Populaire boeken die in december 2020 verschijnen

Nog eventjes en dan breekt de maand december alweer aan. De maand van Sinterklaas, kerst, gezelligheid en familie! Ook in deze laatste maand van het jaar klopt ons boekenhart sneller, want er worden op de valreep nog een aantal prachtige boeken uitgebracht. Ben jij nog op zoek naar een leuk Sinterklaas of kerstcadeau? Of wil je jezelf even verwennen in de laatste maand van het jaar? Lees dan snel verder om te ontdekken welke populaire boeken er in december verschijnen.

Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur (1 december)

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen.

Familie liegt nooit - Karen McManus (1 december)

Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.

Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus – en duister – het verleden van hun familie is.

De hele Story-familie heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Jonah, Milly en Aubrey de gruwelijke waarheid ontdekken.

 

Familie op de vlucht - Diney Costeloe

Duitsland, 1937. Naarmate de nazi's het land verder in hun greep krijgen, wordt Joden het leven steeds moeilijker gemaakt. Er komen wetten die hun verbieden op bepaalde plekken te komen, niet-Joden in dienst te nemen, en bepaalde beroepen uit te oefenen. Ruth en Kurt moeten toekijken hoe hun vier kinderen, Laura, Inge en de tweeling Peter en Hans, getreiterd en vernederd worden.

Als Kurt wordt opgepakt en hun winkel in brand wordt gestoken, ziet Ruth geen andere mogelijkheid dan met de kinderen aan de hand te vluchten. Maar waar kunnen ze heen, waar zijn ze nog veilig? Wat volgt is een wanhopige zwerftocht door een land waarin helden en verraders er precies hetzelfde uitzien…

Dubbelspel - Simone Foekens (8 december)

In 'Dubbelspel' van Simone Foekens werkt Maaike op de HR-afdeling van een foodproducent. Wat niemand behalve haar directe baas weet, is dat ze de vragenrubriek verzorgt in het bedrijfsblad. Maaike is nogal introvert en teruggetrokken, dus niemand vermoedt dat zij achter "Lieve Imke' zit, maar door haar turbulente privéleven voelt Maaike meestal feilloos aan wat ze de vraagsteller moet adviseren. Als Maaike – of eigenlijk Imke – wordt gevraagd om een bijdrage te leveren aan een ochtendprogramma op de regionale omroep, doet ze dat. Ze vervormt haar stem om niet herkend te worden en zo komt het dat zelfs presentator Fred niet weet wie zij in werkelijkheid is, als hij Maaike ontmoet via zijn kookclub. Hij vraagt zich af hoe het kan dat hij zich tot beiden voelt aangetrokken. Door een raar voorval durft zij echter niet te bekennen dat ze allebei ís.

 

Wil je nog meer leuke boekentips van pas verschenen boeken? Lees HIER welke populaire boeken er in november zijn uitgekomen.

 

Lees ook: 8 x Kerstmis chicklits

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen