Fantasy boekenseries

Zoek je nieuwe boeken series om aan te beginnen? En houd je van een fantasy tintje? Hier zijn een aantal geweldige series! Het is heerlijk om weg te dromen bij een karakter met een goed verhaal en dan in plaats van afscheid te nemen na één boek kan je gewoon met het volgende boek beginnen. 

 In willekeurige volgorde:

Fantasy boekenseries                         Fantasy boekenseries

Kronieken van de onderwereld - Cassandra Clare

De Kronieken van de onderwereld is een geweldige fanatasy serie, bestaande uit 6 boeken. Met deze 6 geweldige boeken kan je weer even voort!

Clary is 15 jaar en woont met haar moeder in New York. Al snel wordt Clary's moeder ontvoerd en komt ze achter een groot familiegeheim. Voordat Clary geboren werd behoorde haar moeder tot de schaduwjagers. Om haar moeder te kunnen redden moet Clary langzaam doordringen in de wereld van de schaduwjagers. Maar de schaduwwereld blijkt verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden uiteindelijk lukken om haar moeder te redden?

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Helse creaties - Cassandra Clare

Deze trilogie speelt zich af in London rond 1878. Deze serie vindt voor de Kronieken van de onderwereld plaats, maar speelt zich wel af in dezelfde wereld. Het zijn heerlijke boeken in het oude Londen en als fan van De kronieken van de onderwereld echt een aanrader! Je leest alles over de schaduwjager wereld en de voorouders van je favoriete karakters uit de andere serie van Cassandra Clare. Er komen zelfs een aantal karakters uit De kronieken van de onderwereld hierin voor en vice versa. 

We volgen het verhaal van Tessa tijdens haar leven in het New York van 1978. Hier komt snel een einde aan als haar voogd plotseling sterft. Tessa moet naar haar broer in Londen, maar nog voordat ze daar aankomt wordt ze ontvoerd door de Zwarte Zusters. Zij dwingen haar zich een vreemde gave eigen te maken. Zelf wist ze niet eens dat ze kon transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de schaduwjagers brengt...

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Allerzielen - Deborah Harkness

Hou je van fantasyboeken waarin heksen en vampiers voorkomen! Dan is de Allerzielen-serie van Deborah Harkness een aanrader.

Historicus Diana Bishop stamt af van een oud heksengeslacht, maar heeft haar bovennatuurlijke erfenis altijd ontkend. Tot ze per toeval een betoverd manuscript opent en ze haar afkomst niet meer kan wegdrukken. Een ontmoeting met de vampier Matthew Clairmont, die haar helpt om de geheimen van het manuscript te ontrafelen, blijkt het begin van een zinderende romance die alle regels en wetten zal breken.

Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Ik ben nummer vier - Pittacus Lore

Deze zevendelige boekenserie is compleet vertaald naar het Nederlands. Hou je van fantasyboeken met een sciencefiction randje? Dan is dit de serie voor jou!

John Smith is een erg bijzondere tiener. Hij moet zijn ware identiteit verbergen om niet in de handen van een dodelijke vijand, die gestuurd is om hem te vernietigen, te vallen. John woont samen met zijn beschermer in een klein plaatsje in Ohio. Hier krijgt hij te maken met een aantal hele vreemde gebeurtenissen die zijn leven veranderen: zijn eerste liefde, indrukwekkende nieuwe krachten en een geheime connectie met de anderen die zijn lot delen.

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Edelsteen trilogie - Kerstin Gier

Als je niet weet wat je nu moet gaan lezen dan raden wij de prachtige Edelsteen trilogie aan! Deze serie is perfect om in één ruk uit te lezen. 

Het verhaal gaat over Gwendolyn Shepherd. Ze wordt soms gek van haar familie en vooral van haar arrogante nichtje Charlotte. Maar op haar zestiende verjaardag komt Gwen erachter dat in plaats van haar nichtje, zijzelf een zeldzaam gen heeft geërfd, waardoor ze door de tijd kan reizen.

Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook... de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden... 

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

De Hongerspelen - Suzanne Collins

Je hebt waarschijnlijk vast wel eens de films van The Hunger Games gezien, maar de boeken zijn ook echte aanraders!

In de toekomst is het voormalige Noord-Amerika onderverdeeld in twaalf districten. Jaarlijks moeten deze districten één jongen en één meisje leveren die mee moeten doen aan de Hongerspelen. Hierbij worden de 24 jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één iemand levend uit kan komen. Wanneer het zusje van Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor de Hongerspelen twijfelt Katniss geen moment en neemt ze de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel en dat is koste wat het kost overleven.

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Divergent - Veronica Roth

Ook de boeken van Divergent zijn verfilmd. Helaas is het laatste deel nooit helemaal verfilmd en daarom zijn de boeken van Veronica Roth een echte aanrader voor de fans van de films. Zo kun je eindelijk weten hoe het verhaal afloopt!

Het verhaal speelt zich af in de toekomst waarin de maatschappij is opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast ontmoet ze nieuwe vrienden en valt ze voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Beautiful creatures Kami Garcia & Margaret Stohl

Met deze vierdelige fantasy serie zal je je zeker niet vervelen!

Lena Duchannes is geen normaal tienermeisje, ze probeert wanhopig haar macht te verbergen. Ze heeft namelijk te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn.

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

De labyrintrennerJames Dashner 

Als je op zoek bent naar een post-apocalyptisch fantasy verhaal, dan is De labyrintrenner het boek voor jou. 

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Hush Hush - Becca Fitzpatrick

In de fantasy boekenserie Hush Hush spelen niet alleen mensen, maar ook engelen de hoofdrol. Ben je dus op zoek naar een fantasyboek over engelen? Dan kunnen wij Hush Hush zeker aanraden!

Nora Grey krijgt een nieuwe klasgenoot: Patch. Hij is knap, ouder en heel irritant. Jammer genoeg moeten ze samen aan een project werken, hoewel Nora dat veel liever met haar beste vriendin zou doen. Patch blijkt heel veel over Nora te weten en dat is best raar. Bovendien lijkt het wel of ze hem overal tegen komt: in de bibliotheek, op de pier, in haar favoriete eettentje... Er gebeuren mysterieuze dingen en Nora weet niet meer wat wel of niet echt is. Dat Patch er iets mee te maken heeft is wel duidelijk. Maar wat precies? Wie is hij werkelijk en is hij wel te vertrouwen?

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Het huis van de nacht - Kristin Cast & P.C. Cast

Het huis van de nacht is voor iedereen die houdt van hele lange series! Deze serie bestaat namelijk uit 12 delen. 

Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Academicus Vampyrus - Richelle Mead

Academicus Vampyrus is een geweldige boekenserie over vampiers, vriendschap, liefde en school, met als heldin Rose. Rose is een geweldig personage en de boeken lezen zo weg. De serie bestaat uit zes boeken dus je kan even vooruit.

Lissa Dragomir, de prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet ten allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose is de beste vrienden van Lisssa. Ze is een dhampier en leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen...

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

De Alchemisten - Richelle Mead

Waar Academicus Vampyrus (Vampire academy) eindigt begint het verhaal van De alchemisten met als hoofdpersonage Sydney. Sydney was één van de karakters uit Academicus Vampyrus maar hier begint ze haar eigen verhaal. In het Engels zijn er zes delen van deze serie verschenen, maar er zijn er maar drie naar het Nederlands vertaald.

Sydney is een alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen. Maar nadat Sydney een verdacht dhampier-meisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.

Als Sydney ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Mastrano springt ze geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. 

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Penryn & het einde der dagen - Susan EE

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, 's nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig - en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels... Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

De verborgen universiteit - Natalie Koch

Deze trilogie van Nederlandse bodem is een aanrader voor de fantasyliefhebbers!

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten te ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld. Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom? 

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

De gave van Katsa - Kristin Cashore

Deze serie kan je los van elkaar lezen. De gave van Katsa heeft een gesloten einde maar gelukkig voor ons kwam er nog een prequel namelijk Verraad in de Dalen. En als je daarna nog meer wilt is er Bitterblauw. Hierin speelt een ander karakter de hoofdrol, maar het is zeker net zo goed!

Katsa is sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te doden. Katsa is een Begaafde. Dat iemand een gave heeft, openbaart zich op zijn of haar twaalfde, als de Begaafde twee verschillende kleuren ogen krijgt. Als nichtje van de koning zou Katsa normaal gesproken een leven vol luxe en privileges leiden, maar net als de andere Begaafden is ze verplicht haar gave in dienst van de koning te stellen. Voor hem moet ze het vuile werk opknappen, zoals het afrekenen met zijn vijanden of ongehoorzame burgers. Inmiddels is ze achttien en kan ze zich geen ander leven voorstellen. Maar alles wordt toch anders. Katsa had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op de knappe prins Po. Ze had nooit verwacht de ware aard van haar gave te ontdekken, of het verschrikkelijke geheim dat ver weg verborgen is. Een geheim dat alle zeven koninkrijken kan vernietigen. 

                        Fantasy boekenseries                        Fantasy boekenseries

Silber - Kerstin Gier

Als liefhebber van de Edelsteen trilogie kan je je hart ophalen met deze nieuwe serie. De boeken lezen weer heerlijk weg en het verhaal is intrigerend.

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl... Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin...

 

Lees ook: Young Adult boekverfilmingen

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen