10 Young Adult boeken om te luisteren op Spotify

Spotify kennen we natuurlijk allemaal als de manier om de nieuwste muziek te streamen. Maar Spotify biedt nog veel meer dan alleen maar het luisteren van muziek. Zo kan je ook podcasts beluisteren én staan er zelfs audioboeken op Spotify! Zo staan onder andere de eerste drie Harry Potter boeken als luisterboek erop! Ben je benieuwd welke luisterboeken er nog meer op staan? Wij hebben 10 Young Adult boeken om te luisteren op Spotify voor jullie onder elkaar gezet.

Let op! Deze luisterboeken zijn alleen in het Engels te beluisteren.

The Raven Boys - Maggie Stiefvater

Ook andere boeken van Maggie Stiefvater, zoals All the Crooked Saints, zijn te beluisteren op Spotify. Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…

 

The Hunger Games - Suzanne Collins

De gehele The Hunger Games trilogie is te beluisteren op Spotify! Het verhaal speelt zich af in een futuristich Noord-Amerika waar zich een nieuw land heeft gevormd; Panem. Het land kent twaalf districten en een hoofdstad; het Capitool. Eigenlijk waren er 13 districten, maar district 13 is afgebrand door de hoofdstad. Nu worden er ieder jaar De Hongerspelen gespeeld als een soort straf. Dit houdt in dat er twee kinderen (een jongen en een meisje) tussen de 12 en 18 jaar uit elk district meedoen aan een gevecht tot de dood, waar het hele land naar kijkt. Wanneer het zusje van Katniss Everdeen wordt uitgekozen om mee te doen twijfelt Katniss geen moment. Ze besluit om de plek van haar zusje in te nemen en zelf mee te doen aan De Hongerspelen. 

 

De ballade van slangen en zangvogels - Suzanne Collins (Nederlands)

De ballade van slangen en zangvogels is wel in het Nederlands te luisteren op Spotify! Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus' prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.
Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Harry Potter and the Philosopher's Stone - J.K. Rowling

Het liefst lezen wij de hele dag Harry Potter! Op Spotify staan nu de eerste drie boeken in het Engels! Zo kun je als je op de fiets zit, of naar je werk rijdt nu ook Harry Potter luisteren. Harry Potter is een normale jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie oom, tante en neefje woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een 'reus' op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein, die vertrekt van Perron 9 3/4, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

 

Mortal Engines - Philip Reeve

Ook Mortal Engines van Philip Reeve is te beluisteren op Spotify. Kun je na het eerste boek geen genoeg krijgen? Alle 4 de boeken zijn te beluisteren op Spotify. Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen. Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

 

Mask of Shadows - Linsey Miller

Zowel het eerste als het tweede deel van deze duologie is te beluisteren op Spotify! Sallot Leon is een dief. Maar Sal wil niets liever dan dit leven ontsnappen en dichterbij de hogere klasse komen en dan het liefst bij de adel die het thuis van Sal heeft verwoest. Wanneer Sal een flyer steelt om auditie te doen om een lid van The Left Hand, de persoonlijke sluipmoordenaars van de koningin, te worden, besluit Sal om deze kans aan te pakken om het hof te infiltreren en wraak te nemen. Maar de auditie is een gevecht tot de dood met circus acrobaten, dodelijke apothekers en gemene ex-soldaten. Als Sal de competitie wint en het hart van Elise verovert, een intrigerende schrijver aan het hof, beginnen ze te dromen van een nieuw leven en een andere toekoms. Een toekomst die Sal alleen kan hebben als hij/zij overleeft.

 

Girl Out of Water - Laura Silverman

Anise kan niet wachten om de zomer door te brengen op het strand met haar vrienden. Santa Cruz is meer dan haar thuis, het is haar hart. Maar wanneer haar tante, een alleenstaande moeder, in een ernstig auto-ongeluk betrokken raakt, moet Anise afscheid nemen van California en voor haar drie jonge neefjes en nichtjes zorgen. Nebraska is wel de laatste plek waar Anise wil zijn. Tuurlijk, ze houdt van haar familie, maar het is moeilijk om haar verleden achter zich te laten wanneer ze woont in het huis waar haar moeder haar heeft verlaten. En met elke Instagrampost voelen haar vrienden van California steeds verder weg. Dan ontmoet ze Lincoln, een charismatische skater met één arm die haar uitdaagt om haar surfboard voor een skateboard om te ruilen. Soms is de enige manier om vaste grond te vinden om los te laten.

 

The Music of What Happens - Bill Konigsberg

Heb je zin in een leuk, schattig, romantisch verhaal over twee LGBTQ+ hoofdpersonen? Dan is The Music of What Happens een aanrader!

Max is chill en houdt van sporten en games. Hij is homo en dat is voor zowel hem, zijn moeder als zijn vrienden geen enkel probleem. Hij heeft wel een geheim: hij had een ontmoeting met een oudere jongen waardoor hij moeite heeft met ademen en waar hij niet aan wil denken. Jordan is het tegenovergestelde van chill. Hij houdt van poëzie en het winkelcentrum. Hij heeft nog nooit gezoend en hij is op zoek naar Mr. Right, die hem waarschijnlijk toch niet leuk vindt. Hij heeft ook een geheim: zijn moeder verliest de controle en hij is de enige die zijn familie bij elkaar kan houden.

Tijdens de zomer moeten twee jongens hun grootste angsten onder ogen komen en beslissen wat ze ervoor over hebben om hetgene te krijgen wat ze het liefste willen.

Don’t Date Rosa Santos - Nina Moreno

Rosa Santos is vervloekt door de zee, tenminste dat is wat ze zeggen. Als je met haar date dan gebeuren er slechte dingen, zeker als je een jongen met een boot bent. Maar Rosa voelt zich meer gevangen dan vervloekt. Ze voelt zich gevangen tussen haar cultuur en haar keuzes. Tussen haar abuela, een geliefde heler en pilaar van haar community, en haar moeder, een artiest die af en toe haar leven binnenstormt als een orkaan. Tussen Port Coral, de stad in Zuid-Florida die ze thuis noemt en Cuba, het eiland waar haar abuela weigert om over te praten. Wanneer Rosa een keuze moet maken over de universiteit, botst ze letterlijk tegen Alex Aquino, een mysterieuze jongen met tattoos van de oceaan en wiens familie eigenaar is van de jachthaven. Met haar hart, haar familie en haar toekomst op het spel, kan Rosa de vloek verbreken?

 

The Memory of Light - Francisco X. Stork

Wanneer de zestienjarige Vicky Cruz wakker wordt in het Lakeview Hospital op de mentale stoornis afdeling, weet ze één ding zeker: na haar zelfmoordpoging zou ze niet in leven moeten zijn. Maar dan ontmoet ze de energieke Mona; Gabriel de heilige; E.M. die altijd boos is; en dokter Desai een stille kracht. Met verhalen, eerlijkheid, vriendelijkheid en hard werken, weten ze haar te overtuigen om haar leven voor Lakeview te heroverwegen en bieden ze haar een acceptatie die ze nooit heeft gehad. Maar Vicky's vrede is even fragiel als de rozen die buiten het ziekenhuis groeien. Wanneer een crisis ervoor zorgt dat de groep wordt opgesplitst, wordt Vicky teruggestuurd naar het leven dat haar tot zelfmoord dreef. Ze moet haar eigen kracht en moed zien te vinden. Maar misschien heeft ze die niet. Ze weet het niet.

 

Lees ook: Ontdek het nieuwe genre van Chicklit.nl: Engelse populaire YA & fantasy boeken

Nieuwste artikelen

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

  • De wake-up call - Beth O'Leary

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen