Populaire boeken die in maart 2021 verschijnen

Nog eventjes en dan is de maand maart alweer aangebroken en is de lente in zicht! Dat betekent dat langzaamaan de dagen langer worden en het buiten weer warmer wordt. Maar een nieuwe maand betekent ook dat er weer nieuwe boeken verschijnen! En wij kunnen alvast verklappen dat de maand maart een geweldige maand gaat worden voor alle boekenwurmen. Zo kunnen we genieten van het nieuwe boek van Stephen King, maar ook van het nieuwe boek van Jenny Colgan. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Later - Stephen King (2 maart)

Normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal…

Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die staat op het gebruiken van zijn gaven is veel hoger dan hij ooit had gedacht – deze geest is namelijk niet van plan om weg te gaan.

 

Het geschenk - Sebastian Fitzek (3 maart)

Milan Berg staat bij het stoplicht wanneer er een auto naast hem stopt. Op de achterbank zit een doodsbang meisje. Wanhopig drukt ze een briefje tegen het raam. Een vraag om hulp? Milan weet het niet: hij is, net zoals zes miljoen landgenoten, analfabeet. Toch voelt hij dat het meisje in levensgevaar is. Milan begint een zoektocht die hem op een griezelig dwaalspoor zet. Aan het einde van de tocht wordt hij geconfronteerd met de wrede realiteit: soms is de waarheid te gruwelijk om mee te leven, en onwetendheid het grootste geschenk op aarde.

 

 

 

Orakel - Thomas Olde Heuvelt (23 maart)

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achternagaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, maakte hem bang…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgeschermd van de wereld vastgehouden en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden gehaald om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt het schip een voorbode te zijn van iets onheilspellends.

 

Op vleugels van de adelaar - Ken Follett (16 maart)

Teheran, december 1978. Het regime van de sjah wankelt, de anti-Amerikaanse stemming groeit. EDS, een Amerikaanse computermaatschappij, heeft het merendeel van haar personeel naar veiliger oorden gestuurd. Slechts enkele topfunctionarissen zijn achtergebleven. Dan wordt van twee EDS-directeuren het paspoort afgenomen. Op grond van vage beschuldigingen worden ze, zonder enige vorm van proces, gevangengezet. De Amerikaanse ambassade functioneert nauwelijks meer en wanneer de revolutie in alle hevigheid losbarst, lijkt ontsnappen helemaal onmogelijk geworden…

 

 

 

Het spel - Elle Kennedy (4 maart)

Demi Davis wordt voor een opdracht gekoppeld aan de populaire ijshockeyer Hunter Davenport. De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden en ze worden vrienden. Alleen vrienden – Demi heeft een relatie en Hunter wil het ijshockeyseizoen met een kampioenschap afsluiten en heeft daarom zijn team beloofd bij meisjes uit de buurt te blijven.
Als Demi’s relatie op een niet zo leuke manier uitgaat, wil ze zichzelf opvrolijken met een rebound. Hunter lijkt haar de perfecte kandidaat: hij is vrijgezel, ze hebben fijne chemistry en hij is erg sexy. Hunter wil de belofte aan zijn team eigenlijk niet verbreken, maar Demi maakt het hem wel erg lastig…

 

 

 

Op goed geluk - Jenny Colgan (9 maart)

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

 

 

 

Vaarwel Roscoe - Céla van Gastel (9 maart)

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstroomt met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de zwerver op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?

Amari en de nachtwachters - B.B. Alston (24 maart)

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

 

 

Sex & Vanity - Kevin Kwan (18 maart)

Als Lucie Churchill op de eerste ochtend van haar vakantie op het eiland Capri oog in oog komt te staan met George Zao, weet ze onmiddellijk dat ze een hekel aan hem heeft. Ze walgt ervan dat hij galant aanbiedt om van hotelkamer te wisselen zodat zij uit kan kijken over de Tyrreense Zee, ze haat het dat hij meer over kunst weet dan zij en ze kan het werkelijk niet uitstaan dat hij haar heeft gekust in de schaduw van een Romeinse ruïne.

Als dochter van een in Amerika geboren Chinese moeder en een New Yorkse vader met blauw bloed, is Lucie altijd van plan geweest een westerse man te trouwen. Er zit niets anders op dan George af te wijzen. Maar als ze hem jaren later weer tegen het lijf loopt – nota bene tijdens een weekendje weg met haar verloofde – is hun aantrekkingskracht nog net zo sterk. Hoe lang kan ze hem de toegang tot haar wereld en hart ontzeggen?

 

De Zeven Zwaarden 1: Een Pelgrimstocht van Zwaarden - Anthony Ryan (23 maart)

Het is tweehonderd jaar geleden dat de god Vergiffenis krankzinnig werd en het koninkrijk van Alnachim verwoestte. Het Vervloekte Land, zoals het nu heet, is niet meer dan een woestenij gevuld met naamloze monsters. Maar al decennialang maken wanhopige zielen pelgrimstochten naar het centrum van deze woestenij, in de hoop dat de Krankzinnige God hun gebeden aanhoort. Weinigen keren echter terug... Bewapend met een bezeten zwaard trekt de krijger Pelgrim er samen met zes anderen op uit om de laatste tocht naar het hart van het Vervloekte Land te maken. Een jonge priester, een beestenbezweerder, een onbetrouwbare geleerde, een uitgebluste acteur en twee verbannen geliefden vergezellen Pelgrim op een tocht vol waanzin, kwaadaardige geesten, onnatuurlijke monsters en verraad. Allemaal opdat de Krankzinnige God zijn gebeden kan verhoren en hem, als hij geluk heeft, zal verlossen. Maar kunnen zulke zonden worden vergeven?

 

In het voetspoor van zijn vader - Danielle Steel (23 maart)

Jakob en Emmanuelle overleven een concentratiekamp en slagen erin een nieuw leven te beginnen aan de Lower East Side in New York. Jaren later heeft Jakob door talent, geloof en hard werken veel geld verdiend en zo aan zijn zoon Max laten zien dat Amerika het land van de kansen is. Max is een rijzende ster, afgestudeerd aan Harvard en met vrienden in de rijkste families ter wereld. Maar dan staat ineens zijn leven op zijn kop en leert hij wat het betekent om echt in het voetspoor van zijn vader te treden.

 

 

 

 

Lees ook: Deze boeken worden nu verfilmd

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

Zoek in artikelen