Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Iedere maand verschijnen er ontzettend veel nieuwe boeken. Dit zijn er soms zo veel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet? En dat is zeker het geval in oktober! Gelukkig kunnen wij jou daar wel een beetje bij helpen, wij zetten namelijk in dit artikel alle populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen op een rijte. Zo kan jij in één oog opslag zien welke boeken jij op jouw verlanglijstje kan toevoegen. 

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Nergens Veilig - Karen Rose (1 oktober)

 

Angst beheerst het leven van psychiater Tess Ciccotelli. Iemand bedreigt haar patiënten, dwingt hen tot zelfdoding en zorgt dat het lijkt of Tess daaraan schuld heeft. Tess kan de volledige waarheid niet vertellen, daarmee zou ze haar beroepsgeheim schenden. Ook niet wanneer rechercheur Aidan Reagan haar vraagt om een lijst potentiële slachtoffers. En zelfs niet wanneer zij zelf in gevaar blijkt te zijn. Maar hoe lang houdt Tess dat vol? En tot welke prijs?

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Het vijfde meisje - J.D. Barker (3 oktober)

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren (4 oktober)

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenoverstelde. Toch klikt het heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Maar meer dan best friends forever zullen ze nooit worden, toch?

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

The Burning Shadow - Jennifer L. Armentrout (8 oktober)

Jennifer L. Armentrout is op dreef met de Origin-serie, waarin "The burning shadow' het tweede deel is. In dit boek is voor Evie niets meer hetzelfde. In "The darkest star', het eerste deel van de serie, heeft ze opper-Luxen Luc ontmoet. In "The burning shadow' kan ze zich daar niets van herinneren. Evie is een paar maanden uit haar geheugen kwijt. Op zoek naar het antwoord op de vraag wie ze is en wie ze was, belandt ze steeds dieper in de wereld van de Luxen. En ze zal al snel ontdekken dat als je daar eenmaal in zit, je er niet zo makkelijk meer uit komt. De Origin-serie is een zijdelings vervolg op de Lux-serie, waarmee Jennifer L. Armentrout zichzelf voorgoed op de kaart zette als fantasyauteur. Haar fans hadden nog niet genoeg van de wereld die ze creëerde. Zijzelf gelukkig ook niet.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

De sterrengever - Jojo Moyes (8 oktober)

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

The Iron Sisters - Tracy Banghart (9 oktober)

Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina's rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

De P.S. I Love You Club - Cecilia Ahern (10 oktober)

Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly's overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven.
Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt...

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Kerstmis in het Duincafé - Debbie Johnson (10 oktober)

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca's verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Clownsnacht - Danielle Bakhuis (14 oktober)

Dit horrorverhaal kan je je nachtrust kosten...

De vijftienjarige Fara moet op een vrijdagavond oppassen in een groot, vrijstaand huis. Wanneer de kinderen op bed liggen, gebeuren er al snel vreemde dingen. Een van de oppaskinderen beweert dat er iemand aan haar arm schudt, de stroom valt uit, en waarom belt meneer Zuiderduin telkens op die oude huistelefoon om te vragen of de kinderen wel echt slapen?

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Meer dan ooit - Marina Folkers (15 oktober)

Een paar weken na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. "Meer dan ooit' gaat over op zoek gaan naar jezelf en ontdekken wat echt belangrijk is in het leven.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

De winter van de heks - Katherine Arden (16 oktober)

Een meisje kan het verschil maken… Moskou brandt, en haar inwoners zoeken naar antwoorden – vooral naar iemand die ze de schuld kunnen geven. Vasilisa, een meisje met buitengewone gaven, moet vluchten voor haar leven; ze wordt achtervolgd door zij die haar magie de schuld geven van hun tegenspoed.

Maar dan keert een wraakzuchtige demon terug, sterker dan ooit. En hij is vastbesloten de wereld in chaos te doen storten, samen met verschillende bondgenoten onder de mensen en geesten.
Het lot van de mensheid en de magische wezens die hen omringen, ligt in de handen van Vasya. Maar ze kan ze misschien niet allemaal redden.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Wintereiland - Jenny Colgan (17 oktober)

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Het boek van stof 2: Het geheime bondgenootschap - Philip Pullman (18 oktober)

In 'Het boek van stof 2: Het geheime bondgenootschap' ontmoeten we de volwassen Lyra. Dit is twintig jaar na de gebeurtenissen in La Belle Sauvage en 7 jaar na het het slotdeel van de 'Noorderlicht'-trilogie.

Lyra en Pantalaimon worden gedwongen om hun relatie te veranderen op een manier die ze nooit hadden verwacht. En ook Malcolm wordt meegesleept op zijn eigen reis; ooit een jongen met een boot en een missie om een baby te redden van de vloed, nu een man met een sterk plichtsbesef en een verlangen om te doen wat goed is.

Hun wereld was ooit zo vertrouwd en buitengewoon, maar nu moeten ze ver over de grenzen van Oxford reizen, door Europa en Azië. Ze zijn op zoek naar alles wat verloren is: een stad die gedomineerd wordt door daemons, een geheim in het hart van de woestijn en het mysterie van het ongrijpbare Stof.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll & meneer Hyde - Robert Louis (21 oktober)

In dit verhaal neemt dokter Utterson je mee in het vreemde verhaal van zijn goede vriend dokter Jekyll. De alom gerespecteerde arts doet zijn best voor de maatschappij en heeft veel aanzien. Maar hij heeft ook een duistere kant. En als hij een drankje ontdekt waardoor hij zijn goede en kwade kant van elkaar kan scheiden, heeft dat gevolgen die hij nooit had kunnen overzien.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Scharlakenrode magie - Cassandra Clare (22 oktober)

In deze nieuwe serie van Cassandra Clare (i.s.m. Wesley Chu) volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. Maar als het stelletje in Parijs is beland, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Een sekte die Magnus ooit heeft opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat hier een einde aan komt, en ze zullen elkaar compleet moeten vertrouwen om dat voor elkaar te krijgen.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Winter in Schotland - Sarah Morgan (22 oktober)

Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt.

Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel!

Posy vraagt zich af of ze wel haar "beste leven' leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit voor haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…

In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Zwijg - Mel Wallis de Vries (22 oktober)

Fee, Alyssa, Sarah en Jamie zijn megapopulair. Maar op een avond dat ze alleen thuis zijn, ontvangt de alarmcentrale een hysterisch telefoontje: een van de vriendinnen is vermoord. De andere drie zijn meer dood dan levend, maar redden het.

De overlevenden zijn groot nieuws: iedereen wil weten waarom zij het hebben overleefd. Moeizaam pakken de drie hun leven weer op. Tot er weer iets vreselijks gebeurt…
Is de moordenaar terug? Hoe vaak kun je aan je lot ontsnappen?

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

One Small Thing - Erin Watt (22 oktober)

Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft.

Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Elisa's zus…

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Sneeuwexpress - Suzanne Vermeer (22 oktober)

Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN'ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoed dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Levi is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Tijd dus voor wat family time.

Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje:Geen politie, anders vallen er doden.

Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Muze - Laini Taylor (28 oktober)

Sarai heeft al heel wat nachtmerries gezien en dacht dat ze elke verschrikking inmiddels wel kende. Ze had het fout. Zij en Lazlo zijn niet langer wie ze waren – hij een god, zij een geest. Terwijl Minya hen gevangenhoudt om wraak te kunnen nemen op Ween, worstelt Lazlo met een onmogelijk dilemma: redt hij de vrouw van wie hij houdt, of alle anderen? Sarai voelt zich machteloos, maar is ze dat ook? De muze van nachtmerries heeft nog niet ontdekt waar ze toe in staat is.

Een nieuwe vijand verwoest het laatste beetje hoop dat de inwoners van Ween nog hadden, en de mysteries van de mesarthim worden weer opgerakeld: waar komen de goden vandaan, en waarom? Wat is er gebeurd met de duizenden kinderen die in de citadel geboren werden? En terwijl vergeten deuren worden geopend en nieuwe werelden onthuld is de belangrijkste vraag van al: horen helden monsters af te slachten, of is het misschien mogelijk ze te redden?

Lees ook: Favoriete fantasy boeken van de Chicklit.nl redactie

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Recensie: Pijn - Mel Wallis de Vries

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen