Populaire boeken die in september 2021 verschijnen

Nog eventjes en dan staat de maand september alweer voor de deur! Gelukkig betekent een nieuwe maand ook weer heel veel nieuwe boeken. September heeft weer heel wat leuks voor ons in petto. Ben je benieuwd naar welke boeken je uit kunt kijken? Lees dan snel verder!

Lock Down - Maren Stoffels (1 september)

Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lock down moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Iemand die wel héél ver gaat voor wraak...

Net als in haar eerder verschenen, veelgeprezen thrillers houdt Maren Stoffels je vanaf de eerste tot de laatste bladzijde op het puntje van je stoel. Meesterlijk speelt ze met de personages, met de perspectieven en verhaallijnen, laat ze de waarheid telkens weer kantelen als in een caleidoscoop. In deze ingenieuze thriller is niets wat het lijkt.

Trots op haar! - Matthew Cherry (2 september)

Zuri’s haar heeft een eigen wil en er is niets wat het niet kan. Het kan krullen of juist in allemaal kleine vlechtjes gevlochten worden. En als het regent, heeft het zelfs magische krachten! Zuri’s vader vindt haar haar fantastisch en daar is ze erg trots op. Maar ze heeft wel een beetje hulp van hem nodig om als een ster voor de dag te komen op een speciale dag. Dat is nog een hele uitdaging, maar er is niets wat Zuri en haar vader niet kunnen! Trots op haar! is een ontroerend en actueel voorleesverhaal om samen met je kind te lezen, te bekijken en erover te praten.

 

Welkom in het Antropoceen - John Green (7 september)

Bestsellerauteur John Green recenseert de mensgerichte wereld. Op een schaal van vijf sterren beoordeelt hij alles van cholera tot tetris.

Voordat John Green boeken schreef, was hij boekrecensent. In Welkom in het antropoceen schrijft hij ook recensies, maar in plaats van over boeken gaat het over de mensen en de wereld waarin we leven.

Het antropoceen is het huidige geologische tijdperk, waarin menselijk handelen de planeet heeft gevormd. In deze opmerkelijke verzameling beschouwingen, gebaseerd op zijn baanbrekende podcast The Anthropocene Reviewed, bespreekt John Green verschillende facetten van onze wereld – van het QWERTY-toetsenbord en de uitbraak van cholera tot het Taco Bell-ontbijtmenu – op een schaal van vijf sterren.

Het Hawthorne-mysterie 2 - De verloren erfgenaam - Jennifer Lynn Barnes (7 september)

'Waarom zou een Texaanse miljardair met meerdere privéchefs tot zijn beschikking gaan eten in een goedkoop café in een plaatsje in Connecticut waarvan niemand ooit gehoord heeft? Wat als hij daarheen ging om Toby te zoeken en jóú vond?'

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in 'De erfenis' nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen...

Prachtige wereld, waar ben je - Sally Rooney (7 september)

Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt met Simon, die ze al kent van kinds af aan. Willen ze hun vriendschap op het spel zetten voor de liefde?

Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Het gaat over seks, over vriendschap en over de wereld waarin zij leven. Het is een universeel verhaal, dat zich afspeelt in Dublin en een klein stadje aan de Ierse westkust, over de vage grens tussen alleen zijn en eenzaam zijn, en over de keuze om je leven te delen met anderen. De nieuwe excellente roman van Sally Rooney.

D.I. Callanach 4 - Perfecte stilte - Helen Fields (7 september)

In Perfecte stilte van Helen Fields, het vierde deel uit de serie, wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden aan de rand van Edinburgh. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet deze een schokkende ontdekking: uit de huid is een silhouet van een pop gesneden.

Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten totdat er een pop in een kinderwagen wordt gevonden, van huid gemaakt, naast een achtergelaten baby. Luc en Ava realiseren zich dat de moordenaar een afschuwelijk spel speelt wanneer ze weer een vermoorde jonge vrouw aantreffen. Ieder moment kan hij opnieuw toeslaan. Kunnen Luc en Ava hem stoppen voordat hij nog een slachtoffer maakt?

Brieven aan 't Hooge Nest - Roxane van Iperen (9 september)

Het kwaad kwam niet van buiten, maar uit onszelf. Om het moerasland heen blijven fietsen en alleen op het prille bloemenveld wijzen, is lui en gevaarlijk. Alles wat toen gebeurd is, kan per definitie nogmaals gebeuren en die kans wordt alleen maar groter als er geen streven is het gebeurde tenminste te onderzoeken.

Sinds de verschijning van 't Hooge Nest in november 2018 hebben talloze lezers brieven aan Roxane van Iperen geschreven; ontroerende brieven met ontboezemingen over de oorlog, over onbesproken leed, over opgroeien in een door trauma's getekend gezin. Maar ook kwam er nieuwe informatie over personen uit 't Hooge Nest aan het licht die door deze publicatie wordt ontsloten.

Een simpel streven zoveel mogelijk stemmen aan het woord te laten. Geen historici, onderzoekers of oorlogskenners, hoewel die niet zijn uitgesloten, maar willekeurige lezers die zich geroepen voelden hun persoonlijke ervaringen op te schrijven over gebeurtenissen nu of uit die tijd, rechtstreeks of afgeleid.

Samen met de 4-meilezing Stemmen uit het diepe die ze in 2021 uitsprak, de Cleveringalezing en het aangrijpende relaas over de ontruiming van de psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch in 1943, vormen deze brieven een reflectie op de realiteit van onderdrukking, wegkijken, moed en medemenselijkheid.

Het zwijgen hielp niet. In hoeverre de brieven iets van het zwijgen opheffen is niet te zeggen - zij die in het zwijgen volharden schrijven niet.

De bruidsjurk - Danielle Steel (14 september)

Eén buitengewone jurk. Vier generaties vrouwen. De bruidsjurk is een prachtig familieverhaal over verlies, moederschap, tragedie en overwinning. Danielle Steel. Wegdromen met een verhaal dat je raakt.

In 1929 trouwt de Amerikaanse socialite Eleanor Deveraux met de schatrijke bankier Alexander Allen. Ze heeft haar bruidsjurk speciaal in Parijs laten maken en de bruiloft is een hoogtepunt voor de elite van San Francisco, mede dankzij de verbluffende jurk. Maar dan komt de beurskrach… Tientallen jaren later is de prachtige, tijdloze jurk gedragen door vier generaties vrouwen. Hoe verschillend de tijdperken ook zijn, de jurk is een gekoesterd familiestuk dat voor iedere vrouw die hem draagt iets speciaals vertegenwoordigt: hoop, familiebanden en eeuwige liefde.

De horlogemaker 2 - De verdwijning van de horlogemaker - Natasha Pulley (21 september)

Thaniel reist naar Japan met een vreemde opdracht: er zijn spoken gezien en hij moet erachter komen wat er aan de hand is. Hij logeert bij zijn vriend, horlogemaker Mori. Dan verdwijnt Mori spoorloos…

Thaniel Steepleton wordt overgeplaatst naar Japan met een vreemde opdracht: er zijn spoken gezien en zijn taak is om erachter te komen wat er aan de hand is. Terwijl hij bij zijn beste vriend Keita Mori verblijft, begint Thaniel zelf ook vreemde dingen ervaren. Dan verdwijnt Mori spoorloos en ondertussen gebeurt er iets vreemds in een bevroren werkkamp in Noord-Japan. Het is aan Takiko Pepperharrow, een oude vriend van Mori om dat te onderzoeken. Terwijl geesten in Tokio verschijnen en het weer bizar elektrisch wordt, raakt Thaniel ervan overtuigd dat het allemaal iets te maken heeft met de verdwijning van Mori - en dat Mori misschien veel meer in de problemen zit dan ze eerst dachten.

Het geluk van de wolf - Paolo Cognetti (23 september)

Fausto en Silvia ontmoeten elkaar voor het eerst in het bergdorp Fontana Fredda. Hij is schrijver, zij is een kunstenaar en allebei zijn ze op zoek naar een nieuw bestaan. Samen ervaren ze hoe de winter over het plaatsje en haar bewoners valt. Fausto geniet van de rust, ver weg van het rumoer van de stad en alles wat hij daar heeft achtergelaten, terwijl Silvia’s blik steeds gericht is op de hoogste bergtop, of het beklimmen van weer een nieuwe gletsjer. Als de lente aanbreekt, moet Fausto noodgedwongen terug naar de stad, maar het verlangen naar de bergen, de vriendschap met de dorpsbewoners en de herinnering aan Silvia zijn te sterk voor hem om hun roep lang te kunnen weerstaan.

Bridgerton 8: Een man van stand - Julia Quinn (28 september)

Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Maar wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, blijkt deze Hermione Watson al verliefd op een ander! Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Gregory belooft dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, hoe meer zij en Gregory van elkaar onder de indruk raken. Helaas is Lucinda al verloofd…

 

De laatste uren 1 - Ketting van goud - Cassandra Clare (28 september)

Cordelia Carstairs is een Schaduwjager, een strijder die getraind is om te vechten tegen demonen. Als haar vader beschuldigd wordt van een verschrikkelijke misdaad, reist ze af naar Londen om de reputatieschade van haar familie zoveel mogelijk in te perken. Daar komt ze twee jeugdvrienden tegen en ze voelt zich aangetrokken tot hun wereld vol schitterende balzalen, geheime opdrachten en bovennatuurlijke salons met vampiers, heksenmeesters en goochelaars. Al die tijd houdt ze haar geheime liefde voor James, die met iemand anders is verloofd, verborgen. Dan vallen demonen de stad aan en Cordelia ontdekt dat zij en haar vrienden iets te maken hebben met een duistere erfenis…

 

Lees ook: Alle boeken van Suzanne Vermeer

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen