te vergelijken met de films. Waarom? Omdat het kan! Het is natuurlijk altijd leuk om recensiescores van de boeken en de films te vergelijken. Ook nu wint het boek overduidelijk weer van de film. En wordt de verfilming van Spijt! als de beste gezien.

Voor de vergelijking van de Carry Slee boeken en de films hebben wij de beoordeling van onszelf en van andere grote boeken- en filmwebsites meegenomen. Het gaat onder andere om IMDB en Goodreads. De Carry Slee boeken en films krijgen hieronder een beoordeling tussen de 1 tot en met 5.

Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Kappen!

3,42

De verfilming van Kappen!

3,09

Sander heeft het de laatste tijd niet zo makkelijk. Hij is verliefd op Indra, maar dat lijkt niet wederzijds. Wat Sander niet weet, is dat Indra denkt dat hij al een vriendin heeft. Daarnaast spreken Sanders beste vrienden Chris en Maarten, steeds vaker af met de brutale Emiel. Sander probeert Emiel aardig te vinden om de vriendengroep in stand te houden, maar dit wordt steeds moeilijker. Wanneer Sander betrokken raakt bij zinloos geweld, moet hij alles op alles zetten om de waarheid boven tafel te krijgen. Ook als dit ten koste dreigt te gaan van zijn vriendschap met Indra.
Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Pijnstillers

3,66

De verfilming van Pijnstillers

3,20

Casper heeft zijn vader nooit leren kennen en woont alleen met zijn moeder Marit. In zijn vrije tijd zit hij het liefst achter de piano. Hij is dan ook heel blij als hij wordt gekozen om pianist te worden in een jeugdorkest. Helemaal als hij daar bevriend raakt met Anouk die weet wat Casper meemaakt als hij ontdekt dat zijn moeder ernstig ziek is. Marit heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren besluit Casper met zijn beste vriend Pim zijn vader te gaan zoeken...

Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Spijt!

3,59

De verfilming van Spijt!

3,48

Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne. Klassenleraar Tino is veel te druk met populair doen voor de tieners en grijpt niet in als Jochem gepest wordt. Klasgenoot David ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino het klassenfeest, waar de band van David, Youssef, Niels en Nienke kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera, het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te grazen wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem ‘s avonds niet is thuisgekomen…

Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Lover of Loser

3,97

De verfilming van Lover of Loser

2,80

In Lover of Loser, naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee, zit het de 15-jarige Eva niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Op Mees de leuke jongen die in de printshop werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten, maar haar beste vriendin wordt opgeslokt door een nieuwe vriend. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze als snel helemaal verloren. Mees vindt het maar niets.

Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Radeloos

3,51

De verfilming van Radeloos

2,82

Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op zijn kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard zitten. Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Yara wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder pusht haar om model te worden. Yara voelt zich dik tussen de broodmagere modellen en doet er alles aan om dunner te worden en haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen en steun bij elkaar vinden?
Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Timboektoe

3,56

De verfilming van Timboektoe

2,60

De ouders van Isa en haar oudere broer Kars gooien het roer om en beginnen een camping in Frankrijk. Isa en Kars hebben het gevoel naar Timboektoe te verhuizen en alles te verliezen. Lang klagen ze gelukkig niet, want al snel maken ze nieuwe vrienden. Maar terwijl nieuwe vriendschappen opbloeien, komt camping Timboektoe in de problemen. Niet ver bij hen vandaan is een andere camping geopend en de onsympathieke eigenaar probeert camping Timboektoe aan alle kanten te beschadigen. Het ziet het er zelfs naar uit dat de camping moet sluiten... Zal het Isa en Kars lukken om Timboektoe open te houden?
Carry Slee boeken vs. films Carry Slee boeken vs. films

Afblijven

3,69

De boekverfilming van Afblijven!

2,96

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een bekende rapper, is haar beste vriend Jordi superenthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Het worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen? 


Lees ook: De beste Carry Slee boeken

Nieuwste artikelen

  • 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

  • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • De beste Carry Slee boeken

  • Interview met de hechte cast van Spijt!

  • Filmtip: Spijt!

  • Recensie: Kappen!

Zoek in artikelen