Romantische boeken 2019

Het jaar 2019 loopt bijna op zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken op een prachtig boekenjaar! Er zijn ontzettend veel romantische boeken verschenen. Van sommigen hebben wij meer genoten dan van anderen. Daarom hebben we besloten om de beste romantische boeken van 2019 op een rijtje te zetten, want deze boeken mag je niet missen als je van zwijmelen houdt.

Romantische boeken 2019  Romantische boeken 2019  Romantische boeken 2019

Thuiskomen - Jackie van Laren

Freddy is een geweldige schrijfster, maar ze houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Helaas dwingt de uitgever van Freddy haar om mee te doen met een spelprogramma op tv. Hier ontmoet ze de succesvolle Nick Jacobs, die bekend is geworden in Amerika. Speciaal voor zijn moeder is hij teruggekomen naar Nederland om haar te verzorgen.

Odile is zonder vader opgegroeid en weet ook niet wie hij is. Odile's moeder wordt onverwachts ernstig ziek en daarom besluit Odile bij haar huidige (manipulatieve) vriend weg te gaan enin te trekken bij haar moeder. Samen kijken ze naar de tv show van Freddy en Nick. Hoe komt het toch dat haar moeder zo verknocht is aan de show en met name aan de beroemde ster Nick?

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019  Romantische boeken 2019

Ik ben je niet vergeten - Christina Lauren

Op tienjarige leeftijd verliest Macy haar moeder aan kanker. De vader van Macy probeert er voor haar te zijn, maar kan de leegte die haar moeder heeft achtergelaten niet opvullen. Om Macy een neetje afleiding buiten de stad te geven, koopt hij een vakantiehuis ten noorden van San Francisco. Hier leert Macy al snel haar Griekse buurjongen Elliot Petropoulos kennen en niet veel later zijn ze onafscheidelijk. Hun hele jeugd kijken ze uit naar de weekenden die ze lezend in Macy’s ‘bibliotheek’ doorbrengen. De vriendschap verandert langzaam in liefde en het is duidelijk dat ze na de middelbare school samen verdergaan, tot die ene noodlottige avond….

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019  Romantische boeken 2019

De Mister - E.L. James

Alessia Demachi is een jonge vrouw uit Albanië. Zij is door mensenhandelaars naar Engeland gebracht. Gelukkig kon ze aan hen ontsnappen en nu maakt ze een paar dagen in de week schoon bij Maxim Trevelyan. Een paar weken geleden heeft Maxim zijn oudere broer Kit verloren. Terwijl hij nog aan het rouwen is om Kit moet hij ook proberen te wennen aan zijn nieuwe positie in de Engelse adel. Al snelt raakt Maxim tot over zijn oren verliefd op Alessia en de onervaren Alessia krijgt ook gevoelens voor Maxim... 

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019  Romantische boeken 2019

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel

De feestdagen komen langzaam in zicht en Jessica kan niet wachten om samen met haar beste vriendinnen (Micky, Hannah en Debbie) een lang weekendje weg te gaan. De vriendinnen delen altijd alles met elkaar, maar zien elkaar niet zo heel erg vaak! Daarom gaan ze samen naar het vakantiehuisje waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties hebben doorgebracht. Wanneer de vriendinnen in het huisje aankomen, wacht hen een grote verrassing. Ze zijn namelijk niet de enigen die vakantie gaan vieren. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019

Nee heb je - Charlotte de Monchy

Bobbie is de laatste jaren een echte workaholic geweest. Tot diep in de nacht was ze aan het werk en op haar mobiel was ze 24/7 bereikbaar. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan en tijdens een bedrijfsfeestje kreeg ze een enorme paniekaanval. Toen besefte ze dat het zo niet langer verder kon. Ze besluit het iets rustiger aan te gaan doen door een kleine klus (het kopen van een surfschool en het bijbehorende stuk strand) in bali aan te nemen. Er is alleen één klein probleempje: op Bali woont de zus van Bobbie, die ze al negen jaar niet heeft gesproken. Zit zij wel op Bobbies komst te wachten?

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019

Een dag in december - Josie Silver

Laurie staat aan het begin van haar leven, is vrijgezel en heeft een saaie baan. Gelukkig deelt ze haar appartement wel met de leukste huisgenote die er bestaat; haar beste vriendin Sarah. Op een koude decemberdag zit Laurie in de bus naar huis en dan ziet ze een jongen bij de bushalte zitten. Ze kijken naar elkaar, de vonk vliegt over, maar de bus rijdt door. Laurie moet en zal de busjongen vinden en sleept Sarah mee naar alle barretjes in Londen. Helaas mag dit niet baten, want de busjongen is onvindbaar! Een jaar later komt Sarah met de mededeling dat ze de man van haar dromen heeft gevonden en neemt haar nieuwe vriend Jack mee naar huis. Wat blijkt: Jack is de busjongen! Laurie gunt Sarah het geluk van de wereld en vindt dat ze hem moet laten gaan. Laurie gaat verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Lees hier de recensie.

Het eindeloze strand - Jenny Colgan

Het eindeloze strand is het vervolg op Café Zon & Zee. Het gaat goed met Flora's café op Mure. Zowel de bewoners als toeristen komen er graag. Maar Flora is er de laatste tijd niet helemaal met haar hoofd bij. De afstandelijkheid tussen Joël en haar begint steeds groter te worden. Hij zit natuurlijk regelmatig in New York voor zijn werk, maar wat is er nog meer aan de hand? Kunnen Flora en Joël deze obstakels overwinnen? Is hun liefde hier sterk genoeg voor?

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019

Voor wat, hoort wat - Sophie Kinsella

Al haar hele leven leeft Fixie Farr volgens het motto van haar vader en dat is: familie eerst!  Als ze in een koffietent de laptop van een onbekende knappe man redt, schrijft Sebastian als bedankje een IOU (I Owe U) op een servetje. Al snel ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee. In  het kader van voor wat, hoort wat lossen ze steeds een schuld bij elkaar in: van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil leiden. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Lees hier de recensie.

Leugens & Lattes - Lauren Weisberger

In Leugens & lattes, het vervolg op De duivel draagt prada, is Emily Charlton weer terug! Nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar wanneer ze aan de kant wordt geschoven door de Snapchattende nieuwe generatie voelt ze dat ze een klapper nodig heeft. En daar komt topmodel Karolina Hartwell in beeld. Samen met gezamenlijke vriendin Miriam schiet Emily het topmodel te hulp wanneer deze laatste beschuldigd wordt van rijden onder invloed.

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019

Ik wil met je mee - Jill Mansell

Meteen tijdens haar eerste bezoek aan het Engelse platteland, waar haar vader met zijn vriend is gaan wonen, sluit Mimi het dorp Goosebrook en zijn bewoners in haar hart. Iedereen heeft daar zo zijn eigen problemen en gekkigheden, maar er is één iemand waar ze meteen een klik mee heeft en dat is Cal. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. Maar Cal is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochtertje. Op een dag wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie en er volgen een aantal onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal kruist steeds opnieuw, maar zal het ooit het juiste moment voor hun allebei zijn?

Lees hier de recensie.

Romantische boeken 2019

Ik mis je - Gillian King

Charlie leidt een normaal leventje in het niet zo spannende Wassenaar. Haar vrije tijd brengt ze door met haar beste vriendin Bo en ze is heimelijk verliefd op Carsten, de oudere broer van Bo. Maar net op de avond dat Carsten eindelijk laat merken dat hij ook meer voor haar voelt dan vriendschap, krijgen Charlie en Bo een auto-ongeluk, dat Bo niet overleeft. Charlie wordt gek van schuldgevoel en vlucht naar Hilversum. Daar komt ze in contact met James, een ontzettend foute jongen. Charlie raakt steeds meer verwijderd van alles wat haar lief was…

Lees hier de recensie.

Verknocht - Lisette Jonkman

Lucy heeft een ontzettend druk leven. Niet alleen maakt ze zich zorgen om haar vrienden, ze is ook ceremoniemeester van het huwelijk van Hermelien en Paladin, ze vaagt zich af of het echt wel goed gaat met Merel in Groningen en waar is Abby allemaal mee bezig? Ondertussen is ze druk bezig met haar visagiecarrière en is ze best gecharmeerd van Aris Brandt, de Bekende Nederlander die haar zo ongeveer tot zijn persoonlijk visagist heeft gemaakt. O ja, en ze moet ook nog studeren. Hierdoor staat haar eigen relatie niet erg hoog op haar to do-lijstje en verliest ze zichzelf en Oliver een beetje uit het oog. 

Lees hier de recensie

 

Lees ook: Winterse chicklits

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

Zoek in artikelen