Deze 7 boeken moet je lezen voor de Oscars 2020

Binnenkort komen de Oscars er weer aan. Natuurlijk weten we nog niet welke films er uiteindelijk genomineerd zullen worden, maar er zijn toch wel een aantal films die een grote kans hebben om een Oscar nominatie in de wacht te slepen. En veel van deze films zijn gebaseerd op boeken! In dit artikel zetten wij 7 boeken op een rijtje die je eigenlijk gelezen moet hebben voor de Oscars van 2020. Je hebt gelukkig nog even de tijd, want de Oscars zullen op 10 februari 2020 worden uitgereikt.

Oscars 2020

The Good Liar - Nicholas Searle (Engels)

The Good Liar is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Searle en dit is zeker een boek dat je moet lezen voor de Oscars 2020. In de film volgen we het verhaal van Roy Courtnay (Ian McKellen uit The Lord of the Rings). Hij is een meesteroplichter die in een klein Engels stadje woont. Hij staat op het punt zijn allerlaatste zwendel uit te voeren en heeft het perfecte doelwit gevonden: de knappe, alleenstaande vrouw Betty (Helen Mirren uit The Nutcracker and the Four Realms). Roy ontmoet haar online en kan eigenlijk niet geloven dat ze ontzettend rijk is. Al snel nodigt Betty hem uit om bij haar te komen wonen in haar prachtige huis, maar eenmaal op zijn plek ontdekt Roy dat hij om Betty begint te geven. Een simpele zwendel verandert daarmee in de meest verraderlijke klus van zijn leven. The Good Liar is vanaf 21 november in de bioscoop te zien!

Oscars 2020

Onder moeders vleugels - Louisa May Alcott

De film Little Women is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louisa May Alcott uit 1868 en 1869. In het Nederlands verscheen dit boek met de titel Onder moeders vleugels. Little Women speelt zich af in Orchard House. We volgen het leven van de vier March zusters (Meg, Jo, Beth en Amy). Het boek is een heel klein beetje gebaseerd op de eigen kindertijd van de schrijfster en haar drie zussen. De hoofdrollen in deze boekverfilming zijn weggelegd voor Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen, Laura Dern en Meryl Streep! Little Women is vanaf 6 februari 2020 in de bioscoop te zien.

Oscars 2020

Secrecy World - Jake Bernstein (Engels)

Eerder in 2019 verscheen The Laundromat op Netflix. Deze film gaat over het Panama Papers-schandaal en is gebaseerd op het non-fictieboek Secrecy World van journalist Jake Bernstein. Wanneer een weduwe wordt opgelicht en al haar verzekeringsgeld verliest, leidt haar zoektocht naar twee sluwe advocaten in Panama. Zij blijken geld voor de superrijken te verbergen. Netflix heeft een mooie sterrencast weten binnen te slepen voor The Laundromat, onder andere Meryl Streep, Gary Oldman en Antonio Banderas zijn te zien in de hoofdrollen van deze film.

Oscars 2020

I Heard You Paint Houses - Charles Brandt (Engels)

The Irishman volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro) en is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van Charles Brandt. Frank is een WWll-veteraan en is inmiddels uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten zelfs een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). The Irishman is op 27 gereleased op Netflix. En het is een echte must-see!

Oscars 2020

Motherless Brooklyn - Jonathan Lethem (Engels)

Motherless Brooklyn is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Lethem. Het verhaal speelt zich af in 1954 en gaat over Lionel Essrog (Edward Norton). Hij werkt als privé-detective en heeft het syndroom van Tourette. Hij wil de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) oplossen. Tijdens zijn onderzoek ontdekt Lionel een aantal geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad. Het mysterie leidt hem naar verschillende plekken in New York en hij gaat de strijd aan met boeven, corruptie en de gevaarlijkste man van de stad. Dit alles doet hij uit respect voor zijn vriend en om de vrouw te redden die weleens zijn eigen redding zou kunnen zijn. De film Motherless Brooklyn is vanaf 5 december in de bioscoop te zien!

Oscars 2020

Caging Skies - Christine Leunens (Engels)

De satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit is gebaseerd op het boek Caging Skies van Christine Leunens. Hierin worden we mee terug genomen naar de Tweede Wereldoorlog en daar ontmoeten we de jonge Jojo. Hij woont in Duitsland en heeft niet echt vrienden, behalve dan zijn denkbeeldige vriend Hitler (Taika Waititi). Jojo houdt van zijn land en zijn wereldbeeld wordt dan ook ernstig aangetast als zijn moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje in huis neemt. Hij zal nu zijn grootste angsten onder ogen moeten komen! Jojo Rabbit is vanaf 9 januari 2020 in de bioscoop te zien.

Oscars 2020

Just Mercy - Bryan Stevenson (Engels)

Just Mercy is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bryan Stevenson en moet je ook zeker lezen voor de Oscars 2020. In de film Just Mercy volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson. Hij heeft gestudeerd aan Harvard en hierna gaat hij aan de slag in Alabama om gevangenen, die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen, te verdedigen. Eén van zijn eerste zaken is die van Walter McMillian. Hij werd in 1987 ter dood veroordeeld voor de moord op een meisje van 18 jaar, ondanks het feit dat er geen overtuigend bewijs was dat Walter de moord had gepleegd. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek spelletje. Al snel krijgt hij te maken met racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden. De hoofdrollen worden vertolkt door Michael B. Jordan, Jamie Foxx en Brie Larsson en Just Mercy is vanaf 16 januari 2020 in de bioscoop te zien.

Bron: Entertainment Weekly

Lees ook: Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Alles over de nieuwste verfilming van Little Women

  • Eerste castfoto van Little Women

  • De eerste 'Little Women' trailer met Emma Watson

  • Nieuwe beelden van 'Little Women'

  • Nieuwe 'Little Women' posters

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen