Ontdek de spannende young adult serie 'Politie niet betreden'

Er verschijnen niet alleen regelmatig young adult boeken van internationale auteurs, maar ook worden er veel geweldige young adult boeken geschreven door Nederlandse auteurs. Zo bestaat er de spannende young adult serie Politie niet betreden. In deze serie schrijven verschillende auteurs razendspannende young adult boeken. Wij zetten in dit artikel deze boeken voor jullie op een rijtje!

De Politie niet betreden-serie is geschikt voor young adults vanaf ongeveer 13 jaar. De boeken worden voornamelijk door meisjes gelezen, maar langzaamaan worden de boeken ook steeds populairder onder jongens! Een van de auteurs die meeschrijft aan de Politie niet betreden-serie is Mel Wallis de Vries. Mel Wallis de Vries heeft als enige auteur maar liefst 6 keer op rij - en in totaal 7 keer - de Prijs van de Jonge Jury gewonnen! Ze is daarmee de meest populaire Nederlandse young adult auteur. Geen enkele andere schrijver heeft zo vaak de Prijs van de Jonge Jury gewonnen. Ook de boeken van de andere auteurs die aan deze serie schrijven worden steeds populairder. Zo werd het boek Snitch van Margje Woodrow genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2019 en schreef deze auteur in 2019 een verhaal voor 3PAK. Sophie McKenzie heeft in Nederland nog geen prijs in de wacht gesleept, maar haar debuut Vermist won in Engeland meerdere prijzen en het boek kreeg zelfs de Japanse Sakura Medal Award prijs! Een andere auteur die al veel young adult boeken heeft geschreven voor de Politie niet betreden-serie is Cis Meijer. Haar meest recente boek, Jacht, is op 25 augustus 2020 verschenen en is weer net zo spannend als haar andere boeken! Cis Meijer plaatst daarnaast in haar boeken schrijfwedstrijden. Jongeren die haar boeken oppakken worden dus niet alleen aangespoord om haar boek te lezen, maar om ook zelf de pen op te pakken en te gaan schrijven!

Boekenweek voor Jongeren

Van 18 tot en met 27 september 2020 vindt de Boekenweek voor Jongeren plaats. Dit jaar is het thema: 'in een boek kan het wel'. Het idee hierachter is dat je soms helemaal in een andere wereld kunt stappen als je een boek leest, terwijl je gewoon thuis op de bank zit of in de trein onderweg naar school bent. Tijdens de Boekenweek voor Jongeren kun je gratis de geschenkbundel 3PAK ophalen bij boekhandels en bibliotheken en aan het begin van de Boekenweek voor Jongeren wordt de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren uitgereikt. In mei werden de 10 genomineerden al bekend gemaakt. De Boekenweek voor Jongeren is dus bedoeld om jongeren het leesplezier te laten (her)ontdekken door verhalen te lezen die passen bij de belevingswereld van de doelgroep. De Poltie niet betreden-serie past hier perfect bij! De populariteit van de Politie niet betreden-serie komt namelijk mede doordat de boeken hedendaags en herkenbaar zijn voor jongeren en doordat de boeken spannend, vlot en toegankelijk geschreven zijn. Hierdoor zijn ze geschikt voor een grote groep lezers!

 

Bekijk hieronder alle boeken uit de Politie niet betreden-serie!

Fataal - Eva Burgers

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

 

 

 

Complot - Eva Burgers

Abby is dolblij als ze wordt aangenomen op de politieacademie. Thuis is ze minder gelukkig: haar moeder heeft een nieuwe vriend die zich overal mee bemoeit en haar vader zit op Tinder. Om te ontspannen gaat Abby met vriendin Jane een paar dagen naar Londen. Helaas is de rust ver te zoeken als de meiden verstrikt raken in een crimineel bolwerk. Als duidelijk wordt dat Abby de criminelen kent en Jane plotseling verdwijnt, telt iedere seconde…

 

 

 

 

 

 

Wanhoop - Eva Burgers

Olivia twijfelt over haar relatie met Roan en besluit tot zijn wanhoop om een halfjaar naar Parijs te gaan. Als ze een baantje vindt in de Parijse boekwinkel Shakespeare and Company en daar bevriend raakt met Susan en Lily, is ze hem al bijna vergeten.
Tot het moment dat ze anonieme dreigberichtjes ontvangt. Wanneer ze op weg naar huis wordt gevolgd, voelt ze zich niet langer veilig. Maar juist als de politie wil ingrijpen, verdwijnt Olivia spoorloos.

 

 

 

 

 

Vermist - Sophie McKenzie

Voor school moet Laura een opstel schrijven met de titel ‘Wie ben ik?’. Ze komt daar niet goed uit. Als ze haar adoptiemoeder vraagt naar haar echte ouders, reageert die kribbig dat Laura haar adoptiedossier niet mag inzien voor haar 18e. Daar neemt ze geen genoegen mee. Samen met ‘niet mijn vriendje’ Jam start Laura een spannende zoektocht naar haar biologische ouders. Wanneer ze op het punt staan een louche kinderhandelaar te ontmaskeren, worden hun levens bedreigd.

 

 

 

 

Zusje vermist - Sophie McKenzie

Op een zonnige dag gaat Lauren met haar achtjarige zusje Madison naar het strand. Daar verdwijnt Madison. Lauren raakt totaal in paniek. Hoe moet ze dit haar ouders vertellen? Moet ze de politie toch inlichten? En waarom overkomt het juist Lauren, die ooit op dezelfde plek werd ontvoerd?

 

 

 

 

 

Meisje vermist - Sophie McKenzie

Wanneer Madison haar oudere zus Lauren bezoekt, onthult die dramatisch nieuws over hun biologische vader: hij was een anonieme spermadonor. Madison is vastbesloten de man op te sporen en al snel boekt ze resultaat.
Tijdens haar heftige zoektocht ontdekt Madison een mysterieus netwerk van vermiste meisjes en geheime schuilplaatsen. Voordat ze het beseft bevindt ze zich in groot gevaar en is er geen weg meer terug.
Is haar vader de man die hij lijkt te zijn?

 

 

 

 

Geloof me - Sophie McKenzie

Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.
Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?

 

 

 

 

1 seconde - Sophie McKenzie

Het leven van Charlie verandert in één klap als haar moeder omkomt bij een bomaanslag in Londen. Maanden later ontmoet ze Nat, die net als zij moet leven met de vreselijke gevolgen van die dag. Eindelijk iemand die haar begrijpt. Maar hoe dichter ze bij hem komt, hoe meer Charlie het vermoeden krijgt dat er iets niet klopt. Wat weet Nat over de bomaanslag wat hij niet vertelt?

 

 

 

 

 

Elke seconde telt - Sophie McKenzie

Charlie en Nat zijn op de vlucht. Hun poging om een terroristische organisatie te ontmaskeren is mislukt. De betrokken politicus, die torenhoog in de peilingen staat, loopt vrij rond. En híj beschuldigt juist Charlie en Nat van terrorisme! Met de politie en de terroristen achter hen aan, ziet Charlie ziet maar één uitweg: ze moet in haar eentje naar het hol van de leeuw om bewijs tegen hem te verzamelen. Durft ze dat? Zal het haar lukken om hun onschuld te bewijzen?

 

 

 

 

Verdoofd - Cis Meijer

Lotte begint in Parijs aan een beklemmende zoektocht naar haar verdwenen zus Nina. In de sinistere catacomben onder de stad belandt Lotte in een levensgevaarlijke situatie. Iemand achtervolgt haar. Wie en waarom? Wordt ze echt aangevallen of hallucineert ze? Tot overmaat van ramp gelooft niemand dat Nina werkelijk in gevaar is. Lotte ontdekt de schaduwzijde van de Parijse kunstwereld. De tijd dringt... Zal ze Nina vinden? 

 

 

 

 

Val - Cis Meijer

Een rotte geur dringt mijn neus binnen. Natte steentjes, verdroogde resten aarde, kleverige spinrag en ik wil niet weten wat voor dode insecten. Het is alsof ik in een open graf woel… Na de zomer zou Liv naar dezelfde highschool gaan als haar urban climbing- en hartsvriendin Sofia in New York. Maar terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste telefoongesprek eindigt in ruzie. Dan ontvangt ze van Sofia een appje: HET SPIJT ME. ALLES KOMT GOED! Een dag later bereikt Liv het afschuwelijke nieuws dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het echt een ongeluk? Liv besluit toch naar New York te vertrekken, urban climbing-stad bij uitstek. Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de waarheid achter Sofia’s verdwijning. 

 

 

Knock-Out - Cis Meijer

Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd.

Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar.

 

 

 

Moordspel - Cis Meijer

Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen, maar vlak voor vertrek wordt Kai wegens agressief gedrag van school gestuurd. Robin is woedend.
In de Ardennen haalt ze haar vriendin en twee vrienden over om tijdens een moordspel de leraar die Kai heeft weggestuurd een lesje te leren. Dat blijkt een gevaarlijke zet, want hij is ineens spoorloos. Speelt hij een spel met hen?
Robin vreest dat haar leraar echt in de problemen zit en gaat naar hem op zoek. Wanneer haar beste vriendin ook verdwijnt, verandert de zoektocht in een regelrechte nachtmerrie.

 

 

 

Dark Mind - Cis Meijer

Een schoolfeest loopt volledig uit de hand: na een challenge met aartsrivale Claire vlucht Desi in paniek naar huis. De volgende dag wordt Claire dood gevonden in een weiland. Haar zus Jara is spoorloos.
Omdat Desi voor haar tv-stage een misdaadreportage maakt, denkt ze de raadselachtige zaak te kunnen onderzoeken. Thom helpt Desi bij haar zoektocht naar Jara, maar hij verzwijgt zijn ware motieven.
Wie heeft Claire vermoord? Vertrouwen Thom en Desi elkaar genoeg om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen?

 

 

 

Jacht - Cis Meijer

Er breekt brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar favoriete docente ernstig gewond is en in coma ligt.
Twee maanden later organiseert de school een dropping in de Duitse bossen. Een spannende uitdaging die Sam om meerdere redenen wil winnen. Al snel verandert de dropping in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar voorgoed uit de weg te ruimen?

 

 

 

 

Vals - Mel Wallis de Vries

Vier vriendinnen logeren in een afgelegen vakantiehuisje, één voor één verdwijnen ze…
Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

 

Verstrikt - Mel Wallis de vries

Twee vriendinnen, een dramatisch ongeluk, niets is wat het lijkt Wie kan je nog vertrouwen? Als Lara haar ogen opent, is alles zwart. Ze kan zich niet bewegen. Eerst denkt ze dat ze droomt. Maar hoe hard ze haar best ook doet, ze wordt niet wakker. En dan begint ze stemmen in het duister te horen. Sommige stemmen zijn boos, andere verdrietig. Lara is bang voor de stemmen die onophoudelijk hoorbaar zijn. Wat willen ze van haar? En waarom kan ze niet uit het zwart ontsnappen? Dan komt Lara erachter dat ze een dramatisch ongeluk heeft gehad, en slaat de paniek toe. Is ze dood? Moet ze voor altijd in het duister blijven ronddolen? In haar wanhoop beseft ze één ding: het leven van haar beste vriendin Maud is ook in gevaar. Maar hoe kan ze Maud waarschuwen? En is het misschien al te laat? Lara zet alles op alles om met Maud in contact te komen, maar de grenzen tussen waarheid, bedrog en echte vriendschap zijn akelig dun.

 

Klem - Mel Wallis de Vries

Op schoolreisje naar Vlieland! Alle ingrediënten voor een leuke trip zijn aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen.
Voor het politieonderzoek mag niemand van het eiland af; steeds meer feiten komen aan het licht. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.

 

 

 

 

Wreed - Mel Wallis de Vries

Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt.

Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit?

 

 

 

Shock - Mel Wallis de Vries

Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken.

Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

 

 

 

Kil - Mel Wallis de vries

Hoe ver ga jij voor iemand van wie je houdt? 

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven...

 

 

 

 

Schuld - Mel Wallis de Vries

Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden.

Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE... Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat.

 

 

 

Haat - Mel Wallis de Vries

Een vreselijk ongeluk. Maar dat is slechts het begin...

Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes, en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar hebt neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van...

Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Want is er precies in dat park gebeurd?

 

 

 

 

Pijn - Mel Wallis de Vries

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn...
Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

 

 

 

 

 

Wild - Mel Wallis de Vries

Hoe ver ga jij om te overleven?

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep...

 

 

 

Vervloekt - Mel Wallis de Vries

Lizzy, Melanie en Dominique gaan een weekend naar een afgelegen huis in de Ardennen. Daar ontdekken ze dat er ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord… Sindsdien staat het huis leeg en verkeert het in een vervallen staat. Ze proberen hun angst weg te lachen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen. En dan doet Dominique een bizarre vondst. Heel langzaam komt het verleden tot leven. Herhaalt de geschiedenis zich?

 

 

 

 

Zwijg - Mel Wallis de Vries

Fee, Alyssa, Sarah en Jamie zijn megapopulair. Maar op een avond dat ze alleen thuis zijn, ontvangt de alarmcentrale een hysterisch telefoontje: een van de vriendinnen is vermoord. De andere drie zijn meer dood dan levend, maar redden het.

De overlevenden zijn groot nieuws: iedereen wil weten waarom zij het hebben overleefd. Moeizaam pakken de drie hun leven weer op. Tot er weer iets vreselijks gebeurt…
Is de moordenaar terug? Hoe vaak kun je aan je lot ontsnappen?

 

 

 

Vlucht - Mel Wallis de Vries ( verschijnt 27 oktober 2020)

In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn, alledrie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. Voor hun voeten ligt een iPad waarmee ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel, maar gruwelijk. Een van hen mag het huis niet levend verlaten. En ze moeten zelf kiezen wie dat is…

 

 

Verwoest - Margje Woodrow

Wanneer Juul het graf van haar broer Milan bezoekt, doet ze een schokkende ontdekking:
DOEN + DURVEN = WAARHEID staat er in de aarde gekerfd.
Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een dare.
Juul besluit de uitdaging aan te gaan; ze móét weten wat haar broer is overkomen. Maar dan volgen de dares zich in moordend tempo op en ze zetten Juul helemaal klem.
Wie is de persoon die haar uitdaagt? En lukt het Juul om de waarheid te achterhalen?

 

 

Snitch - Margje Woodrow

De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert.

Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

 

 

 

Buitenspel - Margje Woodrow

Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.
Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?
Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

 

 

 

Fake Trip - Margje Woodrow

Fake it till you make it…

Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona. Iedereen hoopt te chillen op het strand en wil stiekem het nachtleven verkennen. Helaas staan er verplichte excursies op het programma.
Dan gebeurt er een afschuwelijk ongeluk in de Sagrada Familia. Gruwelijke details worden verspreid via social media. In een duizelingwekkend tempo komen geheimen bloot te liggen. Maar wat is echt en wat is fake news?
Kunnen Demi en Billy deze ramp stoppen? Of volgen er meer slachtoffers?

 

 

 

Lees ook: 10 tekenen dat je een Young Adult verslaving hebt

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen