Populaire boeken die in mei 2020 verschijnen

De maand mei is alweer bijna aangebroken. Langzaamaan breekt de zon steeds meer door en wordt het weer warm in Nederland. Het ideale weer om lekker buiten in de tuin of op het balkon een boek te lezen! Want ook in de maand mei verschijnen er weer een aantal geweldige boeken die je zeker niet mag missen! Wij hebben de populaire boeken die in mei 2020 verschijnen voor jullie onder elkaar gezet.

Populaire boeken                                      Populaire boeken                                     Populaire boeken                                     Populaire boeken                                     Populaire boeken                                     Populaire boeken                                     Populaire boeken                                     Populaire boeken

De beminde - Kiera Cass (04-05)

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Populaire boeken

Verleid door de zon - Nora Roberts (12-05)

Over de beroemde bestsellerschrijver Hunter Brown doen de wildste geruchten de ronde, maar nog nooit is het een journalist gelukt hem te spreken te krijgen. Hij is even ongrijpbaar als de gevaren die in zijn thrillers op de loer liggen, concludeert Lee Radcliffe. Als dat geen uitdaging is voor iemand voor wie het onmogelijke maar nét interessant genoeg is… Even intrigerend als zijn naam, even gevaarlijk en meeslepend als zijn foto's. Zo wordt oorlogsfotograaf Shade Wilder beschreven in het tijdschrift waarvoor Bryan Mitchell de glamourfoto's levert. Maar wanneer ze samen een reportage moeten maken, wordt haar al gauw duidelijk dat de samenwerking geen feest zal worden…

Populaire boeken

Onbreekbaar 1: buren with benefits- Lisette Jonkman (14-05)

Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?

Populaire boeken

De ballade van slangen en zangvogels - Suzanne Collins (19-05)

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.
Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus' prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.
Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Populaire boeken

Tijden van vuur 2 - Stad van tranen - Kate Moss (26-05)

Augustus 1572. Minou Joubert en haar familie zijn in Parijs voor een koninklijke bruiloft. Het huwelijk tussen Margaretha, de zuster van de katholieke koning Karel IX, en de protestantse hugenoot Hendrik van Navarra is bedoeld om vrede te brengen in Frankrijk na een decennium van religieuze oorlogen. De hele stad loopt uit, en van heinde en verre zijn mensen gekomen om het feest mee te vieren.
Maar ook Vidal, een oude vijand van Minou, is naar de hoofdstad getrokken. En wat een week vol feestelijkheden had moeten worden mondt binnen enkele dagen uit tot een grote moordpartij, waarna de straat bezaaid is met duizenden doden. Minous familie slaat op de vlucht, en moet zich noodgedwongen verspreiden over de vier windstreken.

Populaire boeken

Zilveren vleugels - Camilla Läckberg (28-05)

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Populaire boeken

Contender 2: De uitdager - Taran Matharu (29-05)

In de eerste ronde van het dodelijke spel dat de opperheren spelen, moeten Cade en de andere mededingers opnieuw het oerwoud in. Deze keer om wapens te zoeken voor een uitzonderlijk duel. Maar het zijn niet de beesten uit de jungle waarvan ze het meest te vrezen hebben. Ze zullen snel ontdekken dat wie van de mensheid overgebleven zijn hun eigen beschaving hebben opgebouwd, over de ruggen van slaven. Kan Cade op tijd ontsnappen uit hun klauwen om voor het overleven van zijn eigen soort te vechten? Of zal hij sterven als gladiator in het Colosseum van Nieuw Rome?

Lees ook: Boeken zoals Throne of Glass

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen