Populaire boeken die in april 2020 verschijnen

April is een goede maand! Een hele goede maand! Met releases van onder andere Lucinda Riley, Jill Mansell en Cecelia Ahern kan de feelgood liefhebber haar hart ophalen met deze leuke titels. Maar ook een spannende thriller van bestseller auteur Suzanne Vermeer is terug te vinden in de lijst. 

Nacht van de draak - Julie Kagawa (7 april)

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. Dat moment is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen.
Yumeko heeft het laatste stuk van de drakenrol opgegeven om haar vrienden te redden. Nu moeten zij en haar reisgenoten zo snel mogelijk naar de woeste kust van Iwagoto om de Meester der Demonen tegen te houden, voordat hij de kans krijgt de grote Kami-draak aan te roepen. Want hij zal een wens doen die de hele wereld in het verderf zal storten...

99 procent van mij - Sally Thorne (7 april)

Fotografe Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en schijnt hij daardoor verboden terrein voor haar te zijn: ze krijgt misschien 1 procent van hem…
Wanneer Tom het huisje van haar oma gaat opknappen, ziet ze hem na jaren weer terug. Eén ding is er in ieder geval veranderd, stelt ze vast: hij is voor het eerst in tien jaar single. Vervolgens besluit ze dat hij wel wat hulp met
klussen kan gebruiken. Er moet toch iemand een oogje in het zeil houden? Zodra de vonken echter als vanouds over en weer springen, beseft Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska ook voor die andere 99 procent van haar wordt!

Blauwtje - Lydia Rood (8 april)

Overal flikkeren ze me uit. Zet mij in een groep en ik ga raar doen. Ik schaam me dood, maar dat is achteraf. Achteraf is alles makkelijk, dan zie je de afloop erbij. Het kastje met de negen laatjes wordt mijn spiegel. Misschien, als ik alles achter elkaar lees... Misschien.

Liesbeth en haar vriend Beer helpen op een kamp voor autistische kinderen. Liesbeth doet haar best, maar alles loopt weer eens anders dan ze bedoeld had. Wat doet ze toch fout? Doet ze wel iets fout? Ze gaat op zoek naar antwoorden – en naar zichzelf.

De jacht - Elle Kennedy (9 april)

Er wordt altijd gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dat lijkt te kloppen, want ik snap echt niet waarom ik me anders zo aangetrokken voel tot Colin Fitzgerald. Hij is niet mijn type: hij zit onder de tattoos, en hij is gek op gamen en ijshockey. En hij denkt dat ik oppervlakkig ben. Maar dat is niet het enige wat tegen hem spreekt:

- Hij is heel goed bevriend met mijn broer.

- Zijn beste vriend is verliefd op me.

- En ik woon met hem in één huis.

Dat maakt op zich niet uit – ik heb genoeg aan mijn hoofd. En hij heeft heel duidelijk gemaakt dat hij me niet ziet zitten, ook al knettert het altijd tussen ons.

Mocht mijn sexy huisgenoot ooit van gedachten veranderen, dan weet hij me te vinden…

Mannen van de wereld 1: verlangen - Audrey Carlan (9 april)

Parker, Bo en Royce zijn echte vrouwenmagneten. Ze zijn er zelfs zo goed in dat ze er hun beroep van hebben gemaakt. Samen runnen ze het bedrijf -Mannen van de wereld en vliegen ze de hele wereld over om kapitaalkrachtige vrouwen bij te staan bij -allerhande klussen. In Verlangen doen de mannen -Parijs en New York aan.
In Parijs huurt de schatrijke Sophie ze in om haar -familiebedrijf naar het volgende niveau te tillen. Het kan niet anders dan dat Sophie binnen de kortste keren de stralende ster van de lichtstad is. En dan hebben we het nog niet eens over wat er gebeurt als de lichten uitgaan. New York – de stad die nooit slaapt – blijkt een plek waar je maar al te makkelijk wegdroomt. Gelukkig zijn de mannen experts in het scheiden van werk- en privézaken…

De calhounzussen 1: aan de Ierse kust - Nora Roberts (14 april)

De Towers, het grote oude familiehuis op de hoge rotsen, is al generaties lang het hart van de familie Calhoun. Maar het is in verval geraakt, en geld om het te herstellen is er niet. Wanneer tante Coco een oplossing verzint, zorgt dat voor heel nieuwe problemen…
Zodra Catherine Calhoun ontdekt wiens dure auto ze zojuist in haar garage heeft gerepareerd, wordt ze woedend. Hij is van niemand minder dan Trenton St. James III, die haar zussen en haar hun geliefde huis wil ontnemen! Ze besluit hem eens even flink de waarheid te vertellen. Helaas blijkt Trenton minstens even koppig als zij...

In gedachten druk met al haar klusjes, botst Amanda Calhoun tegen een grote man op. Wanneer ze haar blik geërgerd van zijn stoere laarzen naar zijn twinkelende ogen laat gaan, gebeurt er iets wonderlijks: haar hart slaat op hol. Vlug maakt ze zich uit de voeten. Tot haar verbazing staat hij nog geen uur later bij haar op de stoep, met diezelfde uitdagendegrijns als zojuist...

Lied voor de vermisten - Pierre Jarawan (14 april)

Wanneer de Arabische Lente in 2011 volledig is ontwaakt, ontstaat ook in Beiroet de eerste onrust. Terwijl de huizen branden, legt dertiger Amin zijn herinneringen vast.
Aan 1994, toen hij met zijn grootmoeder terugkeerde naar Libanon, twaalf jaar na de dood van zijn ouders. Aan zijn
vriendschap met Jafar, met wie hij door de voor hem onbekende naoorlogse wereld zwierf. En aan hoe hij zo pijnlijk moest leren dat er in dit land nooit zekerheid zal zijn; niet over het verleden, niet over zijn vriendschappen, niet over de geschiedenis van zijn familie.

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy (16 april)

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben. Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Vuur en bloed: de opkomst van huis Targaryen - George R.R. Martin (16 april)

Vuur en Bloed is het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen van Westeros uit de boeken van Game of Thrones-auteur George R.R. Martin.
Driehonderd jaar voordat Het Lied van IJs en Vuur begon veroverde Aegon Targaryen met zijn zussen-gemalinnen en hun drie draken het continent Westeros. Meer dan 280 jaar hielden zijn nakomelingen de heerschappij in stand. Ze doorstonden opstanden, burgeroorlogen en familieruzies... totdat Robert Baratheon de waanzinnige koning Aerys II van zijn troon stootte.
Dit is de geschiedenis van het grote Huis Targaryen, opgeschreven door aartsmaester Gyldayn, getranscribeerd door George R.R. Martin.

H@ck 2: De kolonie - Mirjam Mous (17 april)

Nu Holden heeft ontdekt dat computersysteem Sims hun schijnbaar ideale maatschappij controleert, is er geen tijd meer te verliezen. Hij vermoedt dat Sims zijn zus Prissy gebruikt om de drie hoofdcomputers met elkaar in verbinding te brengen. Als dat lukt, wordt het computersysteem oppermachtig en kan het voor god gaan spelen. Prissy en haar hackervrienden weten niets van Sims' plan en willen de drie computersleutels gebruiken om de ultieme hack uit te voeren en daarmee de nieuwe leiders te ontmaskeren. Ze vinden dat de regering de mensen bedriegt en dat iedereen dat moet weten. In het computercentrum komen broer en zus lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie van hen heeft gelijk? En wat is nou eigenlijk echt de waarheid?

De vlinderkamer - Lucinda Riley (21 april)

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke studente plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.
Dan keert Posy's eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy's familie daarmee te maken?

De vrouw die haar stoute schoenen zocht - Cecelia Ahern (21 april)

Met De vrouw die haar stoute schoenen zocht heeft Cecelia Ahern een onvergetelijke, sprankelende en fantasierijke verhalencollectie gemaakt.
De verhalen gaan over de intiemste, persoonlijkste momenten in het leven van een vrouw – wanneer je overweldigd wordt door verlangen of schuldgevoelens, wanneer je je geïntimideerd of onzichtbaar voelt. Cecelia Ahern onderzoekt de eindeloze manieren waarop vrouwen door tegenspoed heen breken met humor, vindingrijkheid en mededogen. Wat gebeurt er dan en hoe vinden ze een weg daaruit?

Souvenir - Suzanne vermeer (21 april)

Een Italiaanse zomer vol geheimen...

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een avond is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder vertoont sinds twee jaar verschijnselen van dementie en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

Heerlijk duurt het langst - Jill Mansell (23 april)

Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld! Komt de liefde naar hen toe deze zomer?

Lees ook: Alle Lucinda Riley boeken

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

Zoek in artikelen