Duistere Engelse sprookjesboeken voor volwassenen

Sprookjes zijn nog steeds hartstikke leuk om te lezen, zelfs als je volwassen bent! Gelukkig verschijnen er tegenwoordig ook heel veel sprookjesboeken voor volwassenen. Lees jij graag Engelse boeken en ben je op zoek naar een nieuw, duister sprookjesboek om te lezen? Lees dan snel verder! Met deze tips kun jij je TBR lijst zeker aanvullen.

Als we het hebben over duistere sprookjes dan wordt het niet snel veel duisterder dan de boeken van Christina Henry. Christina Henry herschrijft namelijk klassieke sprookjes maar met een grote horror twist! Ze heeft al veel spannende sprookjesboeken op haar naam staan, zoals Lost boy, Alice, The Mermaid, The Girl in Red en Red Queen. Allen zijn aanraders als je houdt van duistere sprookjes boeken!

Naast Christina Henry zijn er nog veel meer auteurs die sprookjesboeken met een duistere twist hebben geschreven. De onderstaande boeken zijn zeker een aanrader!

Cursed - Tom Wheeler

De titel van het boek zou je misschien bekend voor kunnen komen, want de Netflix-serie Cursed is namelijk gebaseerd op dit boek. Nimue is als buitenbeentje opgegroeid. Doordat ze een connectie heeft met duistere magie is iedereen in het Druïdendorp bang voor haar. Ze wil niets liever dan haar dorp verlaten, maar dan slachten de Red Paladins iedereen in haar dorp af. Haar moeder geeft haar op haar sterfbed de taak om een eeuwenoud zwaard naar de legendarische tovenaar Merlijn te brengen. Nimue is de enige hoop voor haar volk, maar haar missie geeft haar weinig ruimte voor wraak. Nimue komt op haar reis de huurling Arthur tegen, die haar vergezelt op haar missie. Nimue hanteert een zwaard die bedoelt is voor de ware koning, terwijl ze ondertussen vecht tegen de Red Paladins en het leger van een corrupte koning. Ze heeft moeite om haar volk te verenigen, terwijl ze tegelijk probeert om haar familie te wreken en de waarheid te vinden over haar lotsbestemming. Maar misschien kan het zwaard haar lot veranderen...

The Child Thief - Brom

Het huis van de 14-jarige Nick wordt in de gaten gehouden door drug dealers. Als de vreemde en mysterieuze jongen Peter hem niet had gered, had hij het misschien niet overleefd. Peter, een jongen met rood haar en puntige oren, wil dat Nick hem volgt door een vreemde en verontrustende mist naar een rijk met feeën en monsters. Nick kan nergens anders heen en dus besluit hij Peter te volgen. Nick belandt op een grijs en verwoest eiland dat ooit een betoverend paradijs was. Hij komt terecht in een oorlog die al eeuwenlang voortduurt. Hij moet leren om te vechten terwijl hij probeert bij de Devils te behoren, een groep van verloren en gestolen kinderen van Peter. Ook ontdekt Nick de waarheid over Peter: hij is de leider van een groep bloeddorstige kinderen, een dappere vriend, en een wezen dat zelf verdwaald is. Peter doet er alles aan om het doodgaande land te redden. 

 

Forest of a Thousand Lanterns - Julie C. Dao

De 18-jarige Xifeng is beeldschoon. Volgens de sterren is zij voorbestemd voor iets groots, namelijk om keizerin van Feng Lu te worden. Maar dat kan alleen als ze de duisternis binnen in haar omarmt. Xifeng is opgegroeid in een klein dorpje, maar ze droomt ervan om haar lotsbestemming te vervullen die haar wrede tante, de heks Guma, heeft voorspeld. Maar is de prijs voor de troon niet te hoog? Om dit te bereiken moet ze namelijk de man die van haar houdt afwijzen en de magie die in haar aderen stroomt uitbuiten. Haar magie wordt versterkt door het eten van de harten van degenen die ze net heeft gedood. Want de god die haar op deze reis heeft gestuurd, zal niet tevreden zijn totdat zijn macht absoluut is.

 

 

Daughter of the Forest - Juliet Marillier

Sorcha is het zevende kind en de enige dochter van Lord Colum of Sevenwaters. Ze heeft geen moeder meer, maar wel zes broers die heel veel van haar houden en haar beschermen. Maar het geluk van Sorcha wordt verbrijzeld wanneer haar vader betoverd wordt door zijn nieuwe vrouw, een kwaadaardige tovenares die haar broers betoverd met een vreselijke spreuk. Sorcha is de enige die de spreuk kan opheffen, namelijk door stil te blijven. Als ze praat voordat ze haar quest van het Fair Folk heeft volbracht, zal ze haar broers voor altijd verliezen. 

Wanneer Sorcha ontvoerd wordt door de vijanden van Sevenwaters en ze meegenomen wordt naar een vreemd land, wordt ze verscheurd door een keuze: of ze kan haar broers redden, of kiezen voor een liefde zoals je die maar één keer in je leven tegen komt. Sorcha weet niet of ze ooit haar taak zal kunnen volbrengen, maar de magie van het Fair Folk kent geen grenzen en liefde is de sterkste magie van allemaal..

There Once Lived a Woman Who Tried to Kill Her Neighbor's Baby: Scary Fairy Tales - Ludmilla Petrushevskaya

There Once Lived a Woman Who Tried to Kill Her Neighbor's Baby: Scary Fairy Tales is een bundel met duistere sprookjes. Van verdwijningen en verschijningen, nachtmerries en wendingen van het lot, tot mysterieuze kwalen en bovennatuurlijke interventies, in deze bundel komt het allemaal aan bod!

 

 

 

 

The Replacement - Brenna Yovanoff

Mackie Doyle leeft in het stadje Gentry, maar hij komt eigenlijk uit een andere wereld. Hij is een Replacement en 16 jaar geleden achtergelaten in de wieg van een mensenbaby. Mackie is echter dodelijk allergisch voor ijzer, bloed en ingewijde grond en hij vecht om te overleven in de mensenwereld. Hij zou er alles voor over hebben om net als de mensen te leven, om op zijn bas te oefenen en tijd door te brengen met zijn crush Tate. Maar wanneer het kleine zusje van Tate vermist raakt, wordt Mackie getrokken naar de onderwereld van Gentry, ook wel bekend als Mayhem. Hij moet de duistere wezens van Slag Heaps onder ogen zien en zijn rechtmatige plaats in die wereld, of de mensenwereld vinden.

 

 

The Book of Lost Things - John Connolly

De 12-jarige David rouwt om zijn pas overleden moeder. Hij is boos, alleen en heeft alleen de boeken die in zijn kamer staan als gezelschap. Maar dan beginnen die boeken tegen hem te fluisteren in de duisternis. Wanneer hij een toevlucht zoekt in zijn eigen verbeelding, ontdekt David dat de realiteit en fantasy met elkaar beginnen te versmelten. Terwijl zijn familie om hem heen uit elkaar valt, komt David terecht in een land, dat eigenlijk een vreemde reflectie is van zijn eigen wereld, die wordt bevolkt door helden en monsters en die geregeerd wordt door een koning die zijn geheimen opschrijft in een mysterieus boek...

 

 

Sisters Red - Jackson Pearce

Scarlett March leeft om te jagen op de Fenris – de weerwolven die haar oog hebben afgenomen bij een aanval op haar zus Rosie. Gewapend met een vlijmscherp hakmes en een bloedrode mantel is Scarlett een expert in het lokken en doden van weerwolven. Ze is vastberaden andere jonge meisjes te beschermen tegen een angstaanjagende dood, en zal niet rusten totdat elke wolf is gevild. 

Rosie March dacht ooit dat haar band met haar zus onvoorwaardelijk was. Ze heeft haar leven aan Scarlett te danken en jaagt daarom aan haar zijde. Maar als er steeds meer zielen verloren gaan in de stad en de Fenris aan kracht lijken te winnen, droomt Rosie over een leven zonder weerwolven. Ze voelt zich aangetrokken tot Scarletts enige vriend, Silas, een jonge pelsjager. Maar betekent haar liefde voor hem het verraad van haar zus en alles waar ze samen voor hebben gestreden?

Lees ook: De beste Young Adult en Fantasy sprookjes boeken

Nieuwste artikelen

  • Recensie: De Jacht - Will Dean

  • Herkomst - Saša Stanišic

  • Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek 

  • Moon Tiger - Penelope Lively

  • Dit weten we over Jurassic World 3: Dominion

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Fate: The Winx Saga seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen