Dit kun je lezen na Bridgerton

Van de serie Bridgerton kunnen wij geen genoeg krijgen. We kijken dan ook al ontzettend uit naar het tweede seizoen van deze serie! Maar helaas duurt het nog wel even voordat we van het tweede seizoen kunnen gaan genieten. Eerder gaven we jullie al tips wat je kunt gaan kijken als je Bridgerton hebt gezien. In dit artikel geven we je een aantal boekentips om te lezen als je geen genoeg kunt krijgen van Bridgerton!

Bridgerton-serie Julia Quinn

Als eerste kun je natuurlijk de boeken gaan lezen waarop de serie is gebaseerd! Als je echt geen afscheid kunt nemen van de leuke personages dan kun je in deze boekenserie duiken die uit zes delen bestaat. 

Is er een grotere uitdaging denkbaar voor de ambitieuze moeders van Londen dan een ongetrouwde hertog? Lady Whistledowns Society Papers, april 1813

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan. Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

Gossip Girl - Cecily von Ziegezar

De serie Bridgerton heeft iets weg van een andere leuke serie, namelijk Gossip Girl! Van Gossip Girl zijn er in totaal 13 boeken verschenen, dus je kunt hier zeker even mee vooruit. Liefde, vriendschap en juicy roddels... het komt allemaal voorbij in deze serie!

S is terug van kostschool. Haar haar is langer, lichter. Haar mysterieuze blauwe ogen verhullen een onuitgesproken geheim. Als we niet oppassen palmt S onze leraren in en trekt ze die jurk aan waar wij niet in kunnen; ze eet de laatste olijf op, heeft seks in de slaapkamers van onze ouders, gooit Campari over onze vloerbedekking, steelt het hart van onze broers en vriendjes, verpest ons hele leven en jaagt ons allemaal vreselijk op de kast.
Het wordt een wild en woelig jaar. Ik voel het aan alles.
Liefs,
Gossip girl

Trots en vooroordeel (Pride and prejudice) - Jane Austen

Bridgerton speelt zich natuurlijk in het verleden af, ongeveer rond dezelfde periode als het boek Trots en vooroordeel van Jane Austen. Dit boek bevat ook genoeg romantiek om bij weg te zwijmelen, een aanrader als je van Bridgerton hebt genoten!

Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving. Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen. 

Emma - Jane Austen

Een ander werk van Jane Austen dat een must read is als je van Bridgerton genoten hebt is de komedie Emma!

De mooie, slimme en rijke Emma Woodhouse is ervan overtuigd dat de liefde niet voor haar is weggelegd. Toch bemoeit ze zich graag met de relaties van anderen, maar haar goedbedoelde pogingen om haar nieuwe vriendin Harriet te koppelen hebben onverwachte gevolgen als ze plotseling zelf verliefd wordt. Een tijdloos verhaal en Austen’s meest geliefde werk.

De erfgename van Winterwood - Sarah Ladd

Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze zal trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham, een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar voordat het zover komt, slaat het noodlot toe: Lucy wordt ontvoerd.

 

 

 

Vrouwen van de Leeuwenhof 1 - Agneta's erfenis - Corina Bomann

Dit eerste deel van deze trilogie is een perfecte combinatie van historie, drama, romantiek en spanning.  Perfect dus als je hebt genoten van Bridgerton!

Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten in afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm – het liefst met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader is overleden en zij erfgename is van het landgoed de Leeuwenhof. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze had willen ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

 

De vrouw des huizes - Laura Frantz

Dit boek bevat niet alleen romantiek, maar ook nog eens heel veel geheimen! Dit in combinatie met de interessante personages zorgt ervoor dat je dit boek zo uitleest.

1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy terugkeert naar Tall Acre, hoopt ze dat er betere tijden zullen aanbreken. De generaal is nu weduwnaar en naarstig op zoek naar een moeder voor zijn dochtertje. Gezien haar situatie, stemt Sophie in met Seamus' huwelijksaanzoek en voor even lijkt dat de beste oplossing voor allebei. Maar als, zonder waarschuwing, een vrouw opduikt die een geschiedenis met de generaal heeft, wordt het geluk van de kersverse familie sterk op de proef gesteld. Wie is nu de rechtmatige vrouw des huizes?

 

De dochters van Cavendon Hall - Barbara Taylor Bradford

'Net zo heerlijk en verslavend als Downton Abbey." Zo wordt dit boek omschreven. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

Het is 1913. Het leven van de aristocratische Inghams staat op het punt om voorgoed te veranderen. Maar niet alleen dat van hen: ook de familie Swann, van wie het lot al honderdzestig jaar onlosmakelijk met dat van de Inghams is verbonden, staat op een keerpunt...

De dochters van Cavendon Hall is een familiesaga van het soort waar Barbara Taylor Bradford patent op heeft. Gelaagd, rijk aan couleur locale en boordevol personages die je niet meer loslaten.

 

De debutante - Carrie Turansky

We eindigen met het boek De debutante. In dit boek reist Katherine af naar Londen om haar debuut te maken en een echtgenoot te zoeken. Haar hooghartige tante staat erop dat ze het aanzoek aanneemt van een rijke jongeman. Dan leert Katherine Jonathan Foster kennen. Hij is een knappe geneeskundestudent die zich inzet voor het beschermen van de armen in Oost-Londen.

Als een familieschandaal haar kansen doet dalen, heeft Katherine haar handen vrij om liefdadigheidswerk te doen met Jonathan. Er ontluikt een voorzichtige romance. Totdat het werk Katherine in gevaar brengt. En dan verschijnt de rijke aanbidder weer op het toneel...

 

Lees ook: 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

Zoek in artikelen