Boeken zoals The Witcher

Kan jij ook geen genoeg krijgen van de boeken en serie van The Witcher? Dan is er goed nieuws! Er bestaan veel gelijksoortige boeken die perfect zijn voor de fans van The Witcher. Heb jij alle boeken van The Witcher dus al gelezen en wacht je met smart op het tweede seizoen van de serie? Doe dan inspiratie op met dit artikel! Wedden dat er een boek tussen zit dat je net zo leuk gaat vinden als The Witcher?

Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

De naam van de wind - Patrick Rothfuss (Nederlands)

Deze serie is in het Nederlands bekend onder de naam De Kronieken van Kvothe, maar in het Engels is de serie uitgebracht onder de naam The Kingkiller Chronicles. 

Kvothe vertelt in De Naam van de Wind zijn levensverhaal. Hij is een befaamd magiër, beruchte dief, meestermusicus en een moordenaar. Toen hij nog een klein jongetje was zag hij hoe zijn ouders door een demonische kracht werden vermoord. Om wraak te kunnen nemen moest hij eerst zijn magische krachten ontwikkelen op de Universiteit voor Magiërs en Alchemisten. Hierna ging hij op zoek naar de dader om zijn ouders te wreken. Hij betreed paden in het maanlicht die anderen overdag niet eens durven te benoemen. 

 

 

                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

Leerling en meester - Robin Hobb (Nederlands)

Robin Hobb heeft al vele fantasyboeken op haar naam staan. Mocht je een nieuwe fantasyserie zoeken die lijkt op The Witcher, dan is De boeken van de zieners-serie van Robin Hobb een aanrader! 

Sinds mensenheugenis wordt het koninkrijk van de Zes Hertogdommen bestuurd door het koningsgeslacht der Zieners. Een nieuwkomer aan het hof, de bastaard Fitz, die beschikt over de magische gave van het Vermogen, een vorm van magie die gebruikers in staat stelt gedachten en krachten te delen. Terwijl een groep barbaarse rovers de kusten aanvalt, groeit Fitz langzaam op. Binnenkort zal hij op zijn eerste gevaarlijke, zielbrekende missie gaan. En hoewel sommigen hem als een bedreiging zien voor de troon, zou hij wel eens de sleutel kunnen zijn tot de redding van het hele koninkrijk.

 

                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

Markswoman - Rati Mehrotra (Engels)

Lees je liever Engelstalig? Dan is Markswoman van Rati Mehrotra een aanrader.

Kyra is de jongste ‘markswoman', oftewel krijgsvrouw, in de Orde van Kali. De elite krijgers zijn allen vrouwen en ze krijgen een training in vechten en magie. Hiervoor moeten ze wel breken met hun families en hun verleden. Ze hebben gezworen de orde en vrede te bewaren in het land Asiana. Als echter Tamsyn, een tovenares, door moord en misleiding de macht grijpt, is het voor Kyra niet langer mogelijk haar verleden te negeren. Kyra is ervan overtuigd, dat Tamsyn en haar aanhangers haar familie vermoord heeft en Kyra zint op wraak. Kyra vlucht door een oud portaal, een vergeten overblijfsel van het verleden en komt terecht in een woestenij, de duinen van Khur. Daar leert ze Rusten kennen, een marksman van de Orde van Khur, die alleen uit mannen bestaat. Rustan is totaal gedesillusioneerd, maar een meester met het magische zwaard. Ze trainen samen en beide beginnen ze aan hun loyaliteit aan hun Orders te twijfelen.

                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

Het spel der tronen - George R.R. Martin (Nederlands)

Het spel der tronen is het eerste deel van de serie Een lied van ijs en vuur, waar de populaire serie Game of Thrones op gebaseerd is. Het spel der tronen is net als The Witcher een episch fantasyverhaal en voor fans van The Witcher een aanrader.

In Het spel der tronen volgen we de liefdes, de levens en de ambities van de Baratheons, de Lannisters, de Starks en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het begint allemaal in het zuiden, aan het hof, waar Robert Baratheon op dat moment koning is. En ook de Lannisters zijn sterke spelers aan het hof. Maar de macht van de koning neemt langzaam af. Zijn Hand is onder verdachte omstandigheden overleden en vele mensen azen nu op zijn positie. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, wordt zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

The Girl the Sea Gave Back - Adrienne Young (Engels)

Dit verhaal gaat dan wel over vikingen, door het stoere hoofdpersonage en het spannende verhaal is het een aanrader voor fans van The Witcher!

Zo lang als ze zich kan herinneren woont Tova bij de Svell, de mensen die haar vonden toen ze was aangespoeld aan de kust toen ze nog een kind was. Haar eigen huis en clan kan ze zich niet meer herinneren, maar door de markeringen op haar lichaam heeft ze de krachten om de runen stenen op te roepen en in de toekomst te kijken. Ze heeft een fragiele plaats gevonden tussen de mensen die bang voor haar zijn, maar wanneer twee clans samen gaan werken staat haar wereld op het punt om in te storten. Voor de eerste keer in generaties zijn de leiders van de Svell verdeeld. Behouden ze de vrede of gaan ze oorlog voeren om hun kracht te beschermen? Wanneer Tova de taak krijgt om de stenen op te roepen zet ze een serie van gebeurtenissen in gang die niet alleen het landschap voor altijd zullen veranderen, maar het geeft Tova ook iets waarvan ze nooit gedacht had het te hebben; een thuis.

                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

De Glazen Troon - Sarah J. Maas (Nederlands)

Ben je nog op zoek naar lange epische fantasyserie? Zoek dan niet verder! De glazen troon van Sarah J. Maas is hét boek voor jou. Met deze achtdelige serie kom jij de komende tijd wel door.

Celaena wordt voor de belangrijkste keuze van haar leven gesteld. Ze moet óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Al snel worden de deelnemers van het toernooi een voor een op gruwelijke wijze vermoord. Celaena blijkt dus niet alleen voor haar vrijheid te vechten, maar ook voor haar leven.

 

 

                    Boeken zoals The Witcher

Trail of Lightning - Rebecca Roanhorse  (Engels)

Trail of Lightning is onderdeel van de The Sixth World serie. Terwijl een groot deel van de wereld is verdronken onder het plots opkomende water na een klimaat apocalyps, is Dinetah herboren. De goden en helden van legende lopen op het land, maar zij zijn niet de enige. Ook de monsters zijn teruggekeerd. Maggie Hoskie is een Dinetah monsterjager. Wanneer een klein stadje hulp nodig heeft om een vermist meisje te vinden is Maggie hun laatste hoop. Maar wat Maggie ontdekt over de monsters is veel beangstiger dan ze ooit zou kunnen bedenken. Ze roept de hulp in van Kai Arviso, een onconvetionele medicijnman en samen gaan ze op reis naar Rez, ontrafelen ze aanwijzingen van eeuwenoude legendes en strijden ze tegen duistere tovenarij. Wanneer Maggie achter de waarheid van de moorden komt, moet ze haar verleden onder ogen zien als ze het wil overleven.

                    Boeken zoals The Witcher

De donkere toren - Stephen King (Nederlands)

Stephen King is van alle markten thuis. Hij schrijft niet alleen horrorverhalen, maar hij heeft ook een spannende fantasyserie geschreven genaamd De donkere toren!

De donkere toren vertelt het verhaal van Roland Deschain, de laatste scherpschutter in het Midden-Land, een wereld parallel aan de onze. Hij zoekt wraak op een mysterieuze man die bekent staat als 'de Man in het Zwart'. Wat volgt is een grootse, zenuwslopende achtervolging. Maar wordt de Man in het Zwart wel gevolgd? Of lokt hij Roland juist naar de plaats waar hij hem hebben wil?

 

 

 

                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher                    Boeken zoals The Witcher

Truthwitch - Susan Dennard (Engels)

In de Witchlands zijn er veel soorten magie. Safiya is een Truthwitch, ze kan de waarheid van een leugen onderscheiden. Het is een krachtige soort magie waar vele een moord voor zouden doen om die aan hun zijde te hebben, vooral om te gebruiken tegen de adel waarin Safi geboren is. Safi moet haar gave geheim houden tenzij ze als een pion gebruikt wil worden. Iseult is een Threadwitch, ze kan de onzichtbare banden zien waarmee de levens om haar heen verbonden zijn. Haar vriendschap met Safi zorgt ervoor dat ze haar leven als verschoppeling inruilt voor een leven vol avontuur waar ze een balans vormt met Safiya's impulsiviteit. Safiya en Iseult willen vrij zijn om hun eigen leven te leiden, maar er komt een oorlog naar de Witchlands. Met de hulp van de sluwe prins Merik (een Windwitch) moeten de vrienden vechten tegen emperors, prinsen en huurlingen die nergens voor stoppen om de Truthwitch te pakken te krijgen.

                    Boeken zoals The Witcher

Cursed - Thomas Wheeler (Engels)

Heb je zin om een fantasyverhaal te lezen met een twist? Dan is Cursed het boek voor jou. In dit verhaal wordt de legende van Arthur namelijk net even anders verteld.

Nimue groeide op als een buitenstaander. Haar connectie met donkere magie was iets om te vrezen in haar druïden dorp. Ze wilde het dorp verlaten, totdat haar gehele dorp werd afgeslacht door Red Paladins. Hierdoor is Nimue's lot voor altijd veranderd. Haar stervende moeder geeft haar de taak om zich te herenigen met een eeuwenoud zwaard en een legendarische tovenaar. Nimue is de enige hoop van haar volk. Haar missie geeft haar weinig ruimte voor wraak, maar door de groeiende krachten binnenin haar kan ze aan bijna niets anders denken. Nimue werkt samen met de charmante huurling Arthur en de vluchtelingen van het Fey Folk. Ze hanteert een zwaard dat eigenlijk bedoeld was voor de enige echte koning, ze vecht tegen Paladins en de legers van de corrupte koning. Ze worstelt om haar volk te verenigen, haar familie te wreken en ze ontdekt de waarheid over haar lot. 

                    Boeken zoals The Witcher

De verminkte koning - Leigh Bardugo (Nederlands)

De boeken van Leigh Bardugo zijn stuk voor stuk erg goed. Er zijn al vele boeken uitgekomen in haar Grishaverse, waaronder De verminkte koning.

Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet hij een manier vinden om Ravka's geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het Grishaleger stoppen. Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

                    Boeken zoals The Witcher

Furyborn - Claire Legrand (Engels)

Furyborn is een episch fantasyverhaal dat een aanrader is voor alle Engelstalige lezers.

Wanneer huurmoordenaars de beste vriend van Rielle Dardenne in een hinderlaag lokken, riskeert ze alles om hem te redden. Hierdoor onthult ze zichzelf als een van de twee koninginnen van een profetie: een koningin van licht en een koningin van bloed. Om te bewijzen dat ze de Sun Queen is, moet Rielle zeven elementaire magische beproevingen doorstaan. Als ze faalt wordt ze geëxecuteerd, tenzij de beproevingen haar eerst doden. 1000 jaar later is de legende van Koningin Rielle een sprookje voor Eliana Ferracora. Zij is een premiejager voor de Undying Empire. Eliana gelooft dat ze onaantastbaar is, totdat haar moeder verdwijnt. Om haar te vinden moet Eliana samenwerken met een kapitein van de rebellen en ze ontdekt dat het kwaad in het hart van het koningkrijk verschrikkelijker is dan ze ooit had gedacht. Rielle en Eliana vechten in een oorlog die zich uitstrekt over een millennium. Hun verhalen kruisen elkaar en de schokkende connectie tussen hun bepaalt het lot van hun wereld - en van elkaar.

                    Boeken zoals The Witcher

Bloed en beenderen - Tomi Adeyemi (Nederlands)

Bloed en Beenderen heeft niet alleen een tof fantasyverhaal, maar ook een belangrijke boodschap over discriminatie. 

In Orïsha leefden ooit mensen met magische krachten. Maar toen besloot een wrede koning om de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie was getuige van hoe haar moeder door handlangers van de koning werd opgehangen. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

 

                    Boeken zoals The Witcher

Iskari - Kristen Ciccarelli (Nederlands)

Een sterk hoofdpersonage, draken en een spannend verhaal; Iskari, de laatste Namsara heeft het allemaal!

Asha is de dochter van de koning van Firgaard en de Iskari. Ze is de meest gevreesde drakendoder van het land. Thuis moet ze echter trouwen met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger. Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad. Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

 

Lees ook: Fantasy boekenseries

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Top 10 BBQ boeken

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

Zoek in artikelen