Best beoordeelde spannende boeken 2020

We zijn ondertussen al een aantal maanden op weg in het jaar 2020 en in de eerste paar maanden zijn er al heel wat mooie boeken verschenen! Zo zijn er onder andere veel spannende boeken uitgekomen. Ook wij hebben dit jaar al veel thrillers verslonden. Maar welke spannende boeken mag je echt niet missen? Wij zochten het voor je uit! Wij hebben de spannende boeken die bij ons met 5 hartjes zijn beoordeeld van januari tot en met april onder elkaar gezet.

Best beoordeelde spannende boeken

Niet verder vertellen - Lisa Gardner

D.D. Warren wordt opgeroepen na de moord op een man. Het slachtoffer heeft drie schotwonden in zijn lichaam, maar zijn computer is twaalf keer beschoten. Als de politie arriveert, heeft zijn zwangere vrouw Evie Carter het pistool in handen. D.D. herkent de vrouw van een vergismoord van jaren geleden, toen Evies vader het slachtoffer was. Wanneer Flora Dane de moordzaak op televisie voorbij ziet komen, weet ze direct over wie het gaat. Conrad Carter was een kennis van de man die haar ooit gevangenhield. Flora voelt zich schuldig dat ze hem nooit heeft weten op te sporen, en is vastbesloten de waarheid rond Carters dood te onthullen.

Lees hier de recensie.

 

 

Best beoordeelde spannende boeken

 

Meisjes zoals wij - Cristina Alger

Nell heeft nooit een goede relatie gehad met haar vader, rechercheur Martin Flynn. En thuis zal altijd doordrenkt blijven van herinneringen aan Nells moeder, Marisol, die op brute wijze werd vermoord toen Nell zeven jaar was. Wanneer haar vader tijdens een motorongeluk omkomt, keert Nell terug naar het huis waar ze is opgegroeid en raakt betrokken bij het onderzoek naar de moorden op twee jonge vrouwen. Hoe dieper Nell graaft, hoe waarschijnlijker het is dat haar vader er iets mee te maken had en dat zijn vrienden bij de lokale politie zijn sporen wissen. En hoe zit het met de moord op haar moeder? Nell is de enige die nu de juiste antwoorden kan vinden.

Lees hier de recensie.

 

 

Best beoordeelde spannende boeken

Winterland - Kim Faber

Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt.
Ondertussen belandt er tot Junckers verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi's, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. En de winter in Kopenhagen is pas net begonnen…

Lees hier de recensie.

Best beoordeelde spannende boeken

Stil maar - Carla Kovach

Wanneer Deborah Jenkins op weg is naar huis wordt ze gedrogeerd en in een busje getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, donkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.
Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden. Een anonieme beller tipt de politie om vooral een dna-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?

Lees hier de recensie.

 

Best beoordeelde spannende boeken

De waarheid - Colleen Hoover

De schrijfster Lowen kan amper rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity's aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity's man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? 

Lees hier de recensie.

 

 

Best beoordeelde spannende boeken

Drie uur - Rosamund Lipton

Op een winterdag wordt een Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verstoppen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen. Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen. In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar zijn broertje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden.
De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

Lees hier de recensie.

Best beoordeelde spannende boeken

Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

Lees hier de recensie.

 

 

 

Best beoordeelde spannende boeken

Stille schreeuw - Angela Marsons

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.
Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden dezelfde is en dat hij al dertig jaar actief is.
Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Lees hier de recensie.

Best beoordeelde spannende boeken

Hinderlaag - Taylor Adams

James en Elle Eversman zitten even zonder baan, zonder huis en hebben net hun zesde miskraam gehad. Dus als hun Toyota het in het midden van de Mojave woestijn begeeft, lijkt het de zoveelste vorm van pech. Totdat James een kogelgat ontdekt in de motorkap. Een kilometer of anderhalf verderop herlaadt William Tapp zijn geweer. Tapp is een van de beste schutters in het land; een menselijke schietcomputer met ijs in zijn bloed en een voorkeur voor het doodschieten van willekeurige en weerloze automobilisten op de snelweg. Tussen Tapp en de auto van James en Elle ligt niets anders dan open land. Perfecte omstandigheden om ze in alle rust te grazen te nemen. Maar het jonge stel geeft niet zomaar op.

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: 10 echt grappige fictie boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 11 spannende boeken voor de fans van Dan Brown

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: Kil

  • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

  • 10 x de leukste New Adult boeken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen