8 x Kerstmis chicklits

Tijdens de koude dagen en in aanloop naar de feestdagen is het heerlijk om een boek in dezelfde sfeer te lezen! Zo zijn er een aantal hele leuke chicklits geschreven die zich afspelen rondom Kerstmis. Met deze boeken kun je even helemaal wegzwijmelen en je even helemaal in de kerstsfeer wanen. Deze boeken zijn perfect om in de winter (of stiekem gewoon het hele jaar door) te lezen!

Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella

Je kent vast de Shopaholic boekenserie wel van Sophie Kinsella. De auteur heeft nu ook voor deze serie een boek geschreven dat zich afspeelt tijdens Kerstmis! 

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky's ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand - en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk... Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

 

Kerstmis in het Duincafé - Debbie Johnson

In deze serie verscheen eerder al het boek Zomer in het duincafé, maar van deze heerlijke serie is er nu ook een boek uitgekomen dat zich afspeelt tijdens Kerstmis.

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom! 
Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca's verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Twaalf dagen voor kerst - Jennifer Bayliss-Jennings

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn... Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag "Bah, humbug'. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar "bijbaantje' als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

 

 

Een onverwachte kerst - Natalie Cox

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.
Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

 

Hemelse Modder - Gabby Rasters

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.
Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

 

Kerstmis met een staartje - Lizzie Shane

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van het buurtbestuur en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.
Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in het buurtbestuur over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke hondenasiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog twaalf dagen de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

 

Een dag in december - Josie Silver

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door.

Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

 

 

Pride and Prejudice and Mistletoe - Melissa De La Cruz

Hou je van Pride and Prejudice? Dan moet je dit heerlijke kerstverhaal van Melissa de la Cruz lezen. In dit verhaal wordt het bekende verhaal op een nieuwe manier verteld, zo zijn onder andere de genders van de hoofdpersonages omgewisseld.

De 29-jarige Darcy is een succesvolle rijke partner van een beleggingsfonds in New York. Ze heeft het druk met haar werk en is daarom nooit verliefd geworden en heeft geen tijd voor het drama van iemand anders. Wanneer haar moeder ziek wordt besluit Darcy toch terug te gaan naar huis voor Kerstmis. Op het jaarlijkse kerstfeest van haar ouders komt Darcy de irritante Luke Bennet tegen, de zoon van hun buurman. Hij is een timmerman die niet bepaald op zijn mondje is gevallen. Ze herinnert hem om de rivaliteit die ze altijd tegenover elkaar hadden op school. Maar na een avond waarbij ze allebei te veel op hebben belanden ze samen in bed. Het is voor Darcy gewoon een one night stand, maar waarom kan ze niet stoppen met aan Luke te denken? Wat is er met hem? En kan ze verliefd worden, of zullen haar trots en zijn vooroordeel tegen meisjes uit de grote steden hen in de weg staan?

 

Lees ook: Winterse chicklits

Nieuwste artikelen

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen