Young Adult Halloween boeken

Halloween is weer in aantocht en dan is het tijd om lekker te griezelen. We kunnen ons voorstellen dat de echte horrorboeken je misschien net iets te ver gaan, maar wij hebben hele leuke alternatieven voor jullie gevonden: Young Adult Halloween boeken! In deze boeken staan jongvolwassenen centraal en er gebeuren best wel hele enge, spannende en gruwelijke dingen. De één moet zien te overleven tijdens een zenuwslopende nacht in het bos en de ander moet het opnemen tegen een geest!

Young Adult Halloween boeken

Het schaduwjaar – Kim Liggett

In Het schaduwjaar worden elk jaar alle meisjes van 16 jaar, uit Garner County, de wildernis ingestuurd om daar hun 'magie' kwijt te raken. Met deze magie zouden ze namelijk de mannen verleiden en gek maken van jaloezie. Daarnaast denkt men dat de huid van de vrouwen een krachtig extract afstoot. Om deze reden moeten de meisjes een jaar lang in de wildernis verblijven en dit wordt ook wel het schaduwjaar genoemd.

Tierney is één van de meisjes die dit jaar aan het schaduwjaar moet deelnemen. Niet alleen zal ze  moeten overleven in extreme omstandigheden en zal ze ervoor moeten zorgen dat ze niet door de stropers in het bos wordt gepakt, maar ze moet het ook opnemen tegen de andere meisjes die meedoen aan het schaduwjaar. En die zijn nog veel erger.. 

Lees hier de recensie.

Young Adult Halloween boeken

Fright Night – Maren Stoffels

Een aantal tieners besluiten om mee te doen aan een fright night in een afgelegen bos. Tijdens dit evenement worden ze in groepjes van vijf personen ingedeeld, moeten ze in het bos slapen en worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten. Maar wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? De deelnemers weten namelijk niet dat tijdens dit evenement ook een moordenaar rondloopt en dat één van de tieners de fright night niet zal overleven. 

Lees hier de recensie.

Young Adult Halloween boeken   Young Adult Halloween boeken

De geest in de rivier - Carrie Jones & Steven E. Wedel

Amy heeft al haar hele leven visioenen over de toekomst en ze zijn niet altijd even leuk. Soms zijn haar visioenen zelfs gruwelijk, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Helaas komen alle visioenen van Amy uit. Zonder uitzondering. Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje is namelijk Courtney en ze heeft het erg moeilijk met de dood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Alan voelt zich niet helemaal op zijn gemak in het huis en voelt (mede door zijn Navajo-achtergrond) dat er iets niet klopt. Een geest die er niet thuis hoort...

Young Adult Halloween boeken   Young Adult Halloween boeken

Lockwood & Co. - Jonathan Stroud

Lockwood & Co. is het allerkleinste, maar allerbeste bureau vol met geestenjagers dat je maar kunt vinden. Het team bestaat uit de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. Samen staan ze voor een hele moeilijke klus in Lockwood & Co: De schreeuwende wenteltrap. Het landgoed Combe Carey Hall is berucht en beroemd, omdat het vol zit met geesten. Het is aan Lockwood & Co. om het landhuis geestvrij te maken. Er is alleen één klein probleempje; geen van de vorige geestenjagers is ooit levend teruggekeerd...

Lees hier de recensie

Young Adult Halloween boeken

Clownsnacht – Danielle Bakhuis

Fara is vijftien jaar oud en op een vrijdagavond moet zij op de kinderen van meneer Zuiderduin passen in een groot, vrijstaand huis. Zodra de kinderen in bed liggen, gebeuren er allemaal vreemde en onverklaarbare dingen.. Eén van de kinderen beweert dat er iemand aan haar arm schudt, de stroom valt helemaal uit, het huis is hierdoor gehuld in duisternis, en waarom belt meneer Zuiderduin telkens op de oude huistelefoon om te vragen of de kinderen wel echt slapen? Wat is er allemaal aan de hand?

Young Adult Halloween boeken

13 minuten – Sarah Pinborough

Natasha drijft in een ijskoude rivier wanneer ze door een man met een hond wordt gevonden. Hij haalt haar snel uit het water en hierdoor redt hij het leven van Natasha. Maar ze is wel 13 minuten klinisch dood geweest en herinnert zich helemaal niks meer van wat er gebeurd is. De politie doet het af als een ongeluk, maar als Becca en Natasha weer vriendinnen worden komen ze erachter wie er waarschijnlijk achter de (bijna)dood van Natasha zit. Ze spelen een gevaarlijk spelletje, waardoor onschuldige mensen het slachtoffer worden! Niks is wat het lijkt en wie is er eigenlijk nog te vertrouwen?

Lees hier de recensie.

Young Adult Halloween boeken

De Angstaanjager – Michael Grant

Mara wordt wakker op een mistig grasveld. Ze heeft geen idee wat ze daar doet en is haar geheugen kwijt. Ze weet niet meer wie ze is. Dan verschijnt er een onbekende jongen in de mist. Hij stelt zichzelf voor als de Boodschapper, de angstaanjager. Hij zorgt voor gerechtigheid en straft mensen die dat verdienen op een huiveringwekkende manier. Mara is uitgekozen om hem hierbij te helpen. Maar waarom uitgerekend zij? Lange tijd blijft ze vechten tegen haar nieuwe leven, maar dan begint haar geheugen terug te komen en ontdekt ze de verschrikkelijke waarheid...

Lees hier de recensie.

Young Adult Halloween boeken

De laatste halte – Wendy Brokers

Een aantal leerlingen gaan samen op excursie naar Londen. Het belooft een prachtige week te worden, totdat er iets gebeurt wat niemand had kunnen bedenken. Het begint allemaal met Jonas, Loïs, Naima en Ralph. Ondanks dat ze elkaar niet goed kennen komen ze bij elkaar in het groepje. Samen struinen ze door het mooie Londen, op zoek naar bijzondere plekken. Ze sluiten een hechte vriendschap. En dan gebeurt datgene wat niemand had verwacht. Ineens is er maar één doel: overleven, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

Lees hier de recensie.

Young Adult Halloween boeken

Een van ons liegt – Karen McManus

In Een van ons liegt gaan 5 leerlingen een straflokaal in, maar één iemand komt er nooit meer levend uit. Simon Kelleher is een leerling van Bayview High en heeft een roddel-app ontwikkeld. Hij heeft sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren en die is hij van plan te onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk bleek te zijn…

Lees hier de recensie.

Young Adult Halloween boeken

Gruwelijk spel – Mirjam Hildebrand

Daantje is zestien jaar, op zoek naar een uitdaging en ze wil graag geld verdienen. Maar eigenlijk wil ze vooral haar gedachten verzetten zodat ze niet meer hoeft te denken aan haar naderende eindexamen en haar terminaal zieke moeder. Als ze een oproep ziet voor een doodskist-dare, kan ze deze kans niet aan haar neus voorbij laten gaan. Samen met haar beste vriendin Nora gaat ze de uitdaging aan om 24 uur door te brengen in een doodskist. Ondertussen worden ze af en toe uit de doodskist gehaald om zenuw­slopende opdrachten uit te voeren. Hierbij komen er dingen aan het licht die Daantje liever niet had geweten en de vriendschap tussen haar en Nora wordt sterk op de proef gesteld. Daantje begint te vermoeden dat er meer achter zit dan gewoon een spelletje. Wat als ze echt in gevaar is?


Lees ook: 8 boeken om te griezelen met Halloween

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen