14 geweldige Chicklit auteurs die je misschien nog niet kent

Ben jij een grote fan van het Chicklit-genre? Dan heb jij vast alle boeken van Jill Mansell, Sophie Kinsella en Santa Montefiore al gelezen en ben je op zoek naar nieuwe boeken van nieuwe auteurs! Daarom zetten wij in dit artikel 14 geweldige Chicklit auteurs die je misschien nog niet kent op een rijtje. Natuurlijk bestaat er een kans dat je sommige van de onderstaande auteurs al kent, maar misschien ook niet. We hopen in ieder geval dat je weer even vooruit kunt met deze boekentips!

Katherine Reay

Katherine Reay woont samen met haar man en twee honden, genaamd Patch en Trip, in Chicago. Nadat ze een tijdje in de marketing heeft gewerkt, is zij zich bezig gaan houden met schrijven en dat doet zij op dit moment fulltime. Naast schrijven vindt ze het fijn om tijd met haar familie door te brengen of gaat ze vissen!

Een paar van Katherine Reay's boeken:

Geachte Mr. Knightley

Een portret van Emily Price

Het geheime recept voor familie

Chicklit auteursBron: Kokboekencentrum

Jenny Colgan

Jenny Colgan is geboren in Schotland, maar heeft op heel veel verschillende plaatsen gewoond (waaronder in Nederland). Nu woont zij in North of Edinburgh samen met haar man Andrew, hun hond Nevil Shute en hun drie kinderen: Wallace, Michael-Francis en Delphine. Ze is gek op taart, Doctor Who en Converse sneakers!

Een paar van Jenny Colgans boeken:

Café Zon & Zee

Het eindeloze strand

De kleine bakkerij aan het strand

chicklit auteursBron: Luiting-Sijthoff

Ciara Geraghty

Ciara Geraghty is geboren en opgegroeid in Dublin. Op haar 34ste besloot zij om een cursus creatief schrijven te volgen en begon ze met het schrijven van verhalen. Sindsdien is ze eigenlijk nooit meer gestopt met schrijven. Ze is gek op de nacht en de vroege ochtend. Haar allereerste boek, Uit het dagboek van Grace, is dan ook vooral in de nacht geschreven,

Een paar van Geraghty's boeken:

Trouw aan mij

Verbonden met mij

Uit het dagboek van Grace

Chicklit auteursBron: Karakter

Christina Lauren

Christina Lauren is een schrijversduo en bestaat uit Christina Hobbs en Lauren Billings. Christina werkte vroeger in een advieskantoor op junior high en werd omringd door tieners. Lauren is gespecialiseerd in neurowetenschap en deed ontzettend veel onderzoek in een labjas. Nu zijn ze allebei moeder en schrijven ze fulltime boeken!

Een paar van Christina Laurens boeken:

Ik weet niet of ik van je houd

Ik ben je niet vergeten

Ik wil niet voor je vallen

chicklit auteursBron: Xander Uitgevers

Jane Fallon

Jane Fallon heeft een relatie met de acteur Ricky Gervais (The Office), ze wonen samen in Londen en hebben een kat Ollie. Voordat Jane Fallon zich op het schrijven van boeken ging concentreren, was zij een televisieproducent. Zo heeft ze onder andere gewerkt aan Teachers, 20 Things To Do Before You're 30, EastEnders en This Life.

Een aantal van Jane Fallons boeken: 

Krijg je wel

Mijn zoete wraak

Even goede vrienden

Chicklit auteursBron: De Kern, De Fontein

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman is geboren in Haarlem en groeide op in IJmuiden. Na het lezen van de Kippenvel-reeks van R.L. Stine begon zij op haar 7de met het schrijven van verhalen. In mei 2011 won ze met haar manuscript Glazuur de Chicklit-schrijfwedstrijd! Hierna is haar schrijfcarrière van de grond gekomen en sinds 2013 is Lisette Jonkman fulltime aan het schrijven.

Een aantal van Lisette Jonkmans boeken: 

Glazuur

Verkikkerd

Schrijven Kreng!

Chicklit auteursBron: Luitingh-Sijthoff

Jackie van Laren

Jackie van Laren is de schrijfnaam van Jacqueline Remmers. Zij heeft hiervoor gekozen, omdat ze zelf ook in het boekenvak werkt. De twee allergrootste passies in haar leven zijn muziek en verhalen. Ze debuteerde met de Q-serie als schrijfster en sindsdien heeft zij niet meer stil gezeten. Inmiddels heeft ze namelijk al een heleboel boeken op haar naam staan.

Een aantal van Jackie van Larens boeken:

Opstaan

Thuiskomen

Duingras

chicklit auterusBron: Boekerij

Erica James

Erica James is geboren in het Engelse Surrey in 1960. Voordat ze begon met schrijven heeft ze als secretaresse gewerkt bij verschillende bedrijven. Toen ze 36 jaar oud was, kwam haar eerste boek uit. Sindsdien doet ze niks anders meer dan schrijven. In haar vrije tijd reist ze graag, leest ze veel boeken en gymt ze ook regelmatig bij de gymvereniging in haar dorp.

Een aantal van Erica James' boeken: 

Een onverwachte wending

Zomerliefde

Het grote huis

Chicklit auteursBron: De Fontein

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy studeerde Communicatiewetenschap en aan de UvA. Ze woont met haar gezin in Haarlem. Zes maanden zonder is haar debuutroman. Inmiddels zijn er al 4 boeken van haar hand verschenen en hopelijk worden dit er nog veel meer, want het zijn heerlijke boeken om te lezen!

Een aantal van Charlotte de Monchy's boeken:

Enkeltje Ierland

Eens gegeven

Nee heb je

Chicklit auteursBron: Boekerij

Veronica Henry

Veronica Henry werd in 1963 geboren. Ze is opgegroeid in Engeland en Amerika. In 2000 is ze begonnen met schrijven en in 2002 werd haar eerste boek, Honeycote (in het Nederlands Het huis Honeycote), uitgegeven. Naast het schrijven van romans houdt Veronica Henry zich bezig met het schrijven van TV-scripts en journalistiek.

Een aantal van Veronica Henry's boeken:

Echte liefde vind je in de boekhandel

Het huis van je dromen

Een recept voor geluk

Chicklit auteursBron: Boekerij

Chantal van Gastel

Chantal van Gastel is in 1980 geboren in Breda en schrijft al bijna haar hele leven verhalen. In 1998 is ze rechten gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg, maar het schrijven bleef natuurlijk door haar hoofd spoken. Ze is dan ook gestopt met haar studie, ging werken in een boekhandel en deed een cursus creatief schrijven. In 2008 verscheen eindelijk haar eerste boek Zwaar verliefd!.

Een aantal van Chantal van Gastels boeken:

Zwaar verliefd!

Winter in New York

Bestemd voor mij

Chicklit auteursBron: The House of Books 

Cathy Kelly

Cathy Kelly werd in 1966 geboren in Belfast, maar groeide op in Dublin. Voordat ze begon met het schrijven van boeken, werkte zij 13 jaar als journalist bij de krant Sunday World. Haar eerste boek, Woman to Woman (in het Nederlands Zoenoffer), werd in 1997 gepubliceerd en sindsdien hebben er nog velen mogen volgen!

Een aantal van Cathy Kelly's boeken:

Speciaal voor jou

Dan komt alles goed

Eens in je leven

Chicklit auteursBron: The House of Books

Wendy Brokers

Wendy Brokers is geboren en getogen in Utrecht. Nu woont ze samen met haar man, zoon en dochters in Lopik. Na haar studie is ze aan de slag gegaan als kinderverpleegkundige, maar ze heeft altijd een grote passie voor schrijven gehad. In 2012 deed ze mee aan een schrijfwedstrijd en in 2017 debuteerde ze met haar roman Geluk bij een ongeluk.

Een aantal van Wendy Brokers' boeken:

Baguette met jam voor twee

Leven met een leugen

Chicklit auteursBron: Boekerij

Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand is geboren in Pennsylvania. Vroeger werkte ze bij The Writers Workshop aan de Universiteit van Iowa, waar ze lesgaf in schrijven. Voordat ze fulltime romans ging schrijven werkte ze ook bij een lokale krant waar ze zich bezig hield met het schrijven van advertenties. Ze debuteerde in 2000 met het boek The Beach Club

Een aantal van Elin Hilderbrands boeken: 

Een prachtige dag

Eilandliefde

Een weekend aan zee

Chicklit auteursBron: Boekerij

Bron: katherinereay.com, jennycolgan.com, ciarageraghty.com, christinalaurenbooks.com, lisettejonkman.nl, chantalvangastel.nl, cathykelly.com, wendybrokers.nl, elinhilderbrand.net

Lees ook: Wat is er mis met het lezen van chicklits?

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen