Alle Lucinda Riley boeken

Als je denkt aan (historische) romans, dan denk je aan Lucinda Riley. Helaas is deze fantastische auteur op 55-jarige leeftijd overleden. Ze heeft in haar leven heel wat boeken geschreven en is niet meer weg te denken uit de boekenwereld. Zo is De Zeven Zussen-serie razend populair. Maar naast deze serie heeft Lucinda Riley nog veel meer geschreven. Wij hebben voor jullie alle Lucinda Riley boeken op een rijtje gezet, zodat je als je klaar bent met De Zeven Zussen-serie nog genoeg te lezen hebt!

Lucinda Riley boeken                Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken               Lucinda Riley boeken

De Zeven Zussen 1

We beginnen de lijst met alle Lucinda Riley boeken met het eerste deel van De Zeven Zussen-serie. 

Maia en haar zussen komen bij elkaar in hun ouderlijk huis na de plotselinge dood van hun vader. Ze zijn opgegroeid in een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Elke zus werd als baby door Pa Salt geadopteerd. Nu hij dood is ontvangt elke zus een brief met mysterieuze aanwijzingen naar hun verleden. Maia's brief leidt haar naar Rio de Janeiro. Daar probeert ze erachter te komen waar ze vandaan komt. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Lucinda Riley boeken

De Zeven Zussen 2 - Storm

Ally D'Aplièses krijgt op een zeilvakantie te horen dat haar vader plotseling is overleden. Ze vliegt naar huis om met haar zussen zijn testament te openen. Ook Ally krijgt een mysterieuze brief van haar vader met aanwijzingen over haar afkomst. Ally keert kort daarna de zeilwereld haar rug toe als ze iets traumatisch meemaakt. Ze besluit om de opdracht van haar vader uit te voeren en op zoek te gaan naar haar ware identiteit. Haar zoektocht leidt haar naar Noorwegen, waar ze over het bestaan leert van de zangeres Anna Landvik die honderd jaar eerder het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Lucinda Riley boeken

De Zeven Zussen 3 - Schaduw

Ook Star heeft net als haar zussen de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Maar wanneer ze naar Londen vertrekt gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Ze ontdekt het bestaan van Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Lucinda Riley boeken

De Zeven Zussen 4 - Parel

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen. Cece verlaat Engeland in een poging om haar verleden te ontrafelen. Een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde zijn haar enige aanwijzingen. Cece reist af naar Australië. Zal ze daar eindelijk haar geluk vinden?

 

 

Lucinda Riley boeken

De Zeven Zussen 5 - Maan

Tiggy vertrekt na de dood van haar vader naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Daar leert ze de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Lucinda Riley boeken

De Zeven Zussen 6 - Zon

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

 

 

De zevende zus

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen - in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland - maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...

 

Lucinda Riley boeken

De Vlinderkamer

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke studente plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het te verkopen. Dan keert Posy's eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het landgoed van Posy's familie daarmee te maken?

Lucinda Riley boeken

Het Italiaanse Meisje

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan…
 

 

 

Lucinda Riley boeken

De Olijfboom

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus is de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, weet ze dat er een heleboel geheimen verborgen liggen achter de prachtige schoonheid van het eiland. Haar man en haar zoon weten niets van haar verleden. Dan loopt Helena haar jeugdliefde tegen het lijf en beginnen haar verleden en het heden door elkaar te lopen. Komen de geheimen uit? En wat zullen de gevolgen zijn voor Helena en haar gezin?

 

Lucinda Riley boeken

De Nachtroos

Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist Anahita vanuit India met een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze Donald Astbury, de erfgenaam van het landgoed Astbury. Door deze ontmoeting verloopt haar reis naar Engeland anders dan verwacht. Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley naar het ondertussen vervallen landhuis voor een nieuwe film. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens de opnames ontmoet ze Ari Malik. Hij is naar het landhuis gekomen om de familiegeschiedenis van zijn overgrootmoeder Anahita te ontrafelen. Samen ondekken ze de duistere geheimen rondom Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Lucinda Riley boeken

Het Meisje op de Rots

Grania Ryan verlaat na een gebroken hart New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis in Ierland. Daar ontmoet ze op een avond Aurora, een jong meisje dat Grania's leven voorgoed zal veranderen. Aurora en Grania groeien steeds dichter naar elkaar toe en ontdekken dat hun families met elkaar verbonden zijn. Via oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt.

 

Lucinda Riley boeken

De Lavendeltuin

Emilie de la Martinières erft na de dood van haar moeder het familiekasteel aan de Côte d'Azur. Maar het huis heeft hoge schulden en onopgeloste geheimen... Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie gaat op onderzoek uit en ze doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels.

 

De orchideeëntuin

Als kind bracht Julia Forrester uren door op het landgoed van Wharton Park. Haar lievelingsplek was de kas waar haar opa exotische orchideeën verzorgde. Nu Julia jaren later een tragisch ongeluk in haar familie moet verwerken, zoekt ze troost op haar geliefde Wharton Park. Het landgoed is inmiddels geërfd door de aantrekkelijke Kit Crawford, die het grondig laat renoveren.
Tijdens de renovatie komt een oud dagboek boven water, dat mogelijk van Julia's opa is geweest. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een jarenlang verborgen familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook alles wat Julia dacht te weten over haar eigen leven in een dramatisch nieuw daglicht zet.

De zilverboom

Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt.
Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

De liefdesbrief

In De liefdesbrief krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden – een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden…

 

Bram en het droomengeltje 

Lucinda Riley heeft dit kinderboek samen met haar zoon Harry Whittaker geschreven. Harry bracht de eerste jaren van zijn leven door op het Ierse platteland, met een slechte televisieverbinding (en zeker geen iPad). Lucinda vermaakte hem daarom door eindeloos verhaaltjes te vertellen. Dat zorgde ervoor dat ook Harry zich ontpopte tot verhalenverteller en een bekroonde radiopresentator voor de BBC werd. Harry en Lucinda hopen met Bram en het droomengeltje warmte te verspreiden onder hun lezers en hun (klein)kinderen. Want wie weleens bang is in het donker vindt troost in het verhaal van Bram, die naar een groot, oud huis verhuist en daar maar niet in slaap kan komen…

Rosa en het vriendschapsengeltje

Rosa net naar de kleuterschool. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes en vriendinnetjes vinden? Een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Het tweede deel in een reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen.

 

 

Emma en het kerstengeltje

Emma speelt op school een herder in het kersttoneelstuk, maar haar vader kan helaas niet bij de opvoering zijn. Als troost mag Emma ’s avonds het engeltje op de top van de kerstboom zetten. Zal zij haar helpen haar vader op tijd terug naar huis te brengen?

 

 

Lees ook: Boeken zoals Lucinda Riley

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • Recensie: De zeven zussen

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

 • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen