De 40 beste complete Young Adult series 

Young Adult series zijn tegenwoordig niet meer aan te slepen in boekenwinkels. Ook worden ze dikwijls verfilmd. Waarom zijn de Young Adult boeken zo populair? Oorspronkelijk zijn de boeken bedoeld om de overgang van jeugdliteratuur naar literatuur voor volwassenen te vergemakkelijken. Toch worden de boeken ook graag gelezen door de oudere doelgroep. De boeken zijn erg toegankelijk en kennen diverse genres, waarbij fantasy duidelijk de overhand heeft. En als je dan eenmaal aan het lezen bent wil je ook gelijk door kunnen lezen! Wij hebben daarom goed gekeken dat alle onderstaande series al compleet uitgebracht zijn. Iedereen wil meer Young Adult boeken thuis op de planken en daarom zetten wij hier de 40 beste complete Young Adult series op een rijtje!

Young Adult series 

Caraval - Stephanie Garber

We beginnen deze lijst met de 40 beste complete young adult series met Caraval. Deze fantasyvolle trilogie is een echte aanrader voor alle fantasyliefhebbers! 

De zussen Scarlett en Donatella vluchten uit angst voor hun wrede vader van het eiland waar ze wonen. Daarbij worden ze geholpen door de verleidelijke (maar ook onuitstaanbare) Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt gebeurt. Vlak na hun aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

Young Adult series 

Summoner - Taran Matharu

De nieuweling is het eerste deel van de Summoner-serie van Taran Matharu.

De smidsleerling Fletcher reist samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie wanneer hij ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen. Op de academie worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Young Adult series 

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

De leuke Netflix film To All the Boys I've Loved Before is gebaseerd op het eerste deel van de Aan alle jongens van wie ik hield-serie. In totaal bestaat de serie uit drie boeken. 

Elke keer dat Lara Jean verliefd is, maar het niks wordt met hem, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht... en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus...

Young Adult series 

The Darkest Minds - Alexandra Bracken  

De overlevenden is het eerste deel van deze dystopische young adult trilogie en gaat over de zestienjarige Ruby. Wanneer zij op haar tiende verjaardag wakker wordt is er iets veranderd. Haar ouders herkennen haar niet en sluiten haar op  in de garage. Ze bellen de politie, waarna Ruby wordt opgepakt en naar Thurmond wordt gestuurd, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Young Adult series 

Alice in Zombieland - Gena Showalter

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer dan één seconde nodig om iedereen van wie ze hield te laten verdwijnen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Er wordt gezegd dat het een auto-ongeluk was, maar Alice weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit hun handen te blijven, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van de school, Cole Holland...

Young Adult series 

De glazen troon - Sarah J. Maas

Deze serie wordt door vele eerder gezien als fantasy dan als young adult, maar hij is zo goed dat wij deze serie in elk lijstje zetten!

Celaena wordt voor de belangrijkste keuze van haar leven gesteld. Ze moet óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Al snel worden de deelnemers van het toernooi een voor een op gruwelijke wijze vermoord. Celaena blijkt dus niet alleen voor haar vrijheid te vechten, maar ook voor haar leven.

 

Young Adult series 

Academicus Vampyrus - Richelle Mead

Deze boekenreeks bestaat uit zes verschillende boeken en gaat over Rose Hathaway. Rose is 17 jaar oud en is een dhampier. Dit houdt in dat ze half mens en half vampier is. Rose wordt opgeleid tot de lijfwacht van haar vriendin Lisa. Lisa is een Moroi, wat betekent dat ze een sterfelijke volbloed vampier is. Rose kan in Lisa's hoofd kijken en haar gedachtes volgen. Daarnaast belandt Rose in een verboden liefdesrelatie met haar mentor Dimitri. 

 

 

Young Adult series 

Twilight - Stephenie Meyer

Ook de Twilight-serie heeft het Young Adult genre goed op de kaart gezet en kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst! De boeken en de films zijn erg populair en in totaal bestaat de serie uit vier delen. De verhalen worden grotendeels vertelt vanuit het perspectief van Bella Swan. Zij is een tiener en verhuist naar Forks, waar ze verliefd wordt op een vampier, genaamd Edward Cullen. Bella wil achter het geheim komen van Edward, maar realiseert zicht niet direct dat ze hiermee haar eigen leven en dat van anderen op het spel zet. 

 

Young Adult series 

De Selectie - Kiera Cass

De Selectie triologie gaat over de selectie waarbij 35 meisjes kans maken op een beter leven vol luxe. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van America Singer. Dit meisje is eigenlijk heel tevreden met haar leven en haar geheime liefde, en wil helemaal niet strijden om een kroon. Dit verandert echter wanneer zij de knappe prins Maxon leert kennen en ze in de knoop komt met haar oorspronkelijke gedachtes. Wat wil ze nu?

 

 

Young Adult series 

De Hongerspelen - Suzanne Collins

De Hongerspelen is een razend populaire Young Adult serie. Ook de films zijn erg populair! Het verhaal speelt zich af in de toekomst in Noord-Amerika, waar zich een nieuw land heeft gevormd; Panem. Het land kent twaalf districten en een hoofdstad; het Capitool. Eigenlijk waren er 13 districten, maar deze is afgebrand door de hoofdstad. Nu worden er ieder jaar De Hongerspelen gespeeld als een soort straf. Dit houdt in dat er twee kinderen (een jongen en een meisje) tussen de 12 en 18 uit elk district meedoen aan een gevecht tot de dood, waar het hele land dan naar kijkt. Wanneer het zusje van Katniss wordt uitgekozen om mee te doen twijfelt Katniss geen moment. Ze besluit om de plek van haar zusje in te nemen en zelf mee te doen aan De Hongerspelen. 

Young Adult series 

Divergent - Veronica Roth

De bekende Divergent reeks bestaat ook uit drie boeken. Het verhaal gaat over het futuristische Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris bestaat uit vijf facties: Zelfverloochening, Vriendschap, Oprechtheid, Onverschrokkenheid en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen een factie kiezen waarbij ze de rest van hun leven willen horen. Tris besluit om haar familie te verlaten en voor de factie Onverschrokkenheid te kiezen. Tijdens de zware inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Ondertussen draagt ze een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

Young Adult series 

Percy Jackson en de Olympiërs - Rick Riordan

In totaal zijn er vijf boeken in deze reeks. Percy is hierbij het hoofdpersonage. Percy is een halfgod, wat inhoudt dat hij een mix is tussen een god en een mens. Zijn vader is namelijk Poseidon. Hierdoor heeft Percy speciale krachten, zo kan hij water uit een rivier omhoog laten komen. Sinds Percy weet van zijn halfgoddelijkheid, verblijft hij gedurende de zomer in kamp Halfbloed, waar hij een heel bijzonder meisje leert kennen. 

 

 

Young Adult series 

Angelfall - Susan Ee

Ook deze boekenreeks betreft een trilogie. De boeken gaan over de engelen van de apocalyps die de macht in de wereld hebben overgenomen. Er is sprake van gevaarlijke bendes en er is veel bijgeloof bij de mensen. Op een dag wordt Penry's kleine zusje ontvoerd door de engelen. Ze gaat haar redden en krijgt hierbij hulp van Raffe; een engel zonder vleugels. Hij is haar vijand, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

 

Young Adult series 

Fallen - Lauren Kate 

De fantasy boekenserie Fallen bestaat uit zes delen. Het verhaal draait om Luce. Wanneer ze terechtkomt op de school Zwaard en Kruis voelt ze zich meteen aangetrokken door de mysterieuze en afstandelijke Daniel Grigori.  Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden… ook al betekent het haar dood.

Young Adult series 

Hush hush - Becca Fitzpatrick

Deze populaire boekenreeks hoort natuurlijk in het rijtje van beste complete Young Adult series thuis. Deze serie bestaat uit vier boeken. Nora Grey is verstandig en slim, maar ze maakt de fout om verliefd te worden op Patch. Hij maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat zeker niet brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld? 

Young Adult series 

Pretty Little Liars - Sara Shepard

Wie kent deze serie niet? Niet alleen zijn de boeken erg populair, ook de tv-serie is een groot succes. Pretty Little Liars gaat over vijf populaire vriendinnen uit Rosewood. Samen gaan ze naar school, vieren feestjes en maken van alles mee. Dan verdwijnt opeens de Queen B van de groep; Alison. Vanaf dat moment vallen hun ''normale'' geheimen in het niet, want ze krijgen opeens allemaal verdachte sms'jes van een persoon die zich A noemt. Wie is dit? Wat wil deze persoon van hen? Waar is Alison?

Young Adult series 

Kronieken van de Onderwereld - Cassandra Clare

De boeken van Cassandra Clare zijn razend populair. Met name zijn de boeken die zich afspelen in de schaduwjagerswereld een groot succes. Kronieken van de onderwereld is de eerste serie die is uitgebracht en bestaat uit zes boeken. De boeken gaan over de vijftienjarige Clary die, wanneer haar moeder ontvoert is, ontdekt dat haar moeder ooit tot de groep van de demonenjagers behoorde. Beetje bij beetje komt Clary ook in deze wereld terecht. Hier leven de mensen die voor de helft engel zijn. Clary is vastbesloten om haar moeder te redden uit deze verscheurde wereld, maar gaat dat lukken? 

Young Adult series 

De Helse Creaties - Cassandra Clare

Dit is een tweede boekenreeks van Cassandra Clare. Ook deze serie speelt zich af in de wereld van de schaduwjagers en mag niet ontbreken in deze lijst met de 40 beste complete Young Adult series. In deze trilogie draait het om de schaduwjagers van Londen. Het hoofdpersonage Tessa verhuist naar het Victoriaanse Londen, waar ze ontvoerd wordt en haar speciale gave ontdekt. Ze wordt uiteindelijk gered door de schaduwjagers en maakt met hen grootse avonturen mee.

 

De Duistere Machten - Cassandra Clare

Vrouwe middernacht is het eerste boek van de trilogie De Duistere Machten en speelt zich af in een geheime wereld waar vreemde gedaantes leven én overleven. Hoofdpersonage Emma Carstairs is een schaduwjager die koste wat kost uit wil zoeken wie haar ouders vijf jaar geleden heeft vermoord. In deze wereld is het de liefde tussen schaduwjagers en de zogehete “parabatai” verboden. Toch gaat Emma samen met haar parabatai Julian Blackthorn op pad, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Zal het Emma lukken om haar gevoelens aan de kant te zetten en wraak te nemen op de moordenaars van haar ouders? 

Caster chronicles - Kami Garcia

Deze boekenserie bestaat in totaal uit vier boeken en het verhaal gaat over Lena Duchannes. Ze is niet een normaal jong meisje, aangezien zij en haar familie al generaties lang achtervolgd worden door een vloek. Ethan Wate droomt al geruime tijd over een meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, ontmoeten de twee elkaar. Lena probeert om de vloek verborgen te houden, maar of dit gaat lukken?

De Grisha - Leigh bardugo

Deze serie bestaat uit drie boeken en verdient ook zeker een plekje in de lijst met beste complete Young Adult series. Het verhaal speelt zich af in het rijk Ravka, dat sinds tientallen jaren in tweeën wordt gedeeld door de Schaduwvlakte. Dat is een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Alina is nooit ergens goed in geweest, maar wanneer haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een kracht die zijn leven redt. Haar kracht kan het koninkrijk redden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

                    Young Adult series 

Robijnrood - Kerstin Gier

Deze trilogie heeft een trouwe en enthousiaste fanbase en dat is niet voor niets. Het zijn prachtige exemplaren. De boeken gaan over Gwendolyn die uit een heel bijzondere familie komt. Er wordt al eeuwenlang het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is de gelukkige die dit gen ook bezit. Maar is het wel zo fantastisch als het lijkt? Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook... de knappe Gideon.  

 

                    Young Adult series 

Hof van Doorns en Rozen - Sarah J. Maas

De Hof van Doorns en Rozen trilogie van Sarah J. Maas is mateloos populair. Net als haar andere serie, De glazen troon, verdient dit boek een plek in de beste complete Young Adult series! Het eerste boek gaat over de negentienjarige Feyre. Om haar overlevingskans en die van haar familie te vergoten, moet ze gaan jagen in het bos. Helaas moet ze hier een wolf voor doden en dit heeft grote consequenties. Een beestachtige wezen komt vergelding eisen en neemt Feyre mee naar het feeënrijk Prythian. Hier ontdekt ze dat haar ontvoerder eigenlijk Tamlin is, een hoge Fae. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

                    Young Adult series 

De Lunar Chronicles - Marissa Meyer

Deze serie bestaat uit vier delen en twee novelles. De Lunar Chronicles steekt het verhaal van bekende sprookjes in een heel nieuw, sciencefiction-achtig jasje! Daarmee heeft deze serie een plek verdiend in deze lijst!

Het eerste deel is geïnspireerd op Assepoester. Het boek speelt zich af in de toekomst, waar mensen en androïden samen leven in Nieuw Peking. Er heerst een vreselijke plaag waar veel mensen aan dood gaan, hun enige hoop is Cinder. Zij is een cyborg en een getalenteerde monteur. Maar hierdoor is ze wel een tweederangsburger. Cinder heeft een mysterieus verleden en een vreselijke stiefmoeder. Wanneer op een dag de knappe prins Kai bij haar kraampje op de markt staat, veranderd haar leven voorgoed. Ze bevindt zich plots midden in een intergalactische strijd. Maar Cinder moet eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

                    Young Adult series 

Gone - Michael Grant

In de Gone-serie van Michael Grant zijn de volwassenen van de ene op de andere dag verwenen. Tijdens een gewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit.  Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind.
Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wíl, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine en zijn terreurbende moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…

                    Young Adult series 

De labyrintrenner - James Dashner

Deze trilogie gaat over Thomas die wakker wordt in een lift, zonder herinneringen. Wel weet hij zijn naam nog. Hij komt terecht bij een groep jonge mannen en ze komen erachter dat ze gevangen zitten in een doolhof. Thomas sluit zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

 

 

                    Young Adult series 

Legend - Marie Lu

Deze trilogie speelt zich af in 2130 in Los Angeles, dat overgelopen is na een overstroming. De 15-jarige June is geboren in de elite en wordt klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Young Adult series                     Young Adult series 

Een wereld zonder hemel - Veronica Rossi 

Deze drie boeken zijn allemaal futuristisch van aard. De mensheid wordt hier in twee kampen verdeeld. Je woont ofwel binnen ofwel buiten de koepel. Wanneer je binnen de koepel woont, leef je een compleet virtueel leven. Woon je buiten de koepel, dan ben je overgeleverd aan de wetten van de natuur. Aria is verstoten van haar thuis; de compleet afgesloten stad Reverie. Ze zal moeten overleven in de wilde natuur. Ze is bang dit niet te overleven door de kannibalen die er leven en ze gaat op zoek naar een nieuw tijdperk voor iedereen zonder hemel.

Young Adult series                     Young Adult series 

Tearling - Erika Johansen

Deze trilogie gaat over Kelsea Glynn die op haar negentiende verjaardag haar kroon gaat opeisen in het kasteel waar ze geboren is. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door haar oom, een marionet van de Rode Koningin. De Rode Koningin regeert al geruime tijd met harde hand het buurland. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met grote magische krachten. Ze heeft ridders nodig om de kroon te bemachtigen, maar tegelijkertijd zijn er ook gevaarlijke mensen die haar de kroon absoluut niet gunnen.

Young Adult series 

De dark elements - Jennifer L. Armentrout

Deze trilogie gaat over de zeventienjarige Layla. Alles wat ze wil, is normaal zijn. Maar doordat ze de gave heeft om de ziel van iemand weg te nemen wanneer ze iemand zoent, maakt haar anders dan de rest. Voor de Wachters bij wie ze is opgegroeid moet ze haar demonische kant verbergen. Ook voor Zayne, de jongen op wie ze verliefd is, moet ze dit verborgen houden. Dan ontmoet ze Roth. Hij is een demon, maar hij blijkt nogal gevaarlijk. Aan de andere kant kan ze hem zonder schuldgevoel zoenen, aangezien hij geen ziel heeft... Wanneer Layla ontdekt dat zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

Gone - Michael Grant

Deze serie bestaat uit zes delen. In het eerste deel verdwijnen van het ene op het andere moment alle volwassenen. Tijdens een normale schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit. Er zijn geen artsen en politieagenten meer. En wie zorgt er voor de achtergebleven baby's? Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind. Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wíl, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…

Young Adult series                     Young Adult series 

De Paladijnse voorspelling - Mark Frost

Deze trilogie gaat over Will West. Zijn ouders hebben hem op het hart gedrukt vooral niet op te vallen en gemiddelde cijfers op school te behalen. Dat gaat goed, tot Will per ongeluk het hoogste landelijke gemiddelde scoort op een test. Hij wordt opgeroepen door een geheimzinnige, exclusieve school. Daarnaast wordt hij vanaf dat moment gevolgd door gevaarlijke mannen met donkere hoeden die een bedreiging voor zijn familie vormen. Will vlucht naar het Centrum, waar hij leert om met zijn verborgen talenten fysieke en mentale prestaties te leveren die voor een gewone sterveling onmogelijk zijn. Hij komt erachter dat hij midden in een duizend jaar oude strijd tussen twee reusachtige machten terecht is gekomen...

Young Adult series                    Young Adult series                     Young Adult series 

De 100 - Kass Morgan

Je hebt vast wel eens gehoord van De 100. Deze leuke trilogie is ook verfilmd tot een serie! In het boek is de aarde onbewoonbaar geworden als gevolg van een kernramp. De mensen leven nu in een ruimteschip dat om de aarde heen zweeft. Doordat de populatie stijgt en de voorraden langzaam opraken, moeten ze weten of de aarde weer bewoonbaar is. Om dit te weten te komen, worden er honderd jeugdgevangenen naar de aarde gestuurd. Samen moeten ze zien te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je allemaal in de gevangenis hebt gezeten?

Young Adult series 

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine - Ransom Riggs

Deze zenuwslopende trilogie gaat over Jacob die een hele speciale band had met zijn opa. Zijn opa vertelde hem altijd bizarre verhalen over zijn jeugd en hij bezat een collectie vreemde foto's van bijzondere kinderen. Wanneer zijn opa komt te overlijden, reist Jacob af naar een geïsoleerd eiland in Wales. Hij ontdekt resten van van een verlaten tehuis voor bijzondere kinderen. Maar waren deze kinderen alleen bijzonder, of misschien wel gevaarlijk? En zijn ze wel echt dood?

 

Young Adult series 

Wicca - Cate Tiernan

Deze boekenreeks bestaat uit maar liefst vijftien boeken. De serie gaat over de zestienjarige Morgan Rowlands die  merkt dat ze anders is dan de mensen om haar heen. Wat er precies met haar is, kan ze niet duiden. Ze blijkt een afstammeling van een reeks heksen te zijn en blijkt allerlei magische krachten te bezitten.

 

 

 

Young Adult series 

Matched - Ally Condie 

Matched is ook een trilogie die zeker hoort in deze lijst met beste complete young adult series. Het verhaal gaat over Cassia. Ze groeit op in een maatschappij waarin alles voor haar geregeld wordt. Het lijkt zo mooi als Cassia door de Autoriteiten wordt uitgehuwelijkt aan haar beste vriend. Maar dan gaat er iets mis. Cassia krijgt in de gaten dat alles niet zo mooi is als het lijkt en dat je beter niet te veel kritiek kunt uiten...

 

 

Young Adult series 

The Iron Fey - Julie Kagawa

Deze boekenreeks bestaat uit maar liefst zeven boeken en gaat over Meghan Chase, een heel gewoon zestienjarig meisje. Ze komt erachter dat ze de dochter is van een elfenkoning. In het begin gelooft ze daar helemaal niks van, totdat haar broertje ontvoerd wordt door gevaarlijke wezens, die haar zo het magische rijk Nimmernimmer proberen binnen te lokken... Al snel komt Meghan terecht in een onbekende, zeer gevaarlijke wereld waar ze al haar pas ontdekte magische krachten nodig zal hebben om te overleven. 

Young Adult series 

De Test - Joelle Charbonneau 

Deze trilogie heeft nogal veel weg van De Hongerspelen. De boeken gaan over het hoofdpersonage Cia Vale, die mag meedoen aan De Test. De Test is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen de beste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Wanneer je hier voor slaagt, zul je worden voorbereid om de leider van het land te worden. Haar vader is het niet eens met de deelname van zijn dochter. Toch neemt Cia deel en vergt De Test zowel fysiek als mentaal het uiterste.

Young Adult series 

Sookie Stackhouse Mysteries - Charlaine Harris

Deze boekenreeks, bestaande uit tien boeken, vormen de basis voor de bekende Amerikaanse televisieserie True Blood. Het verhaal gaat over Sookie Stackhouse, een serveerster met telepathische gaven. Dit maakt het liefdesleven van Sookie niet makkelijk want ze kan alle gedachtes van potentiële lovers meteen lezen. Dit verandert als ze de vampier Bill Compton leert kennen. Zijn gedachten kan ze niet lezen. Iedereen om haar heen vindt Bill maar een gevaarlijke man...

Young Adult series 

Magisterium - Holly Black & Cassandra Clare

We sluiten de lijst met beste complete Young Adult series af met de leuke Magisterium-reeks van Holly Black en Cassandra Clare! Deze serie bestaat uit in totaal vijf boeken. Het verhaal gaat over Callum Hunt. Zijn vader heeft hem altijd gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best om te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan...

 

Lees ook: De mooiste Young Adult contemporary boeken

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • 18 x de leukste filmseries

 • 12 x de beste romantische tiener films

 • Top 16 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen