De leukste audioboeken op Spotify

Geen tijd om rustig met een boek op de bank te zitten? Of luister je gewoon graag naar hoe een boek wordt voorgelezen? Wat de reden ook is; genieten van een goed audioboek kunnen we allemaal! Maar wist je dat je ook op Spotify heel veel leuke audioboeken kunt vinden? Van thrillers en romans tot de leukste kinderverhalen en klassiekers! Wij hebben de leukste luisterboeken voor jou en/of je kinderen op een rijtje gezet!

Je kan gewoon zoeken op het boek of de auteur.

 

Mijn niet zo perfecte leven - Sophie Kinsella

We beginnen met een grote naam in de feelgoodwereld. Van niemand minder dan Sophie Kinsella staan er meerdere luisterboeken op Spotify, waaronder Mijn niet zo perfecte leven. Wanneer je zoekt op Sophie Kinsella krijg je alle beschikbare audioboeken.

Cat Brenner heeft er genoeg van om een 'nobody' te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Cat wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Cat zweert wraak.

 

 

 

Chateau de Provence - Marelle Boersma

Zin om naar een thriller te luisteren? Dan is Chateau de Provence van Marelle Boersma wat voor jou! Ook van deze auteur zijn bij het zoeken op naam meerdere audiobooks te vinden.

Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Cherie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt...

 

 

 

Pride and Prejudice - Jane Austen

Zin in een klassieker? Beluister dan Pride and Prejudice van Jane Austen eens.

Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving. Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen. Met snedige humor ontleedt Jane Austen feilloos de mores van de Britse upperclass aan het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel en tussen sociale mobiliteit en starre hiërarchie is nooit ontroerender en komischer beschreven.

 

Little Women - Louisa May Alcott

Ook Little Women, in het Nederlands Onder moeders vleugels, mag niet ontbreken als je geniet van klassieke boeken. Zoek op Little Women en je kunt zo'n 20 uur luisteren!

In het bekendste werk van Louisa May Alcott volgen we de zussen Meg, Jo en Beth March. Deze zussen zijn losjes gebaseerd op Alcott zelf en haar eigen zussen. In hun rumoerige leventje maken de vier zusjes March veel mee en delen lief en leed met elkaar. Hartverwarmend is de omgang tussen de zusjes en hun ouders, maar als er jongens op hun pad komen willen zij hun vleugels uitslaan.

 

 

 

Alice in Wonderland - Lewis Carroll

Wie kent dit verhaal over het kleine meisje Alice niet? Alice in Wonderland is niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur. Met de zoekwoorden 'Alice in Wonderland' en 'audioboek' kom je vanzelf bij dit sprookje uit.

Het boek vertelt het verhaal van Alice Liddell die op een dag een wit konijn volgt. Via een holle boomstam komt ze in een andere wereld terecht, genaamd Wonderland. In deze wereld komt ze verschillende dieren tegen, waaronder de dodo, de muis, de rups en de Cheshire Cat. Ook ontmoet ze de hertogin en de gekke hoedenmaker.

 

 

 

Juf Braaksel en de magische ring - Carry Slee

Ook van Carry Slee kom je meerdere luisterboeken tegen als je op de naam van de auteur zoekt. Leuk om samen met je kind(eren) te luisteren: Juf Braaksel en de magische ring van Carry Slee.

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen! Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

 

 

 

The Jungle Book - R. Kipling

Wie kent dit verhaal niet? Diep in de jungle van India vindt panter Bagheera een verlaten mensenbaby. Liefdevol groeit het jongetje Mowgli op bij een wolvenfamilie. Hij is de beste maatjes met zijn wolvenbroertjes en met alle andere dieren om hem heen. Totdat de tijger Shere Khan, die een hekel aan mensen heeft, terugkeert naar dit deel van de jungle. Mowgli moet voor zijn eigen veiligheid vertrekken, maar hij wil niet weg, hij wil in de jungle blijven.Hij ontsnapt ternauwernood aan de hongerige slang Kaa. Na een ruzie met Bagheera vlucht Mowgli de jungle in en ontmoet dan de beer Baloe. Deze vrolijke beer met zijn hart van goud leert Mowgli hoe hij zich altijd beregoed kan voelen. Maar het gevaar loert, niet alleen van de tijger Shere Khan, maar ook van de swingende orang-oetang Apenkoning Lowietje.

 

 

Ik wist het - Chantal van Gastel

Natuurlijk mag een boek uit de Nederlandse feelgoodwereld ook niet ontbreken! Ik wist het van Chantal van Gastel is dan ook een heerlijk luisterboek om mee op de bank te kruipen! Naast Ik wist het vind je op Spotify ook haar boek Bestemd voor mij.

Mia is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan op en opent haar eigen bloemenwinkel. Mia zet alles op alles om er een succes van te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo, de man van wie ze altijd heeft gedroomd.

En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Als een magneet trekt Mia bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

 

 

Lees ook: 10 Young Adult boeken om te luisteren op Spotify

 

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • De beste Carry Slee boeken

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen