Chicklit auteurs waar je alles van wilt lezen

Chicklits zijn heerlijke boeken om te lezen. Of het nu zomer, winter, herfst of lente is, eigenlijk kan je altijd wel een chicklit lezen. Sommige chicklit auteurs zijn zelfs zo goed, dat je het liefst al hun boeken leest! Verslind jij ook zoveel chicklits? Wij hebben 14 chicklit auteurs waar je alles van wilt lezen op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel zit jij nooit zonder een goede chicklit.

Jill Mansell

Als je veel chicklit boeken leest dan ken je de auteur Jill Mansell vast wel! Voordat Jill Mansell begon te schrijven werkte ze in een ziekenhuis. Gelukkig voor ons verdient ze nu haar geld met het schrijven van boeken en kunnen we al jarenlang van deze auteur genieten. Haar boeken worden in maar liefst 12 landen uitgegeven.

Jill Mansell heeft onder andere de volgende boeken geschreven:

Ik zie je op het strand

Stuur me een berichtje

Ik wil met je mee!

Chicklit auteurs          Chicklit auteurs

Chicklit.nl heeft Jill Mansell ook mogen interviewen. Het gehele interview is HIER te lezen. 

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella ken je waarschijnlijk wel van de Shopaholic boeken! Als echte chicklitliefhebber heb je deze serie waarschijnlijk wel verslonden. Maar Sophie Kinsella heeft nog veel meer boeken op haar naam staan én er zijn een aantal boeken van haar zelfs verfilmd! De film Confessions of a Shopaholic is gebaseerd op haar boek Shopaholic. Sophie Kinsella woont momenteel met haar man en vier zoons in Londen. 

Naast de Shopalic boeken heeft Sophie Kinsella nog veel meer boeken geschreven, waaronder:

Mag ik je nummer even?

Ik krijg je wel

Voor wat, hoort wat

Chicklit auteurs          Chicklit auteurs

Rachel Gibson

Rachel Gibson ontwikkelde haar liefde voor het bedenken van verhalen toen ze zestien was. Ondertussen heeft deze succesvolle auteur al meer dan 20 boeken op haar naam staan! Ook heeft ze meerdere prijzen in de wacht mogen slepen voor haar boeken. 

Rachel Gibson heeft onder andere de volgende boeken geschreven: 

Zou het liefde zijn?

Verslingerd aan jou

Op de vlucht

Chicklit auteurs                Chicklit auteursJackie van Laren

Jackie van Laren is een Nederlandse chicklit auteur. Ze maakte haar debuut met de Q-serie en sindsdien heeft ze al veel chicklit boeken geschreven. Met een boek van Jackie van Laren zit je eigenlijk altijd wel goed. Het boek Opstaan stond zelfs in de top 3 van de Chicklit.nl boek van het jaar verkiezingn 2017!

Jackie van Laren schreef naast Opstaan en de Q-serie onder andere ook de volgende boeken: 

Vallen

De meisjesmagneet

Thuiskomen

Chicklit auteurs

Katie Fforde

Katie Fforde woont al meer dan 20 jaar in het plaatsje stroud in Engeland samen met haar man, die ook schrijver is, en haar drie kinderen. Pas na haar derde kind is Katie Fforde begonnen met het schrijven van boeken. 

Katie Fforde heeft onder andere de volgende boeken geschreven: 

Een zomer aan zee

Een tuin vol bloemen

Het buitenhuis

Chicklit auteursJenny Colgan

Jenny Colgan is geboren in Schotland, maar ze heeft al op veel plekken gewoond waaronder Nederland! Momenteel woont Jenny Colgan in een plaatsje ten noorden van Edinburgh waar ze met haar man, drie kinderen en haar hond woont. Jenny Colgan is het meest bekend van haar chicklits, maar ze heeft ook twee kinderboeken en zelfs een sciencefiction boek geschreven! 

Jenny Colgan heeft onder andere de volgende chicklits geschreven: 

Café zon & zee

Het eindeloze strand

De kleine bakkerij aan het strand

Chicklit auteursCecilia Ahern

De naam Cecilia Ahern zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar je kent vast het boek P.S. Ik hou van je wel! Met dit boek debuteerde Cecilia Ahern op 22-jarige leeftijd. Het boek was zelfs zo'n groot succes dat het verfilmd is met Gerald Butler en Hilary Swank in de hoofdrollen. 

Naast P.S. Ik hou van je heeft Cecilia Ahern onder andere de volgende boeken geschreven: 

Zo word je verliefd

Love, Rosie

De P.S. I love you club

Chicklit auteursChristina Lauren

Christina Lauren bestaat uit het schrijversduo Christina Hobbs en Lauren Billings. De twee schrijven al sinds 2009 samen boeken. Je kan ze kennen van hun geweldige chicklits, maar ook van hun erotische romans! Als je eenmaal een boek van dit auteursduo hebt gelezen, wil je het liefst elke chicklit van deze auteurs lezen!

Ik weet niet of ik van je houd

Ik wil niet voor je vallen

Ik durf je niet te zeggen

Chicklit auteursLisette Jonkman

De Nederlandse auteur Lisette Jonkman won in 2012 de Chicklitschrijfwedstrijd met haar verhaal Glazuur. Vervolgens werd dat als echt boek uitgegeven en sindsdien is deze schrijfster niet meer weg te denken uit de chicklitwereld! Met haar trilogie Verkikkerd, waarvan het laatste deel in 2019 is verschenen, heeft ze vele lezersharten veroverd! Heb jij ook van deze boeken genoten? Dan wil je zeker weten alles van deze auteur lezen!

Lisette Jonkman heeft onder andere de volgende boeken geschreven:

Verkikkerd

Verslingerd

Verknocht

Chicklit auteursLauren Weisberger

Lauren Weisberger is geboren in 1977 in Pennsylvania. Nadat de auteur in 1999 afstudeerde werkte ze als assistent voor Anna Wintour, de hoofdredacteur van Vogue. Naast haar baan nam ze ook deel aan schrijflessen en in 2003 debuteerde ze met haar boek De duivel draagt prada. Haar boek werd vervolgens verfilmd met Anne Hathaway en Meryl Streep in de hoofdrol. 

Lauren Weisberger heeft onder andere de volgende boeken geschreven: 

De wraak van Prada

Love game

Leugens & Lattes

Chicklit auteursCharlotte de Monchy

Charlotte de Monchy is geboren in 1979 en studeerde aan de UvA Communicatiewetenschappen. Ze debuteerde in 2014 met het boek Zes maanden zonder. Sindsdien heeft ze al meerdere chicklits op haar naam staan die je allemaal zou willen lezen!

Charlotte de Monchy schreef onder andere:

Enkeltje Ierland

Eens gegeven

Nee heb je

Chicklit auteursNicholas Sparks

Als je van chicklits houdt dan heb je vast en zeker wel eens een boek van Nicholas Sparks gelezen! Veel van zijn boeken zijn ook nog eens verfilmd, waarvan The Notebook wel het meest bekend is. Gelukkig heeft Nicholas Sparks al veel boeken op zijn naam staan, waardoor je een tijdje vooruit kan met het lezen van zijn boeken!

Naast The Notebook heeft Nicholas Sparks onder andere de volgende boeken geschreven: 

De lange tocht

Leven voor de liefde

Lieve John

Chicklit auteursChantal van Gastel

Chantal van Gastel is geboren in 1980 en heeft altijd al schrijfster willen worden. Ze volgde de studie rechten, maar stopte daar na het tweede jaar mee om zich op het schrijven te richten. Ze won de schrijfwedstrijd van het blad Yes en een aantal van haar verhalen werden gepubliceerd. In 2008 kwam haar debuutroman Zwaar verliefd! uit, die in 2018 zelfs is verfilmd!

Chantal van Gastel heeft na haar debuut onder andere de volgende boeken geschreven: 

Zwaar beproefd!

Ik wist het

Bestemd voor mij

Chicklit auteursJojo Moyes

Jojo Moyes is in 1969 geboren en heeft aan het Bedford New College journalistiek gestudeerd. Ze brak door bij het grote publiek met het boek Voor jou, dat in 2016 is verfilmd onder de naam Me Before You. Maar Jojo Moyes heeft nog veel meer boeken geschreven! Als je hebt genoten van Voor jou dan wil je vast en zeker meer boeken van deze auteur lezen.

Jojo Moyes heeft namelijk onder andere ook nog de volgende boeken geschreven: 

Portret van een vrouw

Dans met mij

De sterrengever

Chicklit auteurs

Lees ook: Chicklits met zon, zee en strand

Nieuwste artikelen

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

 • De wake-up call - Beth O'Leary

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen