Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

De maand oktober is alweer in zicht! Dat betekent dat de herfst in volle gang is en dat we kunnen uitkijken naar Halloween aan het eind van de maand! Ook in oktober worden wij boekenwurmen weer enorm verwend. Er verschijnen de aankomende maand namelijk weer heel veel leuke nieuwe boeken! Ben je benieuwd welke boeken je zeker niet mag missen? Lees dan snel verder!

Zeis - Neil Shusterman (1 oktober)

Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden ... en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen - en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

 

 

 

 

Alle sterren aan de hemel - Sarah Lark (4 oktober)

Terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn schaduw over Europa werpt, emigreren Mia en Julius naar Nieuw-Zeeland, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar de oorlog vindt hen ook daar…

Hannover, 1910. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius. Maar hun omgeving accepteert hun liefde niet, en ze besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland, waar ze een paardenfokkerij willen opzetten. Eenmaal daar aangekomen vinden ze de jonge Wilhelmina bereid hen te helpen in het bedrijf.
Maar als de oorlog uitbreekt, worden Mia en Julius verdacht van spionage voor de Duitsers en apart van elkaar geïnterneerd. Wilhelmina weet het bedrijf draaiende te houden, maar zij blijkt een heel eigen agenda te hebben, en na de oorlog is niets meer zoals het was...

 

Box - Camilla Läckberg (7 oktober)

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar die tegengehouden moet worden voordat er nog meer slachtoffer vallen. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

 

 

 

Café Zon & Zee 4 - Het eilandhotel - Jenny Colgan (12 oktober)

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

 

 

 

 

Nachtvorst - Suzanne Vermeer (12 oktober)

Volgens een Noorse mythe verdwijnen 15-jarigen in de bossen. Als Lieke hoort dat er weer een tiener is vermist, gaat ze op onderzoek uit.

Lieke van Doorn is in de voorjaarsvakantie bij haar familie in Noorwegen. Wanneer ze met een groepje vrienden gaat wildkamperen, verdwijnt een van hen. Er wordt al snel gespeculeerd over de Nachtvorst, die volgens de eeuwenoude mythe in de regio vijftienjarige kinderen laat verdwijnen.
Vijfentwintig jaar later wordt Lieke door haar vriendin Leah gebeld. De Nachtvorst heeft weer toegeslagen. En deze keer is de zoon van hun vriendin Britt verdwenen. Lieke vertrekt naar Stavanger om samen met Leah op onderzoek uit te gaan. Komt de waarheid nu eindelijk boven tafel?

 

 

Op de vlucht - Karen Rose (12 oktober)

Daisy Dawson wordt op brute wijze belaagd. Een zaak voor FBI-agent Gideon Reynolds. Het onderzoek brengt hem dichter bij een verleden dat hij begraven dacht te hebben dan hem lief is…

Als kind ontsnapte FBI-agent Gideon Reynolds aan een sekte, noodgedwongen zijn familie achterlatend. Hoezeer deze gebeurtenis hem getekend heeft, blijkt des te meer wanneer hij op de zaak van Daisy Dawson wordt gezet, een jonge vrouw die sinds kort in Sacramento woont en op een avond bruut aangevallen wordt. Hoe verder Gideons onderzoek naar de dader komt, hoe meer blijkt dat het te maken heeft met zijn eigen verleden. Een verleden dat hij hoopte begraven te hebben…

 

 

Layla - Colleen Hoover (19 oktober)

Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

 

 

 

 

Mijn lijf - Emily Ratajkowski (19 oktober)

Emily Ratajkowski wordt wereldwijd bejubeld als model en actrice, maar is ook een geëngageerd feministe, succesvol zakenvrouw, wereldwijd socialmediafenomeen en essayschrijver. Sinds haar doorbraak op haar eenentwintigste oogst Ratajkowski lof en furore met haar provocatieve stelling dat het vertonen van haar lichaam een uiting is van feministische trots.

In dit boek geeft ze haar visie op het vermarkten van vrouwen in onze cultuur. Mijn lijf is een diepgravende, persoonlijke verkenning van feminisme, seksualiteit en macht. Hoe komen vrouwen ertoe hun behandeling door mannen te accepteren? In haar essays beschrijft Ratajkowski ervaringen uit haar eigen leven en onderzoekt ze de fetisjering van meisjes en van vrouwelijke schoonheid, de obsessie en minachting voor de vrouwelijke seksualiteit, de perverse verhoudingen in de mode- en filmindustrie en het grijze gebied tussen toestemming en misbruik.

 

 

Lees ook: 12 goede lange thriller boekenseries

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen