De beste kookboeken voor de feestdagen

Op zoek naar inspiratie om familie of vrienden tijdens de feestdagen van een culinair hoogstandje te voorzien? Of van plan om die ene chef-kok in de familie het ultieme kerstcadeau te geven? Wat de reden ook is, kookboeken zijn altijd een goede keus. Al helemaal tijdens de mooiste tijd van het jaar. Wij zetten de leukste kookboeken voor de feestdagen voor je op een rijtje!

 

Het Laura's Bakery Feestdagen Bakboek

In dit heerlijke bakboek van Laura Kieft, van Laura’s Bakery, kun je aan de slag met ruim 80 bakideeën voor alle feestdagen van het jaar. Of je nu iets zoekt voor Valentijn, Halloween, Sinterklaas of de kerstdagen; in dit bakboek vind je ongetwijfeld inspiratie voor een heerlijke traktatie. Met recepten voor cakejes, koekjes, tompoucen, schuimpjes, taarten, beignets en vele andere lekkernijen, kom jij op elke feestdag met een heerlijke creatie tevoorschijn!

Heel Holland Bakt Mee Feest

Loopt het water ook in je mond bij het zien van al die heerlijke creaties in Heel Holland Bakt? Dan is dit boek wat voor jou! Met recepten voor alle feestdagen zet jij in no-time iets lekkers op tafel. Niet alleen Kerstmis en Sinterklaas komen aan bod, maar ook Pasen en Halloween. En vergeet vooral niet om je kinderen te laten helpen met alle leuke ideeën in dit boek.

Het allermakkelijkste kerstkookboek

Ben jij ook klaar met de stress die bij het maken van de kerstmaaltijd komt kijken? Blader dan door Het allermakkelijkste kerstkookboek! Het boek bevat 65 recepten die je in een handomdraai maakt. In slechts vier stappen en met maximaal zes ingrediënten, zet je de heerlijkste gerechten op de kersttafel. Van blini’s met kaviaar tot een salade met garnalen en lychees of ossenhaas-in-een-jasje; met dit kookboek zet ook jij een culinair hoogstandje neer!

Rudolph’s Bakery 2

Altijd al een meesterbakker willen zijn? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Meester Patissier Rudolph van Veen weet als geen ander hoe je de meest heerlijke creaties op tafel zet. In zijn nieuwste boek deelt hij 130 nieuwe bakrecepten voor oogstrelend lekkere cakes, koekjes, taart en vers brood. Samen met een makkelijke uitleg, gouden regels en handige baktips, zet je in een handomdraai een verrukkelijk gerecht op tafel. 

Het complete kerstkookboek

Zin om een compleet en chic menu op tafel te toveren? Dan kan Het complete kerstkookboek je daarbij helpen. Het boek bevat zeven menu’s die aan de hand van simpele recepten zonder stress te maken zijn. Van garnalen-dillepasteitjes tot lycheecocktails en kokos-limoensirooppuddinkjes; met deze gerechten verras je je tafelgenoten ongetwijfeld!

Het Borrelhapjes Bakboek

In dit bakboek van Laura’s Bakery staan ruim 150 hartige hapjes om zowel met als zonder oven te bereiden. Daarnaast vind je er recepten voor sauzen, dips en spreads, en staat het boek vol tips en trucs van Laura Kieft om het bakken nog makkelijker te maken. Zin om tijdens de feestdagen aan de slag te gaan met heerlijke soesjes, flammkuchen, tapenades of andere hartige lekkernijen? Dan is dit boek zeker wat voor jou.

Kerst - Het kookboek

Vier de kerst met Donna Hays succesrecepten. In Kerst – Het kookboek vind je niet alleen bekende klassiekers, maar ook moderne varianten van de lekkerste recepten. Leer hoe je écht goede kalkoen bereidt, zalig gebak op tafel tovert en de meest verrukkelijke gerechten van diverse soorten groenten maakt. Je vindt er volop ideeën voor heerlijke voor- en nagerechten, en Donna Hay begeleidt je stap-voor-stap door het recept zodat je zelfs voor een groot gezelschap met vertrouwen in de keuken staat!

Home sweet home Xmas

Een romantische kerst voor twee? Een lekker winters etentje? Of een diner voor de hele familie? Dan is Home Sweet home Xmas wat voor jou. Zonder stress zet je deze kerst de meest heerlijke gerechten op tafel. Een crème van pompoen met steranijs en kreeftenstaartjes, een terrine van wild konijn en pistache. Of wat dacht je van een champagnemousse met vijgen in een champagne-lauriersiroop... auteur Yvette van Boven geeft alle handvatten die je nodig hebt om zonder paniek een sterrenmaaltijd op tafel te toveren.

New York Kerstmis Bakboek

Kerst in New York; wie wil dat nu niet. Met dit kookboek haal je New York naar je toe. Ga aan de slag in de keuken en maak de lekkerste cakes, cookies en ontbijtjes voor de sfeervolste tijd van het jaar en waan je in The City that never sleeps!

Jamie Olivers kerstkookboek

Jamie Oliver heeft een kookboek voor waar je maar naar op zoek bent. Dus ook een boek met de lekkerste kerstrecepten! Met zijn hulp zet jij deze kerst zonder stress een feestelijke maaltijd op tafel en kan iedereen, inclusief jij, genieten van een relaxte dag! Het boek staat vol klassiekers van Jamie, vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een kerstontbijt en een verrukkelijk desert!

Lees ook: 11 recepten van de leukste koekjes voor de feestdagen

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Top 10 films over eten

Zoek in artikelen