Populaire boeken die in juli 2020 verschijnen

Een nieuwe maand betekent ook weer nieuwe boeken! Er komen in juli namelijk weer heel veel leuke boeken uit en dat is maar goed ook, want de zomer staat voor de deur! Met deze boeken hoeven we ons in het zonnetje zeker niet te vervelen. Zo komt er onder andere een nieuw boek van Sarah J. Maas uit en kunnen we weer genieten van een nieuwe Nora Roberts. Kortom, we hebben genoeg om naar uit te kijken!

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay - Nicola May (7 juli)

Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

 

 

 

 

Geluk komt in de zomer - Michelle Visser (7 juli)

Na enkele jaren van hard werken is het Loes gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in Pommiers. Haar chambres d'hôte loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid? Ze zoekt afleiding in haar werk, en in een zaak die ze graag wil oplossen: het opsporen van de rechtmatige eigenaar van een oude koffer die ze in haar schuur heeft gevonden. Haar speurtocht voert naar Parijs en Amerika, en brengt de nazaten van Franse dorpelingen en Joodse vluchtelingen bijeen.
Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen beslommeringen. De oude abdij van Pommiers blijkt een geheim te herbergen, buurvrouw Renard kampt met medische problemen, en buurman Leclerc wordt voor een grote uitdaging op persoonlijk vlak gesteld. Loes helpt waar ze kan, maar verlangt ondertussen naar Sjoerds liefde en steun in haar leven. Ze weet echter dat ze lastige knopen moet doorhakken om hem te behouden. De oplossing voor de vraag hoe ze haar toekomst moet invullen, komt vanuit onverwachte hoek

In de val - Karen Rose (7 juli)

Speciaal agent Steven Thatcher heeft gezworen de seriemoordenaar die actief is in het kleine stadje waar hij woont, in te rekenen. Het onderzoek vergt al zijn tijd, maar zijn familie heeft hem ook nodig. Hij is onlangs weduwnaar geworden en hij maakt zich grote zorgen over zijn zoon Brad, op wie hij de grip verliest. Het lichtpuntje in zijn leven is Jenna, een docent van zijn zoon. Zij is mooi en bedachtzaam, en heel langzaam ontwikkelt zich een liefdesaffaire tussen de twee. Precies op het moment dat hun prille relatie lijkt te kunnen gaan werken, zet de seriemoordenaar zijn val. In de hoop Jenna daarin te kunnen laten lopen...
 

 

Een nieuw leven - Danielle Steel (9 juli)

Het perfecte leven van Sydney Wells stort in wanneer haar man plotseling overlijdt en hij haar niets blijkt na te laten. Ze moet haar huis uit en staat met lege handen. Dan ontmoet ze Paul Zeller, met wie ze haar liefde voor mode deelt. Hij biedt haar de kans om terug te keren naar de modewereld, waar ze jaren eerder als talentvolle jonge ontwerpster werkte. Sydney kan haar geluk niet op.

Totdat haar nieuwe bedrijf verwikkeld raakt in een schandaal, en Sydney de schuld krijgt. Heeft ze de veerkracht om opnieuw te beginnen?

 

 

A Song of Wraiths and Ruin - Roseanne A. Brown (9 juli)

Het Solstasia festival is voor Malik een kans om zijn door oorlog getroffen thuis te verlaten en een nieuw leven te beginnen met zijn zussen in de welvarende stad Ziran. Maar wanneer een wraakzuchtige geest zijn jongere zusje Nadia ontvoerd als betaling om de stad binnen te komen, besluit Malik om een deal te maken. Hij zal Karina, de kroonprinses van Ziran,  vermoorden voor Nadia's vrijheid. Maar Karina heeft zelf ook moordzuchtige ambities. Haar moeder, de Sultana is vermoord en het hof dreigt met muiterij. Karina besluit om haar moeder terug te halen uit de dood met behulp van eeuwenoude magie. Hiervoor heeft ze het kloppende hart van een koning nodig. En ze weet precies hoe ze die kan verkrijgen: om zichzelf als bruid aan te bieden aan de winnaar van de Solstasia competitie. Wanneer Malik zich een weg door de competitie vecht, zijn ze op een koers om elkaar te vernietigen. Maar wanneer ze zich tot elkaar aangetrokken beginnen te voelen en er een oud kwaad wakker wordt, kunnen ze hun taak dan wel volbrengen?

Onbreekbaar 2 - Onbegrensde liefde - Lisette Jonkman (10 juli)

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd zijn op elkaar. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden – niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

 

 

 

Het mes van de sluipmoordenaar - Sarah J. Maas (14 juli)

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen voor De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

 

 

Dromen van Italië - Nicky Pellegrino (14 juli)

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.
Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en "een project' zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.
Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Op de vlucht - Nora Roberts (14 juli)

Caitlyn Sullivan, een dochter van Hollywoodberoemdheden, is op haar tiende al een ster, en nog steeds gek op verstoppertje spelen met haar nichtjes in het grote familiehuis in Big Sur. Het is tijdens een van die spelletjes dat Cate verdwijnt. Ze blijkt te zijn ontvoerd, maar ze is een slimme overlever, en ze slaagt erin te ontsnappen. Tiener Callan Cooper is geschokt als hij het bont en blauwe, doodsbange meisje vindt, in elkaar gedoken in een uithoek van de ranch waarop hij woont. Als hij en zijn familie haar verhaal horen, bieden ze haar bescherming en onderdak en regelen ze de hereniging met haar dierbaren.
Maar Cates beproevingen zijn nog niet voorbij: ze ontdekt het verraad van iemand die ze vertrouwde. Ze vertrekt naar Ierland, waar ze weliswaar veilig is, maar waar ze toch door rusteloosheid wordt geplaagd. Uiteindelijk keert ze terug naar Los Angeles, in de hoop af te kunnen rekenen met het trauma dat haar leven heeft bepaald. Wat ze nog niet weet is dat er lang geleden twee zaadjes zijn geplant: een van liefde en een van wraak.

De roep van de raaf - Wilbur Smith (15 juli)

Mungo St John groeit op in weelde op de tabaksplantage van zijn familie, opgebouwd door zijn succesvolle grootvader. Maar Mungo's vader is een slappeling en wordt verraden door de advocaat van de familie, Chester Marion. Door dit verraad verliest Mungo niet alleen zijn beide ouders, maar ook zijn erfenis.
Mungo zal zijn eigen fortuin moeten opbouwen en besluit zijn geluk te beproeven op zee. Hij wordt een geduchte slavenhandelaar en bemachtigt een eigen schip. Op een slavenveiling in New Orleans wordt hij geconfronteerd met nieuws over Chester Marion dat hem woest maakt. Mungo kan nog maar aan één ding denken: wraak.

 

 

Gevaarlijke stroming - Preston & Child (16 juli)

Pendergast en junior agent Coldmoon raken verzeild in een race tegen de klok als tientallen identieke groene sneakers met daarin een afgehakte menselijke voet aanspoelen op een eiland voor de kust van Florida.

Pendergast begint met tegenzin aan de zaak, maar voelt zich algauw aangetrokken tot dit absurde mysterie. Tot overmaat van ramp blijven er tijdens het onderzoek alsmaar meer voeten aanspoelen. Pendergast en Coldmoon komen tegenover een tegenstander te staan die krachtiger en dodelijker is dan ze ooit zijn tegengekomen.

 

 

Waterland - Suzanne Vermeer (21 juli)

Claudette heeft haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Onder de Italiaanse zon geeft ze kookcursussen aan toeristen en van het begin af aan is het een groot succes. Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee en door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder dreigt het verleden haar nu in te halen. Tijdens een etentje valt een naam. Claudette dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan. Dat fouten niet zomaar verdwijnen. En dus zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon…

 

Thuis in het duincafé - Debbie Johnson (21 juli)

Als Zoe's beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe's leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.

Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha's mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

Bevrijd - Amy Mcculloch (28 juli)

Wanneer Lacey wakker wordt in een ziekenhuisbed met geen enkele herinnering aan hoe ze daar gekomen is, weet ze dat er iets mis is. Ten eerste: waar is haar robotkat Jinx? En ten tweede: wie zit er achter haar aan?
Moncha, het bedrijf achter de baku's – de populaire robothuisdieren die smartphone, tamagotchi en beste vriend ineen zijn – heeft duistere plannen, en alleen Lacey kan ze tegenhouden. Maar hoe kan ze het grootste technologiebedrijf van de hele wereld verslaan met als enige hulp een level 1-robotkever?

 

 

Lees ook: Ontdek het nieuwe genre van Chicklit.nl: Engelse populaire YA & fantasy boeken

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

Zoek in artikelen