Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

De boekverfilmingen van Stephen King schieten als paddenstoelen uit de grond. De één na de ander verschijnt in de bioscoop of op tv. Zo hebben we niet zo lang geleden kunnen genieten van Pet Sematary, IT: Chapter Two en Doctor Sleep. Maar wist jij al dat er nog veel maar boeken verfilmd van de 'King of Horror' gaan worden? Wij zetten de aankomende boekverfilmingen van Stephen King op een rijtje in dit artikel.

aankomende boekverfilmingen van Stephen King

1. The Outsider (miniserie) - 13 januari 2020

De eerstvolgende boekverfilming van Stephen King die op de planning staat is The Outsider (in het Nederlands verschenen als De buitenstaander) op HBO. In het bos van Georgia wordt het levenloze (en misbruikte) lichaam van de 11-jarige Frankie Peterson gevonden. Het bewijs wijst in de richting van één iemand, namelijk honkbalcoach Terry Maitland. Maar hij zweert het niet gedaan te hebben, hij was namelijk niet eens in de stad. Rechercheur Ralph Anderson gaat op onderzoek uit.

Jason Bateman (Ozark) zal in The Outsider te zien zijn als Terry Maitland en de rol van Ralph Anderson wordt vertolkt door Ben Mendelsohn (Captain Marvel). Op 13 januari 2020 verschijnt de allereerste aflevering van The Outsider bij HBO in Amerika. In totaal bestaat de miniserie uit 10 afleveringen.

Bekijk hier de eerste trailer van de serie The Outsider!

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

2. The Stand (tv-serie) - 2020

The Stand van Stephen King wordt op dit moment bewerkt tot een tv-serie op CBS All Access. De serie zal gebaseerd worden op het gelijknamige boek (in het Nederlands verschenen als De Beproeving) en gaat over een apocalyptische wereld, die wordt geteisterd door de Grote Plaag. Bijna de hele wereldbevolking sterft en de overlevenden poberen samen een nieuwe wereld op te bouwen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt...

In The Stand zullen onder andere Amber Heard (Aquaman), James Marsden (The Notebook), Whoopi Goldberg (Sister Act), Eion Bailey (Once Upon A Time), Katherine McNamara (Shadowhunters) en Hamish Linklater (Legion) een grote rol vertolken! De verwachting is dat deze serie ergens in 2020 te zien zal zijn op CBS All Access.

aankomende boekverfilmingen van Stephen King

3. The Dark Tower (tv-serie) - 2020

In 2017 verscheen The Dark Tower met Matthew McConnaughey en Idris Elba in de hoofdrollen. Het was geen al te beste verfilming en nu is besloten om een tv-serie van de boeken te maken (in het Nederlands verschenen als De Donkere Toren). Het verhaal gaat over de scherpschutter Roland Deschain. Zijn doel is het stoppen van de Scharlaken Koning, die de Donkere Toren, en daarmee het multiversum, wil vernietigen.

De rol van Roland Deschain is in de wacht gesleept door Sam Strike (Nightflyers) en zijn vijand, de Man in Black, zal gespeeld worden door Jasper Pääkkönen (Vikings)! Amazon heeft de pilotaflevering van The Dark Tower-serie besteld en de verwachting is dat het eerste seizoen (bestaande uit 13 afleveringen) in 2020 gereleased zal worden.

aankomende boekverfilmingen van Stephen King

4. Lisey's story (miniserie) - 2020

Apple TV+ is op dit moment bezig met het bewerken van Lisey's story (in het Nederlands verschenen als Lisey's verhaal) tot een 8 uur durende miniserie. Hierin volgen we het verhaal van de weduwe Lisey Landon. Twee jaar geleden verloor zij haar man, Scott. Hij was een bestsellerauteur. Tijdens het opruimen van zijn werkkamer komt Lisey terecht in een duistere wereld waarin de demonen van haar man nog niet verdwenen zijn...

De hoofdrol van Lisey zal gespeeld worden door niemand minder dan Julianne Moore (The Hunger Games: Mockingjay) en haar overleden man Scott wordt vertolkt door Clive Owen (Gemini Man). Op dit moment verwacht Apple Tv+ dat de miniserie Lisey's story in 2020 gereleased zal worden.

Lees hier ons artikel.

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

5. Mile 81 - 2020/2021

Waarschijnlijk ken je de film over de bezeten auto Christine uit 1983 wel. Als je dat een toffe film vond, dan kan je vast niet wachten op Mile 81 (gebeaseerd op het boek Mijl 81 en te vinden in de verhalenbundel De bazaar van boze dromen). Het gaat over de tienjarige Pete Simmons. Hij ontdekt een afgesloten parkeerplaats bij het vervallen wegrestaurant aan de snelweg, Mijl 81. Hier hangen alle grote jongens rond. Maar wat hij niet weet is dat zich er ook een duister kwaad schuilhoudt.

Mile 81 zal geregisserd worden door Alistair Legrand (The Diabolical). Het sript schrijft hij samen met Luke Harvis. De producer van de film is Ross M. Dinerstein, hij regisseerde eerder Stephen Kings 1922 voor Netflix. De planing is dat Mile 81 in 2020 of 2021 gereleased zal worden.

 

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

6. The Talisman

Er zit eindelijk een beetje schot in de verfilming van The Talisman van Stephen King en Peter Straub en de film gaat er dan ook zeker komen. Het verhaal gaat over de twaalfjarige Jack Sawyer, die zijn vader al heeft verloren. Zijn moeder heeft nu kanker en ligt op sterven. Het leven lijkt zinloos, maar alles verandert wanneer Jack besluit om op reis te gaan. Hij gaat op zoek naar de Talisman om zijn moeder te redden. Tijdens zijn reis belandt Jack Sawyer in de geheimzinnige, parallelle wereld van de Territoria.

Oorspronkelijk zou er een tv-serie van The Talisman gemaakt worden, maar dat is nu veranderd in een film. En voor de verfilming van The Talisman hebben ze de regisseur van The Handmaid's Tale, Mike Barker, weten te strikken om de regie op zich te gaan nemen! Helaas is er nog geen releasedatum bekend.

aankomende boekverfilmingen van stephen king

7. The Girl Who Loved Tom Gordon

De film The Girl Who Loved Tom Gordon zal gebaseerd worden op het gelijknamige boek van Stephen King (in het Nederlands verschenen als Het meisje dat hield van Tom Gordon). Het verhaal gaat over de 9-jarige Trisha McFarland, die met haar familie gaat wandelen in de Appalachian Trail. Trisha raakt verdwaald. Al snel begint ze te hallucineren. Ze beeldt zich in dat ze met haar favoriete honkbalspeler, Tom Gordon, aan het praten is en ze denkt dat ze achtervolgt wordt door een bovennatuurlijk beest met de naam ‘The God of the Lost’.

Helaas is er nog geen cast of releasedatum bekendgemaakt voor de film The Girl Who Loved Tom Gordon.

Lees hier ons artikel.

aankomende boekverfilmingen van stephen king

8. The Tommyknockers

The Tommyknockers van Stephen King (in het Nederlands verschenen als De gloed) is al een keertje eerder verfilmd als miniserie, namelijk in 1993. Dit was geen groot succes, maar het boek wordt nu opnieuw verfilmd. Het gaat over het stadje Haven waar de bewoners bovennatuurlijke krachten ontwikkelen en hierdoor gewelddadig worden.

De producers van de film The Tommyknockers zijn James Wan (Saw, The Conjuring) en Roy Lee (IT). Jammer genoeg kunnen we jullie nog niet vertellen welke acteurs er in de film te zien zullen zijn of wanneer The Tommyknockers gereleased zal worden.

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

9. Rest Stop

Rest Stop is een kort verhaal dat is opgenomen in de verhalenbundel Just After Sunset, in het Nederlands verschenen als Na zonsondergang. Het verhaal in de film is net even anders dan in het boek. Het zal gaan over twee vrouwen die worden achtervolgd na een noodlottige ontmoeting bij een tankstation

De regisseur en schrijver van de film Rest Stop is Alex Ross Perry. Hij regisseerde eerder al de film Christopher Robin, maar nu gaat hij zich dus wagen aan heuse thriller. Op dit moment is er nog geen cast of releasedatum bekend.

Lees hier ons artikel.

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

10. Drunken Fireworks

Drunken Fireworks (in het Nederlands vertaald als Dronken Vuurwerk) is een kort verhaal dat is opgenomen in de verhalenbundel De bazaar van boze dromen van Stephen King. Drunken Fireworks speelt zich af in een klein stadje in Maine. Elk jaar strijden hier een automonteur en een 'gepensioneerde' maffiabaas tegen elkaar in de jaarlijkse 'Fourth of July' vuurwerkwedstrijd.

Er is nog geen regisseur gevonden voor Drunken Fireworks. Maar in 2016 is er wel bekendgemaakt dat James Franco (Why Him?) de hoofdrol in de film gaat spelen, hij is namelijk te zien als de automonteur!

aankomende boekverfilmingen van Stephen King

11. The Long Walk

Ook het boek The Long Walk (In het Nederlands vertaald als De marathon) van Stephen King zal omgetoverd worden tot een film. Hierin zullen we een slopende afvalrace te zien krijgen waarbij maar één deelnemer kan winnen. Maar liefst 100 jongeren, waaronder Ray Garraty, gaan zich wagen aan de marathon van 700 kilometer. Je moet blijven bewegen, want anders...

The Long Walk zal verfilmd worden door productiemaatschappij New Line Cinema. Ze hebben ook al een regisseur gevonden, namelijk André Øvredal (Scary Stories). Verder is er jammer genoe nog niks bekend over de film The Long Walk.

 

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

12. Firestarter

In 1984 werd Firestarter (in het Nederlands verschenen als Ogen van vuur) voor het eerst verfilmd met de jonge Drew Barrymore (E.T.) in de hoofdrol. Hierin volgen we het verhaal van het kleine meisje Charlene, die met haar wilskracht vuur kan veroorzaken. Dit komt door een experiment waaraan haar ouders in het verleden hebben meegewerkt.

Op dit moment zijn Universal Studios en Blumhouse Productions bezig met een remake van Firestarter. Fatih Akin (Goodbye Berlin) zal de Firestarter remake gaan regisseren. Helaas is het nog niet bekend wanneer we de film kunnen verwachten.

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

13. The Jaunt

Het korte verhaal The Jaunt is opgenomen in de verhalenbundel Duistere krachten van Stephen King! Dit is een verhaal dat zich in de toekomst afspeelt, in de 24ste eeuw om precies te zijn. Met de 'Jaunting' (een technologische uitvinding) kunnen mensen zich laten teleporteren naar andere plaatsen (zelfs andere planten)...

Al een aantal jaar wordt er hard gewerkt aan de fim The Jaunt, maar het duurde even om een goede schrijver te vinden. Gelukkig is die nu gevonden en zit er een beetje schot in de zaak. De regisseur van The Jaunt is Andy Muschietti (IT: Chapter One), dus dat gaat vast wel goedkomen met de film. 

aankomende boekverfilmingen van Stephen King

14. Joyland (tv-serie)

Joyland zal gebaseerd worden op het gelijknamige boek. In Joyland volgen we het verhaal van Devin Jones, die in een zomerbaantje heeft in het amusementspark Joyland om zijn gebroken hart te verwerken. Hij vindt het hier zo leuk dat hij even een pauze van zijn studie neemt om langer te blijven werken in Joyland. Niet veel later raakt hij geinteresseerd in de verhalen over de vermoorde Linda Grey. Haar geest dwaalt nog steeds rond in het spookhuis en er gaan geruchten dat er in de buurt nog meer vrouwen op dezelfde wijze als Linda zijn vermoord... 

De rechten van Joyland liggen in handen van Freeform en zij gaan er een tv-serie van maken. Chris Peña & Cyrus Nowrasteh zijn de schrijvers en producers van de pilotaflevering en Bill Haber (IT: Chapter Two) is de uitvoerend producent van Joyland. Dit klinkt al veelbelovend.

Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

15. Salem's Lot

In 1979 verscheen de eerste miniserie Salem's lot en in 2004 verscheen er nog een tv-serie. Maar nu zal er een film gemaakt worden van Stephen Kings populaire boek (in het Nederlands verschenen als Bezeten stad). Op een ochtend lijken alle bewoners van het dorpje Salem's Lot verdwenen, maar waarom? Vijfentwintig jaar later kennen slechts twee mensen het verschrikkelijke geheim. Eén van hen is de schrijver Ben Mears en hij besluit terug te keren naar Salem's Lot om een boek te schrijven over het huis dat hem al sinds zijn kindertijd achtervolgt.

De schrijver van IT: Chapter One en IT: Chapter Two, Gary Dauberman, is op dit moment bezig met het script van de film Salem's Lot. Verder kunnen we je nog niet veel vertellen over deze verfilming.

aankomende boekverfilmingen van Stephen King

16. Sleeping Beauties

Sleeping Beauties (in het Nederlands vertaald als Schone Slaapsters) heeft Stephen King samen met zijn zoon Owen King geschreven en ook dit boek staat op de planning om verfilmd te worden. In Sleeping Beauties vallen vrouwen over de hele wereld in een mysterieuze slaap; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel - en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.

De filmrechten van Sleeping Beauties liggen in de handen van AMC en ze zijn van plan om er een serie met een open einde van te maken. Owen King zal het script voor de pilotaflevering gaan schrijven.

 

Lees ook: Aankomende fantasy series

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Fantasy boeken met vampieren

  • Recensie: Carrie

  • 9 boeken over 'haunted houses'

  • Populaire boeken die in augustus 2021 verschijnen

Zoek in artikelen