Populaire boeken die in maart 2020 verschijnen

De maand maart is alweer bijna aangebroken en ook in deze maand hoeven we ons niet te vervelen! Er worden namelijk weer heel veel leuke nieuwe boeken uitgebracht. Van fantasy (het nieuwe boek van Sarah J. Maas!) tot aan chicklits (het nieuwe boek van Jenny Colgan!), er is voor ieder wat wils! Lees snel verder en ontdek welke boeken jij absoluut niet mag missen in de maand maart.

Huis van aarde en bloed - Sarah J. Maas (3 maart)

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Suzanna's Wereld - Jojo Moyes (3 maart)

Suzanna gaat gebukt onder familieproblemen. Haar moeder, de ooit zo stralende socialite Athene Forster, had de wereld aan haar voeten liggen tot een schandaal haar reputatie te gronde richtte. Als haar dochter achtervolgt dat schandaal Suzanna nog steeds. De enige plek waar Suzanna zich thuis voelt is het Peacock Emporium, het kleine curiosawinkeltje annex café, dat ze als bouwval kocht en heeft opgeknapt. De plek trekt al snel allerlei mensen aan voor een espresso en een praatje. Ook Alejandro, op de vlucht voor zijn herinneringen aan Argentinië, komt steeds vaker langs. Als Suzanna door een tragische gebeurtenis haar verleden onder ogen moet zien, realiseert ze zich dat de sleutel tot haar geluk misschien wel dichterbij is dan ze denkt.

Lentekriebels - Nora Roberts (3 maart)

1. Een dubbele rol
Uit angst voor negatieve publiciteit vertelt de bekende tv-actrice Ariel Kirkwood aan niemand dat ze een proces voert om de voogdij over het zoontje van haar verongelukte broer te krijgen. Ook niet aan Booth DeWitt, in wiens nieuwste film ze de hoofdrol speelt. Wanneer de pers uiteindelijk toch een verhaal vol leugens verspreidt, krijgt ze spijt van haar zwijgzaamheid, want de prille liefde die tussen haar en Booth opbloeit ligt meteen onder vuur...

2. Het spel van uitersten
Het mag dan goed betalen, reclame maken voor een mannenmodelijn is niet iets waar Parks Jones op zit te wachten. Op haar beurt zit Brooke Gordon niet op Parks te wachten: als fotograaf werkt ze liever met professionals. Toch zorgt hun eerste ontmoeting meteen voor vuurwerk...

Finale 7 - Kerry Dewery (5 maart)

Martha en Isaac zijn ontsnapt, maar nu zijn ze op de vlucht voor de overheid. Ondanks de beloningen die zijn uitgeloofd om Martha uit te leveren aan de politie, is ze voorlopig veilig in de Rises, het deel van de stad waar de armen en machtelozen wonen. Maar dan geeft de premier opdracht om een muur te laten bouwen. Is die bedoeld om de mensen binnen de muren veilig te houden, of ze juist gevangen te zetten? Martha zet alles op alles om uit handen van de politie te blijven én de plannen van de premier te verijdelen.

Niet verder vertellen - Lisa Gardner (12 maart)

D.D. Warren wordt opgeroepen na de moord op een man. Het slachtoffer heeft drie schotwonden in zijn lichaam, maar zijn computer is twaalf keer beschoten. Als de politie arriveert, heeft zijn zwangere vrouw Evie Carter het pistool in handen. D.D. herkent de vrouw van een vergismoord van jaren geleden, toen Evies vader het slachtoffer was. Wanneer Flora Dane de moordzaak op televisie voorbij ziet komen, weet ze direct over wie het gaat. Conrad Carter was een kennis van de man die haar ooit gevangenhield. Flora voelt zich schuldig dat ze hem nooit heeft weten op te sporen, en is vastbesloten de waarheid rond Carters dood te onthullen. Maar de waarheid blijkt ongrijpbaar en verandert bij elke nieuwe ontdekking die Flora en D.D. doen.

De understudy - Sophie Hannah

Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood. Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige?
Als één van de meiden ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ook als dat betekent dat ze hun eigen geheimen moeten prijsgeven

Verwilderd - Harlan Coben (17 maart)

Dertig jaar geleden werd er een kind gevonden in de bossen, een kleine jongen. Hij was volkomen verwilderd en had geen idee wie hij was of hoe hij in de bossen terecht was gekomen. De naamloze jongen werd Wilde gedoopt. Nu is er weer een kind verdwenen, Naomi Pine, maar niemand is er zeker van of het meisje niet gewoon een soort uit de hand gelopen verstoppertje speelt. Zelfs haar eigen vader lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. Maar strafrechtadvocate Hester Crimstein vraagt zich af of er niet iets duisterders aan de hand is. Haar kleinzoon weet te vertellen dat Naomi vreselijk werd gepest op school en naarmate ze steeds meer verhalen van hem hoort, wordt Hester alleen maar bezorgder. Ze belt Wilde, die met zijn militaire achtergrond en grote kennis van veiligheidsnetwerken vast wel weet wat hij moet doen. Maar zelfs Wilde kan Naomi niet vinden. Als er na vier dagen zoeken per post een vinger wordt bezorgd, weet Wilde dat het vermeende verstoppertje spelen in een gruwelijke fase is beland.

De hertogin - Danielle Steel (19 maart)

De adellijke Angelique Latham is de lieveling van haar vader. Als hij op haar achttiende overlijdt, wordt ze door haar halfbroers van hun landgoed in Engeland verdreven. Met de laatste middelen die haar vader haar heeft nagelaten vlucht Angelique naar Parijs waar ze begint te werken als nanny. Maar ook hier gaat niet alles zoals ze had gewenst…
Dankzij haar intelligentie én met een flinke dosis geluk, begint ze in de lichtstad een zeer succesvol bedrijf. Toch dreigt opnieuw een schandaal. Zal ze ooit haar eigen plek in de wereld vinden?

Naar de overkant - Santa Montefiore (25 maart)

Marigold woont met haar man Dennis en hun jongvolwassen dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar iedereen elkaar kent. Wanneer ook haar negentigjarige moeder bij hen intrekt en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten?
Terwijl haar dochters met moeite hun leven op de rails krijgen, ontspoort dat van Marigold steeds verder. Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden. Juist op het moment dat ook Daisy de liefde opnieuw vindt, wordt de diagnose duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt?

Zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan (24 maart)

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden.
Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly's vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina's herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly's bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Zomerzussen 1 - Liefde op het strand - Jennifer Probst (26 maart)

Als haar beste vriendin haar verloving aankondigt, is wedding planner Avery vastbesloten om ook haar de perfecte bruiloft te bezorgen. Tot ze doorkrijgt dat de broer van de bruid – haar vroegere plaaggeest – zich met elke beslissing bemoeit en al Avery's acties in twijfel trekt. Al snel lopen de gemoederen hoog op, in combinatie met een aantrekkingskracht die ze nooit had verwacht te voelen. Carter Ross heeft zijn moeder op haar sterfbed beloofd goed voor zijn zusje te zorgen, dus de taak om haar getuige te zijn bij haar bruiloft neemt hij zeer serieus. Helaas geeft Avery hem geen millimeter ruimte. Wat hem nog nerveuzer maakt dan hun onophoudelijke strijd, zijn de gevoelens die hij voor haar heeft. Naarmate de herfstbruiloft dichterbij komt, worden Avery en Carter gedwongen een beslissing te nemen die alles kan veranderen...

Vrees en wraak - Tomi Adeyemi (31 maart)

Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze hebben de magie teruggebracht naar het koninkrijk Orïsha, waar Zélies volk – de maji – wordt onderdrukt door een wrede heerser. De krachten die daarbij vrijkwamen waren alleen zo groot, dat niet alleen zijzelf, maar ook hun tegenstanders hun magische krachten hebben teruggekregen. Wanneer de koning zich opmaakt om Orïsha aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht de maji te verenigen om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen. Daarnaast is het van het grootste belang dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel zware taken op haar schouders en een burgeroorlog in het verschiet, weet Zélie niet of ze het gaat redden...

 

Lees ook: De 40 beste complete Young Adult series 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen