Populaire boeken die in november verschijnen

Vind jij het ook heerlijk om met de koude dagen op de bank onder een dekentje te kruipen met een goed boek? Wij in ieder geval wel. En voor ons boekenwurmen is er goed nieuws, wan de komende maand komen er weer ontzettend veel leuke boeken uit. Van een nieuw boek van Hendrik Groen tot het vervolg op De wrede prins, het verschijnt allemaal in november en er is voor ieder wat wils. Ben je benieuwd welke boeken er nog meer verschijnen? Lees dan snel verder!

Opgewekt naar de eindstreep - Hendrik Groen (3 november)

Vanwege de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord is Hendrik Groen overgeplaatst naar Bergen aan Zee. De Oud-Maar-Niet-Dood-club is uit elkaar gevallen. Af en toe is er een Omanido-reünie waarbij het ouderwets gezellig wordt en de drank ruimhartig vloeit, maar verder is er niet veel meer om naar uit te kijken. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert het nodige gestuntel op. Hij besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden in een poging weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. En anders kan hij er in ieder geval nog eens nalezen wat hij allemaal vergeten is.

Het leven wordt er niet aangenamer op als ook in Bergen aan Zee het coronavirus alles op zijn kop zet. En helaas is er geen Evert meer om er foute grappen over te maken, al doet de voorheen zo brave Hendrik zijn best om zijn vriend hierin te evenaren. Gelukkig heeft hij nog drie trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden: Leonie (88), Frida (10) en Juffrouw Jansen (4). Die laatste is zijn hond, het afscheidscadeau van Evert. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.

The Brightest Star - Jennifer L. Armentrout - (3 november)

Evie moet leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet...

 

 

 

 

Mjin hart van ijs - Jen Minkman (6 november)

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda's broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is... en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Het verraad van Montverre - Bridgit Collins (10 november)

Zou jij alles op het spel zetten om de waarheid over je leven te achterhalen?

Op Montverre, een exclusieve school in de bergen, worden de intelligentste studenten voorbereid op het Grote Spel, een mysterieuze wedstrijd. Léo nam ooit deel, maar hij verloor zijn passie voor het spel na een tragische gebeurtenis. Nu keert hij, in ongenade gevallen door een mislukte carrière, terug naar Montverre. De school is veranderd, een vrouw vervult nu de rang van Magister Ludi bij het Grote Spel. Hij voelt een vreemde connectie met haar: Léo en Claire baseren hun leven allebei op leugens. Terwijl het hoogtepunt van het jaar dichterbij komt, beginnen de muren geheimen te fluisteren...

 

 

De geheime orde - Daniel Silva (10 november)

De nieuwe thriller van bestsellerauteur Daniel Silva zit wederom boordevol actie en internationale intrige, waar meesterspion en kunstrestaurateur Gabriel Allon zich met overgave in stort.

Gabriel Allon reist af naar het Vaticaan waar hij samen met zijn vriend, aartsbisschop Luigi Donati, een mysterie moet oplossen.

 

 

 

 

Gstaad - Kiki van Dijk (10 november)

In Gstaad komen alle sterke punten van Kiki helemaal tot leven. Herkenbare en eigenzinnige personages zoals de wat onzekere en grappige journalist Puck, die haar buurman van spionage verdenkt, de slimme, statige Cecile, directrice van een elitaire kostschool, en de aantrekkelijke kunstenaar Matz. En dan is er Kiki's talent om je een paar uur te wanen in een heel andere omgeving. Het waanzinnig chique skioord Gstaad, dat bevolkt wordt door oude adel, stinkend rijke Russen en gelukzoekers, komt messcherp tot leven. De ideale mix voor een razendspannende vakantiethriller.

 

 

 

Een gewaarschuwd man - Michael Connelly (10 november)

Ervaren verslaggever Jack McEvoy heeft eerder moordenaars ontmaskerd. Wanneer een vrouw met wie hij ooit een onenightstand had wordt vermoord, stuit hij op het meest ingenieuze criminele meesterbrein waar hij ooit mee in aanraking is gekomen. McEvoy stort zich op de zaak – tegen alle waarschuwingen van de politie en zijn eigen redacteur in – en doet een schokkende ontdekking die deze moord verbindt met andere mysterieuze moorden.

Maar ook hijzelf wordt verdacht en hij moet zich in allerlei bochten wringen om uit de gevangenis te blijven. In een race tegen de klok om zijn naam te zuiveren, komt McEvoy steeds dichter bij de identiteit van de seriemoordenaar. Die lijkt hem telkens een stap voor te zijn en weet zelfs meer van zijn slachtoffers dan ze konden vermoeden.

 

Drakenhart 1: Ontwaken - Nora Roberts (12 november)

Breen Kelly, een middelbareschooldocent Engels uit Philadelphia, heeft hard gestudeerd voor een titel en een carrière, waarvan ze niet eens zeker is dat ze die wel wilde. Voor veel zaken in haar leven heeft ze nooit zelf gekozen; ze waren de wens van haar kille en dominante moeder. De warmste jeugdherinneringen zijn aan haar Ierse vader, ook al verliet hij hen lang geleden om nooit meer iets van zich te laten horen. Breen mag van geluk spreken dat ze Marco in haar leven heeft, haar beste vriend sinds de kleuterschool en een constante bron van liefde en steun. Maar zelfs Marco kan Breen niet aanzetten tot de verandering in haar leven waar ze zo wanhopig naar verlangt.
Op een dag is Breen alleen in het huis van haar moeder wanneer een plotselinge windvlaag de papieren op haar moeders bureau uiteenblaast. Terwijl Breen ze opraapt, ontdekt ze dat alle documenten over háár gaan – het zijn bankafschriften waarop staat dat haar vader haar door de jaren heen geld heeft gestuurd. Nu weet ze het zeker: haar vader heeft haar nooit écht verlaten. Marco en zij nemen het eerste vliegtuig naar Ierland om op zoek te gaan naar haar familie en afkomst. Hier wacht een geheim op Breen waarvan ze nooit had durven dromen…

Moeder, dochter, minnares - Heleen van Royen (13 november)

In 2020 zit Heleen van Royen twintig jaar in het schrijversvak en dat vieren we met Moeder, dochter, minnares. De bundel bevat niet eerder gepubliceerde columns, langere stukken over o.a. de keer dat ze XTC nam met haar vriend Bart of haar ontmoeting met George Michael (na zijn allerlaatste concert) via zijn vriend Fadi Fawaz. Maar ook de afscheidsspeech die ze voorlas op de uitvaart van haar moeder en een vooruitblik over haar aanstaande 'omaschap'. Samen geven de stukken een mooi beeld van de afgelopen twintig jaar en van alle vrouwen die Heleen is.

 

 

 

De gevallen koning - Holly Black (13 november)

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

 

Spiegelman - Lars Kepler (17 november)

Vijf jaar geleden verdween ze, nu wordt haar lichaam gevonden.

Wie was de man die ze zag in het raam?

Wie is de Spiegelman?

Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.

 

 

Het glanzend zwart van mosselen - Oek de Jong (18 november)

Wat in zijn romans duizenden lezers direct aanspreekt: de beeldende kracht, de sensualiteit, het psychologisch inzicht in de personages, de intense aandacht voor details – diezelfde kwaliteiten vind je terug in dit beschouwend werk van veertig jaar. Het is een oeuvre op zich, nog door weinigen ontdekt.
Voor deze monumentale uitgave nam Oek de Jong zijn vier essaybundels – Een man die in de toekomst springt, Brief aan een jonge Atlas, Wat alleen de roman kan zeggen en Het visioen aan de binnenbaai – nogmaals onder handen. Hij voegde ongebundelde stukken over de tijdgeest toe en schreef een autobiografisch essay, waarin hij overziet wat het hem heeft opgeleverd om zich te spiegelen in het werk van anderen.

 

De villa - James Patterson (19 november)

Zeven slachtoffers van moord, vier verdachten.

Twee waarheden, één overlevingskans.

Sullivan County, Georgia, behoort tot het district van sherrif Emma Williams. Maar wanneer enkele rangers in haar gebied worden beschuldigd van moord, probeert het leger haar werk over te nemen.

Het eliteonderzoeksteam van majoor Jeremiah Cook komt samen in De Villa, een groot oud huis aan de rand van het meer dat nu verboden terrein is vanwege het forensisch onderzoek. Het bewijs dat Williams vindt, zet Cook op het spoor van een oplossing die hij niet wil of kan geloven. En tenzij hij de lokale politie kan overtuigen dat deze moorden onderdeel zijn van een veel groter mysterie, zal hij nooit de geheimen kunnen ontrafelen die zich verbergen in De Villa.

De toren van Nero - Rick Riordan (24 november)

Het epische laatste deel van De beproevingen van Apollo: De toren van Nero

Zal Apollo (alias Lester Papadopoulos) eindelijk zijn plek op de berg Olympus terugverdienen? De voormalige god en zijn vriendin Meg moeten de profetie volgen die Ella de harpij heeft onthuld. Ze moeten terugkeren naar de plek waar Apollo's problemen zijn begonnen: Manhattan. Naar de toren van Nero, het glanzende hoofdkwartier van het Triumviraat in het centrum van de stad New York. Daar zal hij het moeten opnemen tegen 't beest uit de profetie, zijn aartsvijand Python. Maar hoe kan Apollo hem verslaan in de gedaante van hulpeloze tiener?

 

 

Een dodelijke opleiding - Naomi Novik (27 november)

In dit eerste deel maken we kennis met El, en de magische school die je maar op twee manieren kunt verlaten: dood of met diploma.

Ik besloot dat Orion Lake moest sterven nadat hij mijn leven voor de tweede keer redde. Iedereen houdt van hem, behalve ik. Wat mij betreft houdt hij zijn opzichtige magische kunstjes voor hemzelf.
Ik heb geen hulp nodig om deze school te overleven. Vergeet al die dodelijke monsters en vervloekte artefacten, ik ben waarschijnlijk het gevaarlijkste wezen dat hier rondloopt. Geef me een minuutje en ik breek hele bergketens af, vermoord miljoenen mensen. Ik zou mezelf zonder tegenspraak kunnen uitroepen tot de Koningin der Duisternis.
Tenminste, dat is wat iedereen van mij verwacht. De meeste studenten hier zouden juichen als Orion mij ombrengt, net als een van de vele andere duistere wezens die uit de afvoer omhoogkruipen. Soms denk ik dat ze gewoon willen dat ik in de kwaadaardige heks verander waarvoor ze mij houden. De school zelf wil dat zeker.
Maar ze krijgen niet wat ze willen. Zeker Orion Lake niet. Ik mag dan niet zijn droomvoorbeeld zijn van een held, maar ik ga deze plek levend verlaten, en ik ga geen duizenden mensen afslachten om dat doel te bereiken.

Hoewel ik toch serieus overweeg om er tenminste één te vermoorden.

 

Wil je nog meer leuke boekentips van pas verschenen boeken? Lees HIER welke populaire boeken er in oktober zijn uitgekomen.

 

Lees ook: 12 New Adults

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen